26 Mayıs 2020 Salı

Belhanda ve Feghouli'yla yollar ayrılıyor denilse de, bu haberin özelliği kalmadı gibi


Fanatik, özel olarak girdiği haberde "Belhanda ve Feghouli'yle yollar ayrılıyor" dese de, bu haberin pek bir özelliği kalmadı gibi. Hemen hemen herkesin beklediği bir gelişme. Hem maliyetleri düşürmek, hem de gelecek sezona bütçe oluşturabilmek anlamında bu ayrılıklara ihtiyacımız var. Maaş bütçesinde çok önemli yer tutan futbolcular var. Hatta birçok futbolcu var diyelim. Gün itibarıyla 1.5 - 2 milyon avro üzeri dahi çok olsa da, bizde 3 milyon avro üzeri alan birçok isim var.

O isimler arasında bir tek Muslera'yı tutarım ve onunla dahi yeni sözleşmesinde rakamı ciddi anlamda düşürmeyi konuşurum. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalıyor ve burada devam edeceğini düşünüyorum. Yaşı ve Dünya'nın geldiği noktayı düşününce de rakamı düşmek zorunda. Falcao'da da rakam yüksek mesela, onun da maaşı aşağı inmeli. Hatta teklif alsa yolları dahi ayırabilirim, bunu her fırsatta yazıyorum. 

Maaş bütçesini düşürmek zorundayız. Ödenen bonservise takılmıyorum, doğru futbolcuya yatırım yapıldığı sürece o parayı en kötü ihtimalle çıkarıyorsunuz. İş maaşta yatıyor, x transferin gerçekleşme ihtimali buna bağlı. Feghouli ve Belhanda gibi isimlerin maaşı Arap kulüpleri için bile yakın rakamlar. Haliyle de futbolcu burada kalmak istiyor, orada kazanabileceği çok fazla bir şey yok. Maaşı düşük futbolcuya ise teklif üstüne teklif geliyor.

Marcao ve Luyindama doğru yatırım mesela. Hadi Marcao'nun bonservisi düşüktü. Luyindama'ya toplamda 8 milyon avro bonservis ödedik. Yaşadığı uzun sakatlık var, ondan çıkacak ama bugün satmaya kalksan en kötü 12 milyon avro'yu yine göreceksin. Eski performansına yaklaşıp, biraz piyasa yaptığında ise rakam daha da artacak. Teklif alması da doğal, çünkü maaşı düşük. Onun da x teklif karşısında "Galatasaray'da mutlaka kalmalıyım" gibi bir düşüncesi doğmaz.

Aynısı Feghouli'ye olmuyor işte. Belki onun da bonservisi düşüktü ama yıllık ücreti 4 milyon avro'nun üzerinde olunca bu işin gerçekleşmesi zor oluyor. Sözleşmesinin bitmesine de 2 yıl var daha. Belhanda için yine geçen sezon teklifler geliyordu, o da iyi futbol ve futbolcunun yaşıyla alakalıydı. Bugün ise o da kalmadı, rakam olabildiğince düştü. Suudi Arabistan Ligi'nin kalitesini arttırmak için kaynak büyütüleceği söyleniyor. Tek çıkış yolumuz bu kaldı.

8 yorum:

  1. belhanda bu sezon tırt ama feghouli'de halâ iş var. indirime giderse kalsın isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli de aldığı maaşın hakkını vermiyor. İndirime gideceği ücret dahi bizim için çok yüksek.

      Sil
  2. Serdar A. Çelikler hiçbir futbolcu maaşından indirim yapmadı dedi zira indirime dair resmî bi açıklamada olmadı
    Zaten maaşı hakettiğinden yüksek alan futbolcuların maaş indirimi sürpriz olurdu da neyse
    Yanlış maaş politikası artık bi zahmet bu sene düzelsin ya
    Mesela Falcao gelmeseydi bu sene şampiyon olamayacakmıydık verme 5milyon bonuslarla belki 7-8 milyon...
    yanlış maaş politikası yüzünden eldeki futbolcularında gönderemiyorsun niye gitsin feghouli niye gitsin Belhanda, yıllık kazansam 4-5 milyon Euro benimde umrumda olmaz tepki-küfür-istenmemek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıklamayı görmem lazım. İndirim olabilir, bu konuda ümitsiz değilim.

      Sil
  3. Belhanda ile maaş indirimine gidip sözleşme uzatılabilir deniliyor umarım böyle bir şey olmaz. En kötü ihtimal aynı sözleşme ile 1 sene daha devam edip sene sonunda serbest kalmasını bekleyebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum öyle bir şey olacağını. Maddi kaynak gerekecektir.

      Sil
  4. İndirim dahi olsa yine çok yüksek.
    Muslera dahil herkes gidebilir. 2 milyon euronun altına hepsinin inmesi lazım. yerlilerin de 1 milyonun altına inmesi lazım.
    belhanda, feghouli, babel'e laf atıyoruz ama
    Ahmet çalık 900 bin euro, yıllardır yedek.
    Akbaba 1,7 milyon €, 2 yıldır nerdeyse 0 katkı.
    Jimmy, şener, selçuk inan, bir sürü atıl oyuncu var inanılmaz paralar alıyorlar.
    Ya da Donk. Çok önemli adam ama 2 milyon € verilir mi?
    topyekün bir zihniyet, anlayış değişikliğine ihtiyacımız. Bu işi artık dönem dönem yapılan bir bahar temizliği gibi değil, süreklilik arzeden bir zihniyet olarak görmek lazım. Bundan sonra Falcao, feghouli olmamalı. Yüksek maaşlı, yaşlı, yavaş, diğer avrupa takımlarının ıskartaya çıkarttığı oyunculara gitmemeliyiz.
    Trabzonspor örneği ortada. İlla ki onlar gibi veya BJK gibi iflas edip mi bu yola girelim. Corono ile birlikte artık zaten kötü olan ekonomi daha da kötüleşecek. bu sene ve seneye bu sadeleşmeyi yapmalıyız.

    daha dinamik, kıvrak, genç, tempolu, düşük bütçeli bir takım yaratmak zorundayız. 20-25 milyon € bandında olmaktan başla çaremiz kalmadı.
    Altyapıdan gelen oyunculara güvenmek zorundayız. Diğer takımlardan, alt liglerden gençleri bulmalıyız. Dünyadan, henry, sarakki, marcao, lyundama gibi oyunculara yönelmeliyiz.
    Sürekli başarı ve bir gün yine Avrupa'da kupa kazanmak istiyorsak uzun döneli planlar gerekli.
    3 yıl TR liginde şampiyon olmayalım ama sonraki 5 yılda olalım. mesele 10 yıllık plan yapmak. Hormonlu büyüme, obez bütçelerle gideceğimiz yer belli, batık bir kulüp.
    Geçen sezon ki transfer saçmalığı umarım bir daha tekrar etmez.
    Tekrar ediyorum, Muslera dahil gerekiyorsa herkes gitsin, yeniden bir takım kuralım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera ile ayrılmaz, yeri de dolmaz. Maksimum rakamı ona verir, kalan isimleri ben de 2 milyonun altına indirmeye çalışırdım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir