22 Mayıs 2020 Cuma

2000'li yılların yabancı kontenjanını düşününce, dengeli bir 11 oluyor


Galastat'ın nostaljik paylaşımları devam etmekte. 2000 yılı sonrasına yönelik, bonservisi elinde olup da transfer olan futbolculardan kurulu en iyi 11'i yapmışlar. Yine bazı pozisyonlar adına yapacak bir şey olmadığının resmi gibi. Alternatifli olan ve isim seçmek zorunda kalınan yerler de var, yapacak bir şey olmadığı için yazılanlar da. Dengeli bir 11 olduğunu da söylemek lazım. 2000'li yılların yabancı kontenjanlarını düşünürsek, o dönem adına 5 yabancılı, iyi bir 11 bu.

Leo Franco'nun Galatasaray formasıyla çok daha fazla maçı olsa da, öyle bir hayal kırıklığıydı ki bu listede yer alamadı. Carrasso ise sadece 1 maçla bu listede yer almayı başardı. En azından güven veren yedek kaleciydi. O konuda da yıllarca büyük sorunlar yaşamadık mı? Cenk Gönen'ler, Sinan Bolat'lar derken gelebilecek en iyi isimler gelmişti. Hiçbiri tutmadı, daha doğrusu güven vermedi. Carrasso ise tek maçla bunu başardı.

Bekler konusunda alternatif yok. Alternatif olsa da, Orhan Ak / Cihan Haspolatlı ikilisinin yine hatırı sayılır yeri olurdu. Orhan Ak'ı bugün yaptıklarıyla sevmeyiz, o gün futboluyla ise iyi iş çıkarıyordu. Cihan Haspolatlı da böyle, belli bir seviyenin futbolcuları ama ne alacağınızı bilirdiniz. İkisi de o pozisyon adına devşirme, bunun da altını çizelim. Stoperde de Emre Aşık / Gökhan Zan ikilisi haricinde pek bir alternatif göze çarpmıyor. Haliyle yerli bir savunma hattı oluşmuş oldu.

Selçuk İnan'ı o kadar çok konuştuk ki. Bana göre bu listenin de 1 numaralı serbest statüdeki transferi. Drogba'ya rağmen bunu yazıyorum. Selçuk İnan'ın gelişi kırılma noktasıdır ve Galatasaray'ın ivmesi yükselmeye başlamıştır. Saidou da geldiği gün itibarıyla etkili olmasa da, Gerets dönemindeki oyunuyla zamanında iyi ki almışız dedirtenlerden. Kewell da burada mutlaka olması gereken bir isim. Adem Büyük için ise tartışılır ama elimizde çok fazla alternatif yok. O da sürpriz etkidir.

Forvet hattı ise Drogba / Elmander ikilisinden oluşmakta. İkisi de serbest statüde geldi ve Galatasaray formasıyla hatırı sayılır yerleri oldu. Elmander'in transferi de takımı ivme kazandırmak açısından önemliydi. Futboluyla da o şampiyonluğun olmazsa olmazlarından. Drogba ise bir Dünya yıldızı, ses getirmişti. Ayağının tozuyla da özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki katkısı büyük olmuştu. Haliyle de bu listenin vitrinini oluşturuyor.

8 yorum:

  1. İnşallah ileride Mert Hakan ve Kılınç’ı da bu listeye dahil ederiz.

    YanıtlaSil
  2. Flavio Conceiçao da bu kadroda yer alabilirdi, ama sanırım verdiği katkı göz önüne alındığında Saidou'da karar kılındı ki buna kimse bir şey diyemez. Ama kariyer ve kalite açısından Conceiçao tabi çok daha öndeydi. Gerets ile oynayabilseydi bu kadroda olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alabilirdi ama Gerets dönemindeki Saidou da bambaşka bir şeydi :) Conceicao hikayesini blogda detaylıca yazalım bir gün.

      Sil
  3. Orhan ve Cihan en kötü 11 dışında hiçbir 11'de yer almaması gereken isimler. Bu 11'de ne işleri var anlayabilmiş değilim? Sooldan sağa ya da sağdan sola ters top atamayan, defansif özellikleri yok derecesinde, ofansif özellikleri de ancak vasat denilebilecek manasız iki transferdir benim gözümde ikisi de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de ortalama beklerdi ve şampiyonlukta da pay sahibi oldular. Kalite beklenti dahilinde iş gördüklerini düşünüyorum ki oynadıkları yerlere devşirildiler. Çok iyi 2 bedelsiz hamleydi, zaten Gerets dönemi de bu kanıtlandı.

      Sil
  4. Emre aşık haftalarca forma giymezdi ama forma ona geldiğinde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırdı. Her zaman göreve hazırdı. Küsmez darılmazdı çok iyi maçlar çıkardığınıda hatırlıyorum. Iyi bir profesyoneldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok severim böyle futbolcuları. Sorunsuz ve profesyonel. Görev adamları. Gökhan Zan da mesela bir noktada buna evrilmişti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir