20 Mayıs 2020 Çarşamba

7 numaralı formayı yıllarca giydi ve aklıma gelen tek isim de o


Futbolarena'nın paylaşımı. Galatasaray'da 7 numaranın en çok hangi futbolcuya yakıştığını sormuşlar ve adaylara bakınca da cevap az çok belli. 2000 / 2001 sezonu öncesinde numaralar 1'den 11'e kadar sıralandığı için, bazı futbolcuları çok farklı formalarla görebiliyorduk. Özdeşleşen formalar olsa da, genelde karışık oluyordu. Ergün Penbe için 67, Hakan Ünsal için de 57'yi hatırlarız mesela. 2000 / 2001 sezonundan önce bu numaraları alma imkanları olmadığından farklı hatırlanabiliyorlar.

Ergün Penbe'yi de 7 numarada belirtmişler. 11 numara sorusu olsa Hakan Ünsal girerdi oraya da. Ergün Penbe'yi aklımda 7 numarasıyla çok fazla kalmadı. Dolayısıyla da bu ankette geçerli bir yer bulamadım. Adrien Ilie de mesela ağırlıklı olarak 7 numarayı giyiyordu. Oysa onu 11 numarayla da hatırlarım, yine bahsettiğim sezondan önceki dönem. X numarayı sadece 1 futbolcu giydikten sonraki dönemleri konuşmak gerekiyor.

7 numara, futbol dünyası açısından kıymetli. Genellikle de klas kanatlar giyer. Her numaranın belli bir pozisyonu var, 7 için de kanatları düşünürüz. Galatasaray'da öyle bir şey doğdu ki, 7 numarayı alan düşüş içine giriyordu. Şu son döneme kadar lanetli bir rakam gibiydi. Yasin Öztekin 23 numarayla çıkış yaptı, 7 numarayı aldıktan sonra düştü. Aynı durumu Garry Rodrigues de yaşadı, 7 numarayı aldıktan sonra çakıldı.

Aydın Yılmaz, yıllarca 7 numaralı formayı taşıdı. Hakkını verdi diyemem, istikrarlı bir kanat performansı kısa dönemler hariç veremedi. Bazı numaraları düşününce insan heyecanlanmak istiyor. Bu 7 numara durumu belki de Aydın Yılmaz sonrası sıkıntı oluşturdu. Aydın Yılmaz da çok uzun süre bu formayı giydi ve bir ara hiç maç oynamadığından numaranın varlığını da unutmuştuk. Ankette yer alması doğal olsa da, asla seçimim olmaz.

Saidou da 7 numarayı giymişti. Defansif bir orta sahanın bu numarayı giydiğini pek görmeyiz. O dönem daha dar kadrolarla oynardık ve boşta olan numarayı biri alsın mantığı da vardı. 10 numara dahi boşta kalmış, o formayı giymeye kolay kolay kimse cesaret edememişti. Saidou da sessiz sedasız 7 numarayı almış ve formanın hakkını vermiş. Blogu takip edenler bilir, benim için özel bir futbolcudur. Hikayesi dahi yeter.

Bu sorunun cevabı ise elbette Okan Buruk. 7 numaralı formayı yıllarca giydi ve aklıma gelen tek isim de o. İlk çıkış yaptığı dönemlerde yıldız bir kanat olabilecek potansiyeli yansıtsa da, ayağının kırılması sonrası mücadele yönüyle ön plana çıktı. Fatih Hoca dönemi, Avrupa'nın en iyi orta sahalarından birine dönüştü. Orta saha / sağ kanat oynar, 7 numara denilince de akla gelen ilk isim olurdu. 2. Galatasaray döneminde de yine 7 numaralı formayı almıştı.

6 yorum:

  1. Galatasaray'da benim izlediğim dönem için efsane olan numara Bülent Korkmaz'ın 3 numarasıdır. Çok özdeşleşmişti kaptanlığı ve oyun tarzı ile sonrasında kim giydiyse hakkını veremedi.

    YanıtlaSil
  2. Aydin tam bi 7 numaraydı aslında ama olmadı işte. Müthiş bi potansiyeli vardı. Türk futbolunun en iyi 3-4 oyuncusundan biri olabilirdi

    YanıtlaSil
  3. "7" numaranın tartışmasız en çok yakıştığı unutulmaz oyuncumuz "gladyatör" , "cizgi metin " "Metin Kurt'un anısının önünde saygı ile egilirim....

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir