20 Mayıs 2020 Çarşamba

Alan Mozo & Galatasaray, bonservis durumuna ister istemez takılıyorum


Bu tarz transfer haberlerinde bonservis durumununa ister istemez takılıyorum. Belli oranda satış yapacağımızı düşünsem de, ciddi harcamalar bir süre imkansız. Alan Mozo'nun sözleşmesi 2023 yılında bitiyor ve Meksika Ligi'nde de ciddi paralar dönüyor diye biliyorum. Tabii çok fazla bir bilgim de yok. Nedir, ne düşünülüyordur, ya da düşünülüyor mudur bilemem. Medyada adı geçtiği için bir şeyler yazmak istedim.

23 yaşında, 2 kez Meksika Milli Takım formasını giymiş ve bu sezon Meksika Ligi'nde 27 maçı var. Herhangi bir gol ve asist katkısı görünmüyor. İstikrarlı bir futbolcu yalnız, hemen hemen her maç sahada ve 90 dakikaları da tamamlıyor. Özellik anlamında bakınca biraz daha savunma ağırlıklı bir bek gibi. Tempolu, hızlı diyebileceğimiz, dayanıklı bir sağ bek. Tekniği orta şekerli, orta kalitesi ise biraz düşük. Çalışkan bir isim tabii, gelişim gösterebilir.

Sağ bek konusunda bonservisi elinde bir isim düşünülecektir ve Omar Elabdellaoui daha yakın diye hissediyorum. Bonservis harcamak ciddi anlamda zor. Marcao gibi bir yatırım ihtimali doğarsa bu durum değerlendirilir. Alan Mozo da Marcao gibi bir yatırım mı sorusuna yanıt hangi şartlarda alınabileceğidir. Piyasa değeri 2 milyon avro gibi görünse de, transfer için 5-6 milyon avro'lar konuşulduğu an el kol bağlanıyor.

Gençleşmek, geleceğe yönelmek önemli tabii. Yaşlı bir yapımız vardı ve sezon sonu itibarıyla sözleşmesi biten isimler sonrası bu gençleşme ister istemez gerçekleşecek. Fatih Hoca da son dönemde bu durumu ısrarla vurgulamıştı. Zorundayız da, maddi anlamda çıkışın da yolu bu. Maliyetler (özellikle maaş bütçesi) düşmeli ve gelecek için satışlarda ciddi rakamlar elde etmeliyiz. Bunun da yolu buradan geçiyor.

Adı geçen sağ beklere baktığımda ise genellikle tempo ön planda. Mariano gibi teknik özelliği bir 10 numara kalitesinde olan sağ bek bulmak zor. Eboue katkısı arayacak gibiyiz ama Mariano'nun yokluğunu da ararız. Takım biraz olsun tempo kazandığında, bitmiş dediğimiz Mariano'nun oluşturduğu etkiyi izlemiştik. Şu an tempoya döndük gibi, orada biraz daha dinamizm diyoruz. Sürekli yabancı sağ bek konuşmamız da Linnes'e güvenilmediğinin göstergesi. En azından tek başına.

4 yorum:

  1. Linnes'ten daha fazla katkı verebilir mi? Oyuncuyu bilmiyorum ama yorumunuzdan Linnes ayarında bir oyuncu olduğunu anladım. Böyle bir oyuncu için şu koşullarda bonservis vermek mantıklı gelmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcuyu çok tanımadığım için detay veremem. İzlenimlerimi yazdım. Bana da bonservis vermek mantıklı gelmiyor.

      Sil
  2. İçimden bir ses yine kuzey ülkelerinden bir bek getirebiliriz diyor. Çünkü aradığımız şey; tempo, orta düzey hücum performansı, istikrar, disiplin ve gençlik ise (bir Mariano kalitesi de çok beklenmiyorsa) sanki kuzey ülkelerine bakmakta fayda var.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir