11 Mayıs 2020 Pazartesi

Ahmed Kutucu & Galatasaray, Falcao'nun arkasında yedek beklesin diye kiralamazlar


İsmi medyada yer alsa da, imkan vermediğim işlerden biri. Yorumu da basit aslında. Schalke 04'ün gelecekte önemli işler beklediği bir futbolcu. Gelişime de fazlasıyla açık. Zaten her sezon üzerine biraz daha koymaya başladı. 20 yaşında tabii, çok genç bir futbolcu. Daha sık forma giymesi için kiralanması düşünülebilir. Orada da, Falcao'nun arkasında yedek beklesin diye bir düşünce olmaz. Bundesliga ya da Bundesliga 2 içinde bir takıma kiralanarak gelişimi izlenir.

Şu an transfer etmeye kalksanız, en kötü ihtimalle 5-6 milyon avro'lar konuşulacak. Bu da Dünya'nın içinde bulunduğu hal itibarıyla yazdığım rakam. Böyle bir bonservisi de Galatasaray veremez. Ahmed Kutucu ciddi bir potansiyel ve Türk Milli Takım'ı adına da büyük kazanım. Forvet konusunda rotasyon zayıf kaldı diye düşünürken, orası için gelecek adına ciddi bir hamle oldu. Schalke 04'de devam edeceğini düşünüyorum.

Ön alanda oldukça çalışkan bir futbolcu. Oldukça hareketli, fena da bir bitirici değil. İyi bir tamamlayıcı da olur, ön alanda tek başına olduğunda da rakibi bozarsınız. Ahmed Kutucu'dan çok gol katkısı beklemem. Elmander gibi saha içi katkısına odaklanırım. Ayrıca sağ kanat ve forvetin arkası gibi de oynayabiliyor. Hatırlarsınız, Umut Bulut'u bazı dönemler kanata atardık ve mücadelesini bu şekilde değerlendirirdik. Ahmed Kutucu çok daha fazlasını vaat etmekte.

Adı geçen forvetlerin çoğu da "çalışkanlıklarıyla" öne çıkıyor. Andone sonrası bu tarz bir forvet istediğimi açık. Andone eğer sakatlık yaşamamış olsa, Lemina ve Onyekuru gibi isteyeceğimiz bir isim olacaktı. Değeri yüksek çünkü, oyun tarzı da sizin sevdiğiniz yapıda. Falcao'nun yokluğunda orayı iyi dolduruyordu. Falcao döndüğünde de onu iyi tamamlayabilirdi. Maalesef sakatlık durumu yüzünden iyice geriye attı. Şu uzun ara sonrası da nasıl döneceği muamma.

Takımda kalmasına sevinmiştim. İyi bir alternatif olmasını bekliyordum. Şans bulduğu 1-2 maçta maalesef bunu gösteremedi. Doğal da, uzun bir ayrılık. Yine de çabuk döndü. Adem Büyük şans oldu, çok büyük bir kazanım. Hem ileri uçta, hem de sol tarafta ciddi alternatif. O da mücadelesi ve oyun zekasıyla ön planda. Oraya 1 isim daha eklemek gerekecek. Sonuçta Falcao da, Adem Büyük de yaşı olan futbolcular. Hem gençleşmek, hem de mücadele gücünü yükseltmeli. 

4 yorum:

  1. Ali Yavuz Kol keşke Arda'nın ilk çıkışına yakın bir çıkış yapabilse, hücum hattında alternatiflerden biri olabileceğini ciddi ciddi gösterse... Harika olurdu. Umarım akıbeti diğerlerine benzemez. Kendisinden umutluyum, önümüzdeki sezon bu çıkışı yapabilir mi sanmıyorum, ama kestirebilmek zor tabi. Ahmed Kutucu transferi de, dediğin gibi olmaz diye düşünüyorum ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapabilir de, kamp dönemi görmek lazım. İleri uç, kanatlar, rahatlıkla oynar. Tekniği var, fizik gücü var.

      Sil
  2. Tam bir mobil forvet. Schalke'nin genç yeteneklerinin bize kalacağını sanmıyorum. Dortmund Leverkusen Bayern gibi takımlar ilgileniyordur şimdiden. hatta Werner Liverpool'a giderse Leipzig de ilgilenebilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir