21 Mayıs 2020 Perşembe

Şampiyonluk modu deriz ya, o modu bu sezon için en başından açmıştı


Sonucu bilinen istatistiklerde bugün diyebilir miyiz? Ya da Muslera'nın ne kadar değerli olduğunun altını bir kez daha mı çizelim? Emre Belözoğlu, bu konudaki en doğru yorumu yapmıştı. Son yıllardaki Galatasaray - Fenerbahçe rekabetinin saha içindeki tartışmasız 1 numarası. Haksız rekabet deniyor ya, ülke sınırları içinde Muslera'yla rekabet etmek ciddi anlamda zor. Galatasaray da Muslera'yla birlikte kazanmaya devam ediyor.

Galatasaray'daki "gelmiş geçmiş en iyi kaleci kim?" sorusu da cevap buldu diye düşünüyorum. Çok eskileri bilmiyorum tabii, o tarafı yorumlayamam. Taffarel mi Muslera mı sorusu daha meşhur olsa da, Simovic'leri de bu kıyasa dahil edelim. Bence yine Muslera 1 numara olacaktır. Selçuk İnan için söylediğim "kırılma noktasının" çok daha ötesi. Galatasaray'ı ciddi anlamda yukarıda tutuyor ve oynadığı her dönem en önemli parça olmayı başarıyor.

Klişe yorum olsa da çok doğru bir söz. Atanın ve tutanın iyi olacak. Dönem dönem iyi atanlar buluyoruz, tutanımız ise daima en iyisi. Muslera sonrasını inanın düşünmek istemiyorum. Mondragon sonrası dahi yaşadığımız kaleci bulanımı malum. Muslera sonrasını tahmin dahi edemem. Yerli kaleci kültürümüz yok, alttan kimse gelmiyor ya da gelse dahi o sabır bizde yok. Yeni bir yabancı desek, herkeste Muslera'yı arayacağınız. İnanın zor bir süreç olacak.

Neyse ki bunu düşünmek adına daha zaman var. Muslera, 33 yaşında olsa da kaleci için en iyi dönemler diyelim. 3-4 yılı daha rahat götürür diye düşünüyorum. Bundan birkaç yıl önce "acaba Avrupa'ya giderse ne yaparız" diye düşünüyordum. Neyse ki o süreci aştık ve bu saatten sonra en iyi adres Galatasaray olarak kaldı. Gelecek sezon sonunda sözleşmesi bitecek. Bu konu hakkında müjdeli haberi yakında alırız.

Ciddi kazansa da, hakkını sonuna kadar veriyor. Düşüşe geçmiyor bu adam, bazen sarsılsa da an geldiğinde hep sahnede. Şampiyonluk modu deriz ya, o modu bu sezon için en başından açmıştı. Bu istatistik de onun en büyük göstergesi. Galatasaray'ın savunma tarafını en kötü halinde dahi ön plana çıkarırdık. Bunda en büyük pay da Muslera'nın. 12 maçta kalesini gole kapatmayı başardı ve ligler ertelenmeden önce şampiyonluk modunda devam ediyordu.

2 yorum:

  1. Kaleciliği geçtim, bence Hagi'den sonra Galatasaray'da oynamış en iyi yabancı futbolcudur. Sadece Galatasaray'ın değil lig tarihinin en iyi kalecisidir. Bu kadar şampiyonluğa net etki eden başka hiç kaleci görmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, çok doğru yorum. Hagi'den sonra gördüğümüz bence de en büyük yabancı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir