31 Mayıs 2020 Pazar

Bu konudaki en büyük güvence yine Fatih Terim olacak


Kondisyon yüklemesi bitti ve taktik idmanlar başladı. Ligin başlamasına az bir zaman kala hazırlıklar artarak devam etmekte. Şampiyonluk yine hedef ve bu uğurda da mücadelemizi göstereceğiz. Şartlar daha farklı tabii, akıllar o kadar da futbolda değil. Oldu da şampiyonluk gelmedi, kimsenin "neden" dememesi gereken zamanlardayız. Tüm kulüpler için geçerli bu. Karışık bir dönem ve yarın ne olacağını pek bilmiyoruz.

Ligin 2. yarısına müthiş girmiş ve kazanarak ilerliyorduk. Sivasspor deplasmanında berabere kalsak da, oynanan futbol akıllarda. Bu galibiyet serisi içinde Fenerbahçe deplasmanı bile vardı. Formda olsak da maçlar doğal olarak ertelendi. Bu durum en çok Galatasaray'a yaramadı. Şimdi yeniden forma girmek için mücadele edeceğiz ve kalan haftalar adına da fikstür avantajımızın olduğunu düşünüyordum. Beşiktaş maçı seyircisiz oynandı, aynı şekilde Trabzonspor maçını da oynayacağız.

Şartlar olağanüstü. Biz de bu olağanüstü duruma alışmaya çalışacağız. Bu konudaki en büyük güvence yine Fatih Terim olacak. Takımı en doğru ve özel şekilde hazırlayacağını düşünüyorum. İşin saha içi kısmından öte saha dışı daha önemli. Saha dışından kastım da futbolcuların mental durumu. Mevcut şartlara futbolcuların hazırlanması ve hedefe odağı. Fatih Hoca, hedefi belirlemiştir. Seyirci bu haftalarda itici gücümüz olurdu. Şimdi motivasyonu daha farklı bir noktadan alacağız.

Fikstür de sıkışacak. Uzun zamandır maç oynanmadı ve sakatlığa oldukça müsait bir ortam var. Haliyle de tüm futbolculara şans gelecek. Bu noktada geniş rotasyonu olan takımların avantajı var diyebilirim. Galatasaray'ın da geniş ve iyi bir kadrosu var. Belki stoper tandeminde alternatif sorunu var derim, bunun dışında iyi durumdayız. Herkese şans gelecektir. Genç futbolcu olsam, kendimi hazır tutmak adına elimden geleni yaparım.

Stoper tandemi sıkıntılı diyorum ya. Bakarsınız forma Emin Bayram'a gelmiş. Ya da orta sahada sorun olmuş ve Atalay Babacan bir anda formayı bulmuş. U21 maçları oynanmayacak, bazı gençler adına A takım yolu açılmış oldu. Ayrıca Andone gibi sakatların da tam olarak hazır hale gelmesi büyük şans. Falcao da sakatlık etkisini tamamen aşıp, hedefe odaklanacak. Lisansı olsa Luyindama dahi hazır duruma gelebilirdi.

4 yorum:

  1. korona olayları olmasaydi içeride bjk ve ts'yi %100 yenerdik. o atmosferden çıkamazlardi. son iki sezonun benzer final haftalarını yaşayıp şampiyon olacağımıza emindim. ama şimdi şartlar değişti. belki de bu sefer seyircisiz farklı bi şampiyonluk hikayesi yaşayacağız.

    YanıtlaSil
  2. 5 değişiklik bize nasıl bir etki yapar? Avantajimiz mi olur dezavantaj mı bizim adımıza

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir