21 Mayıs 2020 Perşembe

Bu sezon forma giydiği 28 maçın 20'sinde gol yememiş bir kaleciden bahsediyoruz


Samsunspor'un mevcut yatırımlarının en güçlü ayaklarından biri. Geçen sezonun devre arasında geldiği Samsunspor'da asıl çıkışını bu sezon gerçekleştirdi. Bu sezon forma giydiği 28 maçın 20'sinde gol yememiş bir kaleciden bahsediyoruz. Bu 28 maçta da sadece 11 gol yedi. Samsunspor bence de lige fazla, yakalamış olduğu puan farkıyla da bunu kanıtladı. Biraz lige alışıp, ortama ayak uydurunca fark da ortaya çıkmış oldu.

Nurullah Sağlam da bu çıkışın en önemli isimlerinden. Müthiş bir istikrar ve gelişim gösterdi. 2.02'lik, dev bir kaleci. Ben onu Petr Cech'e çok benzetirim, özellik anlamında da yakınlar. Bu boyda bir kalecinin, böyle refleksler göstermesine pek şahit olmazsınız. Hava toplarını, bölge hakimiyetini zaten konuşmuyorum. Fiziğiyle alakalı müthiş bir üstünlüğü var. Bunun yanında 1'e 1'leri, refleksleri, hamle zamanlaması gibi artıları da var.

Henüz 22 yaşında olduğunun altını çizelim. Bir yandan tecrübe de kazanıyor ve üzerine koyuyor. Samsunspor'la devam etmesi halinde de geleceği parlak. Samsunspor'un 1.Lig'de de çok fazla kalacağını düşünmüyorum. Şimdiden gelecek sezonun en büyük favorisi olacaklardır ve Süper Lig'e çıkış uzun sürmeyecek. Nurullah Aslan da her geçen zaman biraz daha göz önüne gelecek ve piyasası yükselecek.

Samsunspor'un maddi anlamda olması diğer avantaj. 2. Lig kulüplerinde genellikle böylesine parlayan isimler direkt transfer yapar ve büyük rakamlar konuşulmaz. Buna alışan büyük kulüpler de, Samsunspor'un kapısını mutlaka çalmışlardır. Tekliflerin reddedildiği söyleniyor, reddedilmeye de devam edecektir. Samsunspor'un hayır diyemeyeceği bir teklifin gelmesi zor. Haliyle de Nurullah Alsan'la devam edilir ve yapılanmanın en güçlü ayağı olmaya devam eder.

Türkiye'de son yıllarda kaleci bolluğu yaşanıyor. Çok önemli kalecilerimiz var ve geneli de genç isimler. Bu kalecilerin arasından sıyrılmak da zor. Milli Takım açısından büyük bir bolluk var. Bu kalecileri de yavaş yavaş Avrupa'ya açılırken görmek lazım. Kimi gidiyor, gitmeye de devam edecek. Nurullah Aslan da o halkaya 2-3 yıl içinde katılacaktır. Önü ciddi anlamda açık ve diğer kalecilerden farkı fiziksel avantajı olacak.

6 yorum:

  1. Muslera sonrası için olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera'nın en az 3 yılı var bence. O süreçte de kimse olmaz. 3 yıl sonra da Nurullah bizi aşabilir.

      Sil
  2. Samsunspor'un ciddi bir proje içinde olduğu söyleniyor. Almanya'daki Leipzig Hoffenheim gibi takımların tarzını takip ediyorlar. Bunun için de süper lige cikasiya kadar kolay kolay kimseyi satmazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli yatırımlar var diyebilirim. 1-2 yılda bambaşka bir konumda olacaklardır.

      Sil
  3. Muslera gibi bir isim varken kalede bu tarz genç isimlere yönelmek hem bizim hem de genç oyuncu için pek de doğru değil bence. Bonservisi alınıp kirada oynamaya devam ederse olabilir şayet kalecilerin oynamadan gelişmesi zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an kim gelse yedek kalır ve en az 3 yıl bekler. Genç kaleci oynamalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir