31 Ekim 2020 Cumartesi

Cafercan Aksu da 33 yaşına gelmiş, biz de yaşlanıyoruz


Cafercan Aksu da 33 yaşına gelmiş, biz de yaşlanıyoruz. Ben de 33 yaşındayım, meşhur 87 jenerasyonuyla birlikte yaşlandım. Son dönemde 2000 jenerasyonunu çok konuşsak da, 87 jenerasyonu bana daha önde geliyordu. O dönem Galatasaray 11'inde, altyapıdan yetişecek birçok futbolcu bekliyordum ve o potansiyelleri vardı. Bugüne oranla da daha sık şans bulabiliyor, boy gösteriyorlardı. Çoğu için mutlaka bir fikrimiz var. Kimi de iyi kötü ciddi kariyer yaptı.

Arda Turan aldı yürüdü, onu konuşmaya gerek yok. Barcelona yaptı adam, rakamlar ortada. Bugün eleştiriliyor, beğenmiyor olmak bir şey değiştirmez. Aydın Yılmaz'ı eleştiririz, oysa onun da uzun Galatasaray yılları var ve katkı verdiği anlar oldu. Uğur Uçar, Ferhat Öztorun gibi isimler de bu takımda ciddi şanslar buldu, Süper Lig kariyeri yaptılar. Mehmet Güven de aynı şekilde, Galatasaray'da da şans buldu, Anadolu'da da hala yürümekte.

Özgürcan Özcan'ı dahi belki Süper Lig seviyesinde değil ama, 1. Lig'de aranan forvetlerden. Tek tek isimlerden gitmeye kalkarsam yazılacak çok kişi var. Hatta bu jenerasyona 88'i de ekleyelim, 2'sini bir arada hatırlamak lazım. Çok önemli yıldızlar çıkarabilecekken, daha azıyla yetinmek zorunda kaldık. 2004 / 2005 sezonunda Hagi dönemini ayırırım. Bu gençler üzerinde duruyordu çünkü, gelecek adına onları düşünüyordu. Meşhur bir Schalke 04 hazırlık maçı vardır. O kadroyu da daha detaylı konuşuruz.

Cafercan Aksu bana göre en yeteneklileri. Arda Turan'ın geldiği noktaya o da ulaşabilirdi. Bu jenerasyonda da doğal olarak ilk ciddi şansı o bulmuştu. O kadar kıymetli bir sol ayaktı ki. Futbolu oldukça estetik, teknik düzeyi yüksek, şut özelliği olan bir 10 numara. Ayrıca 2. forvet gibi de oynar, kanatlara da atarsın. Hem hücum jokeri, hem de kaliteyi belirleyen isimlerin başındaydı. İlk olarak 2003 / 2004 sezonunda şans bulmuş, 2004 / 2005 sezonunda da bu durum devam etmişti.

Yine de bir kırılması var. Genç futbolcuyu doğru zamanda kullanmak gerekir. 2004 / 2005 sezonunda şampiyonluk için oynarken, kendi sahamızda kaybettiğimiz bir Gençlerbirliği maçı vardı. O maçı çevirmek adına Hakan Şükür kenara gelmiş ve Cafercan Aksu oyuna girmişti. O baskıyı kaldıramadığını ve orada kaldığını düşünüyorum. Aşama kaydedemedi çünkü, resmen tek maçta bitmiş gibiydi.

Birçok takıma kiralasak da bir türlü tutunamadı. 4 takımda kiralık olarak denemişiz. Bizden ayrıldıktan sonra alt liglere gitti ve orada iyi bir kariyer edindi. 1. Lig'e pek çıkmadı yalnız, 2. Lig'de büyüdü o da. Bir ara Gençlerbirliği'ne transfer oldu ama şans bulamadı, erken ayrıldı. Sayısız takımda oynadı desem yeri, sayamıyorum şu an. Böyle olmamalıydı tabii, şu yeteneğin geldiği noktaya bakar mısınız?

20.05.2020 tarihli yazı..

4 yorum:

  1. Tavşanlı Linyit'te oynarken sahada canlı izleme şansım olmuştu. Ayağı çok iyiydi ama sıfır mücadele ile oynuyordu. Abartmak için söylemiyorum cidden hiç koşmadan oynuyordu. Böyle bir futbolcunun o potansiyelin yanına yaklasamamasi gayet doğal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klas futbolcuydu, klasik 10 numara diyorum.

      Sil
    2. Fazla klasik 1970 model 10 numara :)

      Sil
    3. Potansiyeline ulaşamadı. Sonrasında da salmış, oynadığı ligleri küçümsemiş olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir