1 Mayıs 2020 Cuma

Emre Çolak & Galatasaray, çok da kabul edemediğim bir transfer olur


İnsanlar Arda Turan'a takılı. Ben ise ondan daha çok Emre Çolak'a takılıyım. Arda Turan'ı düşününce, "şuradan da kurtarır" diyebileceğim bazı noktalar bulabiliyorum. Emre Çolak için ise bu tarz bir noktam yok. Galatasaray'ın Ostersunds'a elendiği dönemdeki mesajlarını unutamadım. Twitter üzerinden geçtiği dalga aklımda. Bundan pişman olup, yıllar sonra "Galatasaray'a dönmek isterim" demek de çok kabul edemediğim bir olay.

İlk Deportivo'ya gidişinde umutluydum oysa. 25 yaşındaydı ve onun adına tam zamanı dediğim bir dönem. 2015 - 2016 sezonunun son bölümünde ciddi anlamda şans bulmaya başlamıştı ve Riekerink onu kazanma yoluna girmişti. Galatasaray'da kalmayıp, Deportivo'ya gitmeyi tercih etti ve buna da saygı duymuştum. Kapı açıktı çünkü, istediği zaman dönebilirdi. Ben yine de orada gelişim göstereceğine inanıyordum.

Yetenekli bir futbolcu çünkü, kimse inkar edemez. Fatih Hoca'nın 3. döneminde onu nasıl kazandığını ve ilk şampiyonlukta gösterdiği katkıyı hatırlarsınız. Kim hesap ediyordu ki? Sonrasında düştü, pek şans bulamaz oldu, hocalar kendisini pek tutmadı. Bu yetenekte bir futbolcunun o şansı bulamaması kendi sorumluluğu. Hocalara bakmam burada, futbolcuyu sorgularım. Riekerink döneminde kıpırdandı ancak ve kazanılan Türkiye Kupası'nda katkı sahibiydi.

Deportivo'daki ilk sezonunda da fena değildi. "Oluyor" dedirtmişti. Çok iyi bir sol ayağı var. Onu da iyi kullanıyor. Kornerlerde direkt asist etkisiydi ve ilk sezonunda 36 maçta 10 asisti var. La Liga ortamında ciddi bir sayı. 11'in değişilmez parçasıydı ama bu durum uzun sürmedi. Ertesi sezon bulduğu şanslar azaldı ve rakamlar aşağı çekildi. Sonrasında da Suudi Arabistan'a gitti. Bu da futbola bakış açısı adına iyi bir gösterge. Orada da kayıptı tabii.

Bu sezonun ilk yarısında takımı yoktu, 2. yarısında ise Deportivo'ya geri döndü. La Liga 2'de oynuyor ve yeniden ayağa kalkma uğraşında. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve orada devam edeceğini düşünmüyorum. Bir anda aklına Galatasaray gelmiş olacak ki "dönmek istiyorum" mesajları geliyor. Ben de dönmesini istemiyorum. Emre Çolak'ı anlatmaya gerek yok, hepimizin izlediği, iyi tanıdığı bir futbolcu.

10 yorum:

  1. Komple bir futbolcunun olusabilmesi icin bir araya gelmesi gerekli olan o kadar cok olumlu parametre var ki. Emre kadar yetenekli, fiziksel olarak iyi,genc yasta GS formasini iyi kotu tasiyabilecek olgunluga sahip olmak yetmiyor. Kisilikteki futbolla alakasiz gibi gorunen bir defo seni tepetaklak ediyor. Hoca Boyle bir Turk oyuncuyu kesin ister orta saha ic, sol oynat forvet arkasi koy derinde oyun kurucu bile oynar belki ama bu tiynette bir cocugu takimda gormek ister mi sanmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-2 yıl olabilirim dedi, sonrası yok. Kafa başka yerde. Olmadan oldum havası daima felakete sürükler.

      Sil
    2. Emre Mor daha üst model, kıyas kabul etmez.

      Sil
  2. Atalay oynasın Emre'nin yerine hiçbir şey yapmasa bile Emre'nin oynamasına oranla kâr ederiz.

    YanıtlaSil
  3. Burak abi merhaba ben psikoloji 1.sınıf öğrencisiyim Spor psikolojisi yüksek lisansı yapmak istiyorum mezun olduktan sonra, acaba sen tavsiye eder misin ? Bir bilgin varsa futbol bazında düşünürsek sence geleceği olan bir meslek mi ?

    YanıtlaSil
  4. Emre Çolak özür diler hocanın elini öper iş biter. Gelsin 3 milyon tlye oynasın 1 yıl sonrasına bakılır.fiziksel olarak bitik arda ve selçuktan daha faydalı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atalay Babacan'lar var, fizikse aynı yetersizlik. Ben gerek görmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir