23 Mayıs 2020 Cumartesi

FM 20'ye Samsunspor serisiyle tekrardan merhaba diyorum


FM 20'de Samsunspor serisine başladım. Ara transfer güncellemesi öncesi de küçük bir Samsunspor kariyerim olmuştu. Lig dinamiklerine az çok hakim olsam da, ara transfer güncellemesinin ardından şartlar biraz daha değişiyor. Samsunspor'un TFF 2. Lig takımları için avantajları var. Güçlü bir kadro ve ekonomi diyebiliriz. Alt lige kaliteli isimler getirmek zor tabii, ekonominiz ne kadar iyi olursa olsun. Bunun zorluğunu kısmen yaşadım, çünkü elde iyi kadronun avantajı var.

Rahat bir şampiyonluk olmasını bekliyordum ki öyle de oldu. 34 maçta 31 galibiyet 3 beraberlik ve 96 puan. Galatasaray'la 34'de 34 yapmışlığım da var, eklemek isterim. 100 gol atmış, 11 gol yemişim. Liderliği hiç bırakmadım da diyebilirim, ilk andan itibaren böyle geçeceği belliydi. Şubat ayının sonu, Mart başı gibi şampiyonluğu da ilan ettim ve kalan maçlar formalite niteliğinde geçti. O arada da gelecek sezonu kurgulamaya başladım.

Türkiye Kupası'nda da 6. tura kadar geldim ve Galatasaray'a elendim. Oynadığım tüm maçlarda 2 mağlubiyetim var ve 2'si de Galatasaray'a karşı. Şu süreçte Türkiye Kupası ana odak olmaz, bir an önce Süper Lig'e yükselmeye bakıyorum. İlk aşamayı kolay geçtik, 1. Lig'de ise biraz daha zorlanabilirim. Maddi durum çok güçlü değil çünkü. Ayrıca eldeki futbolcuları tutmak da zor. Serbest futbolcular, sözleşmesi bitenler, kiralık piyasası gibi noktalarda şansımı zorlayacağım.


Direkt olarak Bahattin Köse ve İlyas Kubilay Yavuz'u satarak oyuna başladım. Ocak ayında da Guido Kocer, Halil Çolak gibi yüksek maaşlı, kullanmadığım bazı isimlerle yolları ayırdım. Bahattin Köse'nin Azerbaycan Milli Takım durumu olduğundan yabancı statüsüne düşebiliyor. Zaten teklif de alıyor, İlyas Kubilay Yavuz'la birlikte gitmek istiyorlar. Onlardan gelen bonservis ve maaş boşluğu da bu lig adına kıymetli. Atabey Çiçek var zaten, Bahattin Köse'nin gidişi çok sorun olmuyor. Erkan Eyibil de forvet arkasında olmazsa olmaz alternatifim.


Yeni transferler içinde ön plana bu isimler çıktı. Rahmetullah Berişbek için şartları zorlayıp, 2 milyon avro'ya yakın bonservis verdim. Gelecek adına ciddi yatırım ve beklentim büyük. Şahverdi Çetin, Ersin Zehir ve Erkan Eyibil ise kiralık geldi. Şahverdi Çetin ve Ersin Zehir'le 1 yıl daha devam ediyorum, Erkan Eyibil ise ayrılacak. 4-2-3-1 oynuyorum ve orta saha / forvet arkası merkezinde bu 3 isim var. Sol tarafta ligin ilk yarısında Burak Çalık, 2. yarısında Rahmetullah Berişbek oynadı. Ocak ayında Yunus Akgün'ü kiralayınca sağ tarafta oynamaya başladı ve Rahmetullah Berişbek bu sayede sola kaydı. Süleyman Luş da transferlerden biri ama bu isimler kadar ön planda değildi.


Oyuna başlarken Veli Çetin / Yalçın Kılınç stoper tandemine çok güveniyordum. Sonrasında Yalçın Kılınç'ın 3 aylık sakatlığı geldi ve orayı idare ettim. Veli Çetin duran toplarda attığı 13 golle de sürpriz isim oldu. Atabey Çiçek ve Nurullah Aslan da bu başarının temel taşları. Bunlar mevcut isimler arasındaki en iyileriydi. Bu istikrarı korumaya çalışacağım işte. Üzerine doğru takviyeler de gelecek ama koruması zor olacak.


Sezonun son maçı itibariyle gerçekleşmesi kesinleşen transferler de bu şekilde. Mehmet Özcan ve Erencan Yardımcı gibi beni heyecanlandıran hamleler var. Yiğithan Güveli de iyi bir potansiyel stoper, alternatif olacaktır. Burak Yeşilay da forvet için ilginç duruyor, görmek lazım. Bruno Xavier ise serbest statüde bulduğum, denediğim ve beğendiğim bir futbolcu. Yabancı transferlerin genelini de bu şekilde gerçekleştireceğim.


Sezonlar bittikçe bu yazı dizisini devam ettirmeyi düşünüyorum. 1.Lig'de de hedef direkt olarak Süper Lig'e çıkmak olacak. Alttan gelmek daima daha zevkli, herkese tavsiye ederim. Bu sezonda ise çok fazla kırılma noktası yok. Kazanarak gittim ve böyle devam etti. 10-0'luk Tarsus İdman Yurdu maçını unutmam bir tek. X maç için en farklı sonucum olabilir. 7-8 attığım çok olsa da, 10-0'ı FM 20'de ilk kez gördüm. Sorusu olanlar yorum kısmına yazar zaten. 

4 yorum:

  1. Hocam bir sorum olacak. FM'de hiç 2000 taktiğimizi yaratmaya çalıştın mı? Rol olarak karar veremediğim oyuncular var. Mesela Suat ve Emre gibi. Nostalji yazılarına ilginç bir ilave olabilir bence. Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemedim, deneyeceğimi de düşünmüyorum. Kanatsız bir oyun oynayamam :)

      Sil
    2. suat savasci ortasaha destek.
      Emre ise boxtobox ama teknik bir boxtobox.( boxtobox ama xtra defansif oyunkurucu ozellikleri barindiran. Pas teknik.
      Okan ise boxtobox ama ekstra mezzela&kanat karışımı özellikleri barındıran.
      dribling hızlanma.
      Hagi Takimin Beyni. On mumara.
      Hakan çalışkan fv hücum. Lukaku gibi.
      Arif yaratıcı forvet.

      Bülent Standart Stoper kesici.
      Popescu pasör sigorta.
      Hakan Ünsal iki-yönlü bek.
      Dayanıklı hızlı biraz teknik
      Capone standart bek destek. daha savunmaci ama atakta da keko gibi kalmayan

      Ergün kanat bek daha yavas ama pasor oyunkurucu.(mariano)

      Ümit Davala profilinde en dusuk olmasi gereken ozellik markaj 11 kafa vurusu 12 onun disinda herseyin en dusuk miktari min 12-13

      Sil
    3. Hala da denemeyi düşünmüyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir