7 Mayıs 2020 Perşembe

Galatasaray'a maçı kazandıracak frikiği kim kullansın isterdiniz?


Mackolik sağ olsun. Bu tarz içerikleri sayesinde ben de bu dönemde bir şeyler yazabiliyorum.  Galatasaray'a maçı kazandıracak frikiği kim kullansın isterdiniz diye sordular. Anket sonuçlarına bakınca da Hagi açık farkla ilk sırada. Selçuk İnan 2., Sneijder ise 3. olmuş. Prekazi ise 4. ve oy oranı oldukça düşüktü. Bu da Twitter kültürüyle ağırlıklı olabilir. Yaşı genç birçok arkadaşımız var ve Hagi gibi bir isim ankette yer alınca kazanan az çok belli oluyor.

Prekazi dönemine ben de yetişemedim. Yine de bu ankette 1. sırada yer alması gereken ismin o olduğunu düşünüyorum. Çok uzak mesafeden, gerilerek de müthiş frikikler kullanıyor. Ya da daha yakından, yay civarı dediğimiz yerden de müthiş plaseleri var. Frikiğin 50 tonu diye bir şey olsa, benim için yanıtı Prekazi'dir. Bu ankette sonuncu olmasının nedenleri bence açık. 40 yaş üstü hangi Galatasaraylıya sorsak, cevap olarak Prekazi'yi verir. Monaco'ya attığı frikik dahi yeterli yanıt olur.

Hagi'yi de tartışmam tabii. Galatasaray formasıyla, frikikten attığı birçok önemli gol var. Gerçek anlamda bir duran top ustasıydı ve birçok gol / asistini izlemiştik. İsim de büyük tabii, koskoca Hagi. Anketin konusu ne olursa olsun, Hagi denildiğinde oy verilecek isim belli oluyor. Galatasaray tarihinin gördüğü en büyük 10 numaralardan biri. Yabancılar açısından baktığımızda ise tartışmasız en iyisi. Ne mutlu ki Galatasaray'daki her anına şahit oldum.

Selçuk İnan'ın da frikik konusunda hatırı sayılır bir yeri var. Hagi sonrası bu konuda istikrarı kaybettik çünkü. Arada Cesar Prates çıktı ve goller attı ama onun da sonrası yok. Topa en yakın olanın, topun başına geçtiği maçlar izliyorduk. Selçuk İnan sonrası ise bu konuda elimiz güçlendi ve penaltı tadında frikik golleri izledik. Özellikle de Drogba / Sneijder 2'lisi gelene kadar. Sağ olsun Drogba hiçbir frikiği Selçuk İnan'a bırakmaz olmuştu. Sonrasında da Selçuk İnan bu konuda köreldi ve yaş itibarıyla da vuruş gücü düşmeye başladı.

Sneijder ise Dünya'nın gördüğü en büyük frikikçilerden biri. Onun da şanssızlığı bir bakıma Selçuk İnan ve Drogba oldu. Drogba sahadayken o topu kimseye vermiyordu. Arada Selçuk İnan var, müthiş bir istikrarı vardı. Haliyle de Galatasaray'da kaleye vuruş noktasında topun başına pek geçemedi. Onun da bulduğu frikik golleri var ama bu kaliteden fazlasını beklersiniz. Bir şey de diyemem, Selçuk İnan'ın bu konuda hakkı yenmez. Belki o rol dağılımı iyi yapılamadı diyebiliriz.

9 yorum:

  1. birinciyi bilmem de bence son sıradaki isim sneijder. elbette o da iyi bi frikikçi ama bu listede iyinin kötüsü o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu liste içinde katılıyorum. Inter'deki Sneijder olsa yeri farklı olabilirdi :)

      Sil
  2. Duygusal mı davranıyorum bilmiyorum ama, HAGI

    YanıtlaSil
  3. 2011-2012 Selçuk İnan derim ama bu isimlerin yanında Selçuk İnan topu eline alıp kullanmaz o frikiği

    YanıtlaSil
  4. Ben Prekazi derim, frikik olarak en iyisiydi bence.

    YanıtlaSil
  5. Soruya cevap vermeden; Selçukla ilgili paylaşımında Drogba ve Sneijder yüzünden serbest vuruşta geri planda kaldı demişsin,burda da Sneijder,Selçuk 'un istikrarı yüzünden geri planda kaldı demişsin :))
    Sorunun cevabına gelirsek aslında hepsinin görev yeri olabilir.Ceza sahası yayı civarından Selçuk,orta mesafelerde Hagi, daha uzak mesafelerde Prekazi vurabilir.Korner direğine yakın bölgede Sneijder orta/şut etkilidir.İlle de bir isimse hepsini izlemiş biri olarak Hagi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur da, olmadı işte. Drogba her yerden vurdu kaleye :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir