8 Mayıs 2020 Cuma

Galatasaray'ın en pahalı transferlerinin güncel tablosu


Benim de "en pahalı transferler" ve "en pahalı satışlar" üzerine yaptığım bir liste vardı. Güncellemek lazım tabii onu. Sağ olsun Mackolik, Galatasaray'ın en pahalı transferlerini güncellemiş ve paylaşmış. Üzerine konuşalım bizde, çünkü tartışılacak noktalar olacak. Özellikle de Sneijder / Belhanda muhabbeti üzerine eminim ki olmadık birçok yorum gelecek. Ayrıca Diagne gibi de güncel bir örnek var.

Rakamlara bonuslar da dahil tabii. Diagne ve Belhanda bonservislerinin böyle gösterilme nedeni bu. Bonus maddeleri de eklenince rakamlar daha da yükseliyor. Özellikle de Belhanda'nın bonus rakamı enteresan, her dönem yeni bir madde ortaya çıkıyor. O dönem Cenk Ergün "transfer sihirbazı" diye adlandırılsa da, elindeki bütçe çok güçlüydü. Yüksek yıllık ücret ve bonservislerle de şu takımı kurması sihirbazlık değil. Hatta Fatih Hoca geri dönmese enkazı dahi oluşabilirdi.

Jardel uç bir örnek. O transfer içinde sponsor bağlantıları da vardı. Galatasaray'ın o dönem öyle bir bonservis verme gücü yoktu zaten. Atletico Madrid'den Falcao'yu aldığımızı düşünün, aynı etkide bir hamle. Diğer isimleri konuşmak daha doğru olacak. Panik halde alınan Diagne gibi. Sezon sonu satar ve ffp için kaynağı aktarırız diye düşünülse de elde kaldı. Şu an 4-5 milyon avro görüldüğü an satılır diye düşünüyorum.

Bruma için o dönem ödenen rakam eleştirilse de, en kötü şartta dahi zarar etmeyeceğimiz netti. Bu konuda önemli olan bonservis değil, yıllık ücret. Sen o ücreti düşük tuttuğunda bonservisi bir şekilde çıkarıyorsun. Bruma da çıkardı, üstelik iyi kötü katkı aldın. Eğer Fatih Hoca göreve devam etse ve Bruma'yla uzun süre çalışsa bambaşka şeyler konuşuyor olurduk. Beklediğimiz gelişim gerçekleşir ve daha büyük rakamlar konuşulurdu.

Belhanda / Sneijder konusuna gelelim. Sneijder transferi o dönem şartlarında mükemmel bir işti. Avrupa'nın en iyi 10 numaralarından birini, 28 yaşında almıştık ve uzun süre de ciddi katkı aldık. Belhanda'nın bonservis rakamı daha yukarıda, bunun da nedeni dönem şartları ve Cenk Ergün faktörü. Belhanda daha farklı bir futbolcu, 2 sezon gelen şampiyonlukta da ciddi katkısı var. Rakamlar ise bence de yüksek ama bu durum onun meselesi değil. Bambaşka 2 adam ve dönem.

Amrabat'ın bonservisi fazlaydı mesela. O dönem için de abuk bir ücretti. O da Sneijder'den daha yüksek rakama geldi, üstelik sadece 6 ay öncesi. Maaşı düşüktü, iyi kötü zararı çıkardık. Misimovic konusunu zaten sıklıkla konuştuk, en büyük hayal kırıklıklarından. 8.5'a aldık, 2-3 ay sonra daha düşük bir rakama sattık. Luyindama ise potansiyel bir isim. Maaş düşük, rahatlıkla ciddi rakamlar kazanılabilir. Bonservisinin fazla olmasına takılmayın, günümüz piyasası bu.

Maicon da çılgın bir bonservisle takıma katıldı. Kendisini severim ama o dönem böyle bir bonservis bedeli verilmemeliydi. İyi kötü katkı alınsa da, bu rakamları görünce bambaşka şeyler beklersiniz. O da iyi kötü zararını çıkaracak, Suudi Arabistan piyasasına güveniyoruz. Keita ise o dönem için bizleri fazlasıyla heyecanlandıran bir futbolcuydu. O bonservis bedeli de doğaldı. Ne yazık ki sadece 1 sezon kalabildi.

5 yorum:

  1. Keita, Bruma, Luyindama, Sneijder ve Jardel hariç verilen paralar gereksiz fazla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misimovic'in de ederi oydu. Kullanılamaması onun sorunu değil.

      Sil
  2. Almanya'nın Wolfsburg takımından transfer edilen Boşnak oyuncu Zvjezdan Misimoviç için kulübüne bonservis bedeli olarak, 3 taksitte 7 milyon Avro ödeneceği ifade edildi. Sarı-kırmızılı kulübün Wolfsburg'a, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında 2 milyon 500 biner Avro, 2012-2013 sezonunda ise 2 milyon Avro ödeyeceği belirtildi.

    YanıtlaSil
  3. Fiyat-performans ve tanınma anlamında bakarsak 7.5 milyona Sneijder yüksek maliyetli transfer değildir bence.
    Ama 13 milyona Diagne burdaki her isimden en uç kat daha pahalı bir taransferdir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir