23 Mayıs 2020 Cumartesi

İçinde birçok Avrupa maçı olmasına karşın, 2.19'luk puan ortalaması olabildiğince iyi


Listeyi doğru tanımlamak gerekir. Eminim ki yorum kısmında o niye yok, bu niye böyle tarzında şeyler yazılacaktır. Kesintisiz dönemler ele alınmış. Fatih Hoca'nın 96 - 2000 arasında kesintisiz çalıştığı 4 sezon 1 dönem, 2011 - 2013 yıllar arasında çalıştığı 2.5 sezon da 1 dönem gibi. Hagi'nin de mesela 2 farklı dönemi var. Ya da bir teknik adam ilk sezonunda müthiş performans vermiştir, 2. sezonu hayal kırıklığı olunca puan ortalaması düşmüştür. Ayrıca bu listede sadece lig değil, Avrupa ve kupa maçları da dahil.

Gerets buna örnek işte. İlk sezonunda rekor puanla şampiyon olan bir teknik adam niye bu listede yok sorusu mutlaka sorulacak. Nedeni de 2. sezonunda alınan puan. Arada büyük fark var ve ortalaması düştü. Yoksa ilk sezonu oldukça özeldi ve bu listede mutlaka yer alması gerekiyordu. Eskiden puan baremi de çok daha yüksekti. 3. olup aldığımız puanlar, bugün 1. olup aldığımız puandan daha yüksek olabiliyordu.

Fatih Hoca'nın 96 - 2000 dönemini zaten konuşmaya gerek yok. Galatasaray tarihinin en efsane dönemidir. İçinde birçok Avrupa maçı da olmasına karşın, 2.19'luk puan ortalaması olabildiğince iyi. Zaten kazanılan kupa ve başarılar da her şeyi açıklar nitelikte. Böyle bir dönemi görebilir miyiz emin değilim. Fatih Hoca dahi o günleri yakalamakta zorlanıyor. Günümüz şartları değişti, makas açıldı. Burada mühim detay da, Fatih Hoca'nın yeni düzene de ayak uydurmuş olması.

2004 / 2005 sezonunu özel olarak da yazacağım. Hagi'nin o dönemde hakkının verilmediğini düşünüyorum. 2003 / 2004 sezonunda geldiği bölümü atlıyorum, çünkü orada zaten şansı kalmamış ve yeniden yapılanmak isteyen bir takım vardı. Yapılanamadık gerçi, o enkazla devam ettik, doğru dürüst transfer dahi yapılamadı. Buna rağmen Hagi, böyle bir puan ortalaması tutturdu. Şampiyon olamamak üzücü, düşünün işte o gün toplanan puanları.

2014 / 2015 sezonundaki Hamza Hamzaoğlu performansı da kıymetli. Galatasaray'a geldiğinde elinde iyi bir kadro olsa da, yokuş aşağı giden bir takım vardı. O havayı değiştirdi ve şampiyonluğa kenetlendi. Sonrası da 3 kupa zaten. Onun da 2015 / 2016 sezonundaki performansı bu listede olmasına rağmen, topladığı puan oldukça iyiydi. Yine hakkını tam anlamıyla veremediğimizi düşündüğüm bir isim.

İçlerinde izlemediğim dönemler olduğu için onları yorumlayamam. Souness'in 10. sırada olması enteresan, başarılı bir lig dönemi değildi çünkü. Lucescu'nun 2000 / 2002 arası dönemi de alt sıralarda ama o dönem çok fazla Avrupa maçı oynanıyordu. Bu da ortalamayı düşüren etken. Fatih Hoca 3. dönemiyle de listede yerini aldı. O dönemde de Avrupa maçları vardı ve playoff derken daha yoğun bir lig takvimi. Ortalaması bence başarılı.

2 yorum:

  1. konudan biraz saptim ama bence uzun şampiyonluk serilerinin (psg, juve gibi) kritik eşiği 3. sezonlar. bu sezon da şampiyon olursak artık kopar gideriz yani min 5-6 yıllık bi seri yakalariz. daha önce ü.aysal sağolsun engel olmuştu buna. yoksa o zamanlar rakiplerle arayı fazlasiyla açacaktık. fb eğer denizli'de o şampiyonluğu alsaydı 3 kez üst üste olacaklardi ve oradan da kopup giderlerdi. aynı şekilde bjk iki sezon olduktan sonra fatih terim'in geri dönmesine takıldilar. yani iki sezonluk başarının doymuşluğunu aşıp 3. sezonda başarı gelirse sonrasında yol daha açık diye düşünüyorum. 3. sezon tam bi kırılma noktası oluyor ve inşallah bu sefer bu eşiği geçip son gaz devam edecez imparatorun önderliğinde hedefler büyük (ucl) ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makas açıldı, şu an problem o. Ekonomik sorunlar da var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir