6 Mayıs 2020 Çarşamba

Kadro kalitesi aşağı doğru düştükçe, Umut Bulut forma giyme istikrarıyla ön plandaydı


Galatasaray'da en çok eleştirilen ve tepki alan futbolcuların başında gelir. Dönemin "kötü gidişatının" ihalesinin bırakıldığı isimlerden biri. Umut Bulut'un kaçırdığı gollere fazlasıyla odaklıydık. Final noktası çünkü, bitiremeyince tepki oluyor. Kötü gidişatta da ihale bu tip isimlere kalıyor. Tabii bunda aldığı çılgın maaşın da etkisi var. Futbolcuları suçlamam, kimse bu sözleşmeleri zorla yaptırmıyor. Taraftar da bir yandan haklı, futbolcuların aldığı paranın hakkını vermesini istiyor.

Değersiz bir futbolcu değil. Bugün 37 yaşında olsa da hala Süper Lig seviyesinde. Kayserispor'da da iyiydi, Yeni Malatyaspor'da da iyi. O kadar çalışkan ve mücadeleden ödün vermiyor ki, vazgeçmek kolay olmuyor. Galatasaray seviyesinden uzaklaşalı çok oldu, orası net tabii. Yine de Umut Bulut'la alakalı süreci kötü yönettik ve tepki bundan doğdu. Kadro kalitesi aşağı doğru düştükçe, Umut Bulut forma giyme istikrarıyla ön plandaydı. Israr edildi, yapamayınca da tepki oluştu.

Trabzonspor'da kendisini kanıtlamış, ülkenin en iyi yerli forvetlerinden biriydi. Toulouse'a transferi de bu noktada dikkat çekiciydi ama sadece 1 yıl oynadı. 2012 / 2013 sezonunda ise Galatasaray onu kiraladı. Elmander için olabilecek en iyi alternatiften bahsediyorum. O sezonu da gayet iyi geçmiş, özellikle ligin ilk yarısında büyük iş yapmıştı. 38 maçta 15 gol 6 asisti vardı. Yanında oynayan isimler Burak Yılmaz ve Drogba olunca, mücadelesi konuşuluyordu.

Hatayı 2013 / 2014 sezonuna girerken yaptık. Yabancı sınırı bizlere "yerliyi" dayatıyor ve olmadık ücretler vermeye mecbur bırakılıyorduk. Umut Bulut da o isimlerden oldu işte. Transferine lafım yok, bonservisi de bence ucuzdu ama yıllık ücret + sözleşme yılı noktasında hata yapıldı. 2 sezon bunu hissetmesek de, sonrası büyük sorun oldu. Mancini dönemi performansı düştü, Prandelli / Hamza Hamzaoğlu döneminde ise yeniden yükseldi. 

Sonrasını ise pek konuşasım gelmiyor. Prandelli / Hamza Hamzaoğlu döneminde iyi bir yedekti. Kenardan getirdiğimizde önemli iş yapıyordu. Hamza Hamzaoğlu'nun 2. sezonu ise kötü kadro planlaması ve sakatlıklar neticesinde ilk 11 futbolcusu olunca sorunlar başladı. Sözleşme opsiyonu yürürlüğe girdi, üzerine bir de Hamza Hamzaoğlu açıklama yaptı. O gün söyledim, bu sözler hocanın sonu olur diye. Öyle de oldu. Bu da Umut Bulut'un Galatasaray'daki son sezonuydu.

Ertesi sezon yaz döneminde sözleşmesini fesih etmek adına önemli bir tazminat ödedik. O da soluğu direkt olarak Kayserispor'da aldı. Orada iyi işler çıkardı, şimdi de devam ediyor. Eminim ki ertesi sezon da eder. Çok çalışkan çünkü, kendisine bakıyor, sorunsuz bir futbolcu. Süper Lig'de de 160 golü görmüş bir isim, herkese nasip olmayacak rakamlar. Burak Yılmaz'ın dahi 185 golü var, böyle kıyaslayın.

6 yorum:

  1. İlk maçında fenerbahçe'ye üç gol atarak başlamıştı. İşin sonunda "Umut ne yaptın sen" diyerek boş kaleye goller kaçırmaya başladı. Bizim en büyük sorunumuz şu ki vedalaşmayı beceremiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanlı ayrılık konusu doğru. Bir de öyle sözleşmeler yapılıyor ki, maliyet / katkı noktasındaki tepkiler doğal olarak büyüyor.

      Sil
  2. 19 numaralı umut bulut mu 9 numaralı umut bulut mu?

    YanıtlaSil
  3. Takım zaten kötü gidiyordu bir de Umut arada saçma sapan goller kaçırıyordu. Öyle olunca hedef tahtasına oturdu. Aldığı para çok konuşulmuştu bir de yaz döneminde

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir