2 Mayıs 2020 Cumartesi

Lemina'yı tutabilirsek, düzenin en önemli parçası yerine oturuyor gibi hissediyorum


Bu konuda çok soru gelse de, mevcut kiralıkların yeni sezonda olmayacağını düşünüyorum. Lemina ve Onyekuru, her fırsatta kalmak istediklerini dile getiriyorlar. Bugünlerde birçok futbolcumuzun vermiş olduğu röportajları okuyoruz. Lemina ve Onyekuru da röportaj verenlerden. Röportajların ana teması da kalmak isteyip, uzun yıllar hizmet etmek istedikleri yönünde. İmkan olsa da keşke devam ediyor olsalar. Futbolcuların yararlarını ve aidiyetlerini asla sorgulamam. Galatasaray'a çok yakışıyorlar.

Southampton ne düşünür bilemiyorum. Talip varsa mutlaka satarlar ve ciddi bir bonservis bedeli kovalarlar. Lemina gibi bir futbolcunun da değeri yüksek, opsiyonu ortada zaten. Takımda tutmaları da bir seçenek, sonuçta katkı alabilirler. Galatasaray'ın hele ki şu ortamda 1 yıl daha kiralaması zor görünüyor. Keşke ikna edebilsek de böyle bu transfer gerçekleşse. Ffp izin vermediği gibi, bir de Dünya'nın içinde bulunduğu konum gereği ciddi bonservisler ödemek zor olacak.

Lemina'yı tutarsak da düzenin en önemli parçası yerine oturuyor gibi hissediyorum. 4-3-3 de oynarsın, 4-2-3-1'e de dönersin. Ben nedense 4-2-3-1'i düşünüyorum, biraz da eldeki futbolcular için. Emre Akbaba gibi bir isim var mesela, yeni sezonda kesinlikle 11 oynaması gerekiyor. Ligin 2. yarısına da 4-2-3-1'le başlamıştık ve iyi gidişat vardı. Emre Akbaba'nın en iyi olacağı yer de bu, forvetin arkası olmazsa olmaz.

4-3-3 içinde 8 numara olmadı, en iyi halinde de olmaz. Ancak sağ kanada atar, Feghouli katkısını vermesini beklersiniz ama o da zor. 4-2-3-1 içinde ise, Falcao'nun arkasında 2. forvet görevini müthiş yapar. Tabela yaparsınız, goller atar, attırır. Falcao'yla uyumu da iyiydi. Emre Akbaba, kenara atılmaması ve kazanılması gereken bir futbolcu. Böyle bir futbolcuyla da farklı formasyonlarda devam etmek zor.

Orta saha 2'lisi adına da Lemina / Mert Hakan Yandaş'ı düşünüyordum. Selçuk İnan / Melo'dan bu yana en iyi orta saha 2'limizi yakalamış olurduk. Mert Yandaş oldukça hareketli, topu öne taşıyan, 10 numara özelliği barındıran bir 8 numara. Oyunun iki tarafında da katkı sağlamaya çalışıyor. Lemina'yı anlatmaya bile gerek yok, katkısı ortada. Onun da hareketliliği, topu öne taşıyabilmesi önemli ve taşlar yerine oturacaktı. Lemina'yı zor da olsa takımda tutabilmek gerekiyor diyeceğim de, gerçekten zor.

12 yorum:

  1. Onyekuru'nun bonservisini alıp Lemina'yı 1 sene daha kiralayabilsek seneye de şampiyonluk gelir ama dediğin gibi zor. Yine de çıkmadık candan umut kesilmez diyelim ve bekleyelim.

    YanıtlaSil
  2. Leminanin takimda kalacagina inaniyorum
    Dunyanin karıştığı bir zamanda duzenini bozmaz diye dusunuyorum.. takiminin da sorun çıkarmayacağını düşünüyorum
    Abi gecen yazinda sana stoperlerimiz sence kimler olur diye sordum simdi sence orta sahamiz kimler olur ?:)
    Benim gorusum
    Lemina
    Mert
    Arda
    Donk
    Emre
    Transfer (burda alt yapi da ola bilir scout transfer ve ya Nuri Sahin de ola bilir)
    İlk 11 Lemina Mert Arda diye düşünüyorum
    Mert ve Arda bonservissiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda saydığın isimler arasında değil, merkez orta saha değil. İlk 11 bu fizikle zaten imkansız ötesi bile değil.

      Sil
    2. Lemina ve Mertin ortah saha sertliyi ve dinamizmini sagliyacagini düşünüyorum 10 numara rolünde ve ya pasör rolunde Arda Turan ola bilir ya 4-2-3-1 icin ve ya 4_3_3 icinse
      Fiziki problemi var evet ancak
      Son bir sansi degerlendirecegine eminim
      Arda Turanin ne kadar yetenekli oldugunu biliyoruz toparlanirsa iyi biz de en az 2 yil 10 numara sikintisi cekmeyiz

      Sil
    3. Elimde daha iyi bir Emre Akbaba var, çok daha iyi şansları hak ediyor. Oraya Mert Hakan'ı da atarım, Atalay'a da şans veririm. Dolu bir rotasyon ve Arda Turan kariyerinde o denli bir pasör hiç olmadı.

      Sil
  3. Saydığım orta sahalar icinde en son yazdığım transfer alt yapıdan da her hangi birisi ola bilir Atalay Babacan da
    Ancak görünen o ki Atalaydan olmayacak
    Sana katılmıyorum abi Arda Turanin paz özelliği qayet yerinde bence formuna kavusursa boyle bir orta saha izleriz
    Emre Akbabanin oldugu sistemse tamamen farkli 4-2-3-1 gibi ya da 4-2-2-1-1 gibi Emre daha çok gizli forvet gibi iş görüyor
    Yinede bu sezon transfer seklimiz belli çizgiden cikmamiz imkansiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın ki, ne göründü henüz? Arda Turan'ı merkeze alarak mı 4-3-3 oynuyorsun bir de, daha neler :(

      Sil
  4. Kalırsa eğer orta sahada hicbir arayışa girmeyiz yeni sezon için. Olmazsa yeni baştan bir düzen kurmak gerekir orta sahada

    YanıtlaSil
  5. lemina bi melo etkisi bırakabikir ama mert'den bi selçuk beklentisi hayal kırıklığı yaratır. selcuk geldiğinde ts gibi şampiyon takimin en önemli oyuncularindandi zaten. ama mert şu an anadolu seviyesinde. ne çıkacağı belli değil. burada direkt 11 oyuncusu olmak o kadar kolay değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan'la farklı tarzlar zaten. Mert Hakan 10 numara özellikli, çok daha hareketli. Selçuk İnan da pas ve oyun aklıyla ön plana çıkıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir