25 Mayıs 2020 Pazartesi

Sakatlık durumu olmasa eminim ki nice gol rekorları kıracaktı


Bazı futbolcular vardır, Milli Takım performanslarıyla ön plana çıkar ve kulüp takımlarında aynı etkiyi göstermezler. Milan Baros da buna yakın bir isimdi. Çek Cumhuriyeti ile harika işlere imza atardı, kulüp düzeyinde ise bunu görmezdik. Liverpool'da 100'ün üstünde maçı olsa da bu etkisi yoktu mesela. Lyon ve Aston Villa gibi takımlar için de bu geçerli. Galatasaray'a gelene kadar da bu böyle devam etti.

Galatasaray'ın onun için kırılma noktası olduğunu düşünüyorum. Sakatlıklar olmasa eminim ki çok daha iyisi olur ve kırdığı gol rekorlarını konuşuyor olurduk. Skibbe'nin 4-2-3-1'inin belki de en güçlü kozuydu. Müthiş bir bitirici izlemeye başlamıştık. Hatta Galatasaray forması giymiş, en komple forvetlerden biriydi. Hızı, tekniği, bitiriciliği ve hareketliliğiyle. O hücum organizasyonu bir şekilde Baros'u buluyor ve goller attırıyordu.

İlk sezonunda da 44 maçta 26 gol 8 asist yaptı. Bülent Korkmaz göreve gelene kadar neredeyse her maç 1 gol ortalaması vardı. Hoca değişikliğinden sonra hücum kitlendi ve Baros'un da gol sayısı düştü. 2009 / 2010 sezonunda ise o malum sakatlık ve sonrasında kırılan kariyeri diyelim. Bir daha eskisi gibi olmadı çünkü. Sık sakatlanmaya başladı, yine de her seferinde ayağa kalktı. Sahada kaldığı sürede sorun yoktu, gollerini attı. Sorun şu ki çok fazla sahada kalamadı.

Bu sakatlığa rağmen, 2009 / 2010 sezonunda 23 maçta 16 gol 2 asisti var. Sezona da iyi girmişti oysa. Sakatlandı, geri döndü ve yine gollerini attı ve irili ufaklı sakatlıklar devam etti. 2010 / 2011 sezonu da böyle. Sezonun çoğunda sakatlıklarla boğuştu ve pek fazla sahada kalamadı. Sahada kaldığı sürede de 21 maçta 11 gol 2 asist. Galatasaray'da tam anlamıyla bir golcüye dönüşmüş ve bu karakterden asla ödün vermedi. Sakatlık durumu olmasa eminim ki nice gol rekorları kıracaktı.

Fatih Terim de onu kullandı. 2011 / 2012 sezonunda da 29 maçta 8 gol 6 asisti var. Sezona Baros'la girdi, 4-4-2'ye dönüşle birlikte de Elmander / Baros hattı büyük keyif veriyordu. Baros da bir ara vitesi yükseltti ve üst üste goller atmaya başlamıştı. Tam eskiye döndü dedik, yine sakatlandı. Sonra da Necati Ateş transfer edildi ve formayı doğal olarak kaptırdı. Yine de o şampiyonlukta ciddi pay sahibi futbolculardan.

Bu da Galatasaray'daki son dönemi diyebiliriz. 2012 / 2013 sezonunun ilk yarısında kadroda olsa da hiç forma şansı bulamadı, hatta maç kadrosuna dahi dahil edilmedi. Oysa Şampiyonlar Ligi listesinde adı yer alıyordu. Burak Yılmaz, Umut Bulut gibi isimler de gelmişti ve yabancı sınırında ona yer kalmadı. Sakatlık etkisiyle de iyice düşmüştü. Bugün 38 yaşında ve hala futbola devam ediyor. Galatasaray'ın da unutulmayacak golcülerinin arasında.

7 yorum:

  1. mükemmel forvetti. iyi bir baros = burak yılmaz'ın en iyi hali x 2

    YanıtlaSil
  2. sakatlıklari olmasa burak'in sahneye çıktığı sezona kadar üst üste 3-4 sene gol kralı olurdu

    YanıtlaSil
  3. Sonunda Barosu da yazdın abi:)

    Onemli bir golcuydu bana gore en iyi 2. Yabancı golcü son 20 yildaki
    Doğrusunu söylemek gerekirse Fatih hoca onu yeterince kullanmadı
    İlk donem 4-2-3-1 de Elmander sans aliyordu
    Sonrasinda Barosun yukselen performansı 4-4-2 donus oldu
    Ancak Antalya maci sonu oldu kırmızı gordu gordu haksiz yere ve bir daha eskisi formuna ulaşamadı
    Halbuki Elmanderle daha uyumlu olan Barostu
    Necatiden de 3 tik ustun oyuncuydu
    Bu da Fatih hocanin secimiydi yapacak bir sey yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yazıda sakatlık denilmiş ama antalya maçındaki kırmızı karttan sonra formayı kaybetmişti. Hatta o sezon ligin ikinci yarısına çok iyi de başlamıştı. Yanılmıyorsam ilk yarıyı 4 golle kapatmıştı, ikinci yarıda ise ilk 4 maç 3 gol atmıştı galiba, sonrasında ise o kırmızı kart ve hocanın necati tercihi ile arka plana düştü. Tabi necati de iyi performans verdi orası ayrı

      Sil
    2. Yine alırdı formayı, yer yer aldığı da oldu. Asıl etken sakatlık, uzun ayrılık oldu. Sonra da Necati Ateş'i kesmek zordu zaten. Baros ve Necati Ateş farklı tipte 2 isim. Necati Ateş daha 10 numara özellikli, orta sahaya yaklaşan. Baros ise net bitirici.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir