19 Temmuz 2020 Pazar

Selçuk İnan'ın, Galatasaray forması giydiği 9 sezondaki rakamlarını konuşalım


Selçuk İnan için "2 - 3 sezonluk katkı" konusu bitmek bilmez. Her eleştirinin başı böyledir ve önceki dönem unutulur. Oysa bu katkı 2-3 sezonla sınırlı değildi. 9. sezonunda şu an, yaşı da 35 oldu. Son sezonları bence de kayıp, kendisinden beklenen değişimin de yaşanmamış olması bunda etken. Fatih Hoca öncesi ise mevcut takımın kötü durumuyla da alakalı bir konu. Kötü yapı içinde, ihale bu tarz futbolculara bırakıldı. Neyse, Selçuk İnan'ın, Galatasaray forması giydiği 9 sezondaki rakamlarını konuşalım.

2011 / 2012 sezonu kariyeri anlamında da zirvesi. Onun için "kırılma noktası" dememin sebebi. Galatasaray değil de, Fenerbahçe'ye gitmiş olsa suyun akışı da değişebilirdi. Toplamda 40 maçı vardı ve 13 gol 15 asist yaptı. Normal sezonda da 33 maçta 11 gol 12 asistti. Her 2 hanede de çift rakamlara ulaştı. O dönem Melo'nun da gol sayısı fazlaydı ve bu 2'li de Galatasaray'ın oyununun en güçlü yanı olmuştu.

2012 / 2013 sezonunda da aynı etki bana göre devam etti. Ligin 2. yarısında Sneijder gelip, oyun düzeni değişince özgürlüğü biraz daha kısıtlandı tabii. Buna rağmen rakamlar fazlasıyla iyi. 42 maçta 7 gol 13 asisti vardı. Şampiyonlar Ligi'nde 10 maça çıkmış ve 5 asisti bulunuyordu, rakama bakar mısınız. Süper Kupa'yı da neredeyse tek başına kazandırmış. 1 gol 2 asisti vardı maçta. O dönemler tek başına tüm seyri değiştirebiliyordu.

2013 / 2014 sezonunda ise oyunu ister istemez dalgalandı. Fatih Hoca gitti, Mancini geldi derken oyun yapısı da değişti. Ocak ayında gerçekleşen transferlerle de iyice kaos oluştu. 45 maçta 9 gol 10 asisti vardı, aslında rakamlar oldukça iyi. Ligde 31 maçta 5 gol 8 asistti, Türkiye Kupası'nda da 5 maçta 4 gol 2 asist. Şampiyonlar Ligi'nde ise gol ve asist katkısı yoktu. Kendisi adına yine iyi bir performanstı ama kaos içinde çoğu futbolcu dalgalandı.

2014 / 2015 sezonu da onun adına iyi bir dönemdi. Prandelli günlerinde herkes gibi o da beklenen etkide değildi. Hamza Hamzaoğlu geldikten sonra ise oldukça yükseldi ve şampiyonluğu getiren isimlerden oldu. Kimine göre de son iyi sezonu budur. 44 maçta 7 gol 11 asisti vardı. Ligde 32 maçta 4 gol 8 asist. Türkiye Kupası'nda da 7 maçta 3 gol 3 asist. Tabela katkısının ağırlıklı olarak Hamza Hamzaoğlu geldikten sonra oluştuğunu belirtelim.

2015 / 2016 sezonu Galatasaray adına felaket dönemlerden biri. Resmen enkaz oluştu ve sezonu kötü bir yerde bitirdik. 3 tane teknik adam değiştirdiğimizi de ekleyelim. 43 maçta 14 gol 5 asisti var. Ligde 28 maçta 11 gol 4 asistti. Şampiyonlar Ligi'nde de 5 maçta 2 gol attı. Selçuk İnan adına iyi bir sezon aslında. Haliyle de 3-4 sezonluk katkı konusu burada düşmüş oluyor. Riekerink geldikten sonra yükselmişti bu dönemde de. Gol katkısı oldukça artmıştı.

2016 / 2017 sezonu bana göre Selçuk İnan'ın düşüşünün başlangıcı. 36 maçta 6 gol 3 asisti vardı. Temposunu kaybetmeye başladığı zamanlar. Yavaşlıyordu artık, beklenen etkinin uzağına düşmeye başlamıştı. 2017 / 2018 sezonu ise daha da kötü. 33 maçta 1 gol 4 asisti var ve iyiden iyiye formayı da kaybetmişti. Genellikle oyuna sonradan dahil oluyordu. 2018 / 2019 sezonunda da 35 maçta 2 gol 3 asistti. Bu sezon ise 11 maçta gol veya asist katkısı bulunmuyor.

5 iyi sezonu var. Son 4 sezonunda ise düşüş büyük. Hadi bu sezonu saymıyorum, yeni sözleşmesiyle birlikte verilen rol kısıtlı olacaktı. Şu sözleşme konusu çok konuşuldu. Paranın hakkını bekliyor taraftar, haliyle tepki oluşuyor. Aysal dönemindeki o sözleşmeler belimizi çok büktü. Bir de, Selçuk İnan'ın bazı yaşıtları hala ligde fark yaratabiliyor. Selçuk İnan ise çok düştü. Buna rağmen hala istikrarlı ve 35 maçın altına düştüğü pek görülmemiş. Bir dönem 40 maçın altına da inmiyordu. Galatasaray'daki toplam performans ise, 329 maçta 59 gol 64 asist. 

08.05.2020 tarihli yazı..

12 yorum:

  1. 2011-2012 yi yasattiktan sonra ardından gelen her performans kötü geldi insanlara. Halbuki söylediğin gibi rakamlari 5 sezon boyunca gayet iyi.bir şekilde de sorumluluk alıp oynamaya çalışmış sahaya sürüldüğünde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süre öyle devam etti ama nedense ihale bırakıldı ona.

      Sil
  2. hep söylediğim "ezbere yorum" işte. 4-5 sene net katkı vermiş adama 2 sene oynadı diyorlar. öyle görmek istiyorlar çünkü.

    YanıtlaSil
  3. 2015-2016 sezonunda 4-0 kazandığımız Eskişehirspor maçının ardından blogda "bu takımı Selçuk İnan şampiyon yapacak" diye bir yazı yazmıştın. Yani o kötü sezonda bile Selçuk zaman zaman Galatasaray'ı sırtlıyordu. O sezondan sonra da emekli oldu gibi bir şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük futbolcu çünkü. Ağırlığını koyduğunda getirmiş olduğu net 3 şampiyonluk var.

      Sil
  4. Aysal sözleşmesini yükseltti ama TL' yi sabitledi. Asıl sorun Özbek zamanında yapılan sabitlemek kaldirmakti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TL'e sabitlemedi, kuru sabitledi. O da bir şey tabii.

      Sil
  5. son bir hizmeti kaldı. mert hakan ı aramalı ve ikna etmeli.
    benim gibi mi olmak istiyorsun yoksa alper gibi mi demeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Hakan o konularda pek ikna olacak gibi durmuyor. Derdi para ise yolu açık olsun deriz.

      Sil
  6. 2 sezon değil de 5.5 sezon katkı verdi aslında ve evet geldiğinde herşeyi değiştirdi. Fenere gitseydi ah vah edip dururduk. Keşke bu kadar düşmeseydi çünkü gerçekten büyük yetenekti. Melo selçuk orta sahası bence avrupa daki pek çok takımın orta sahası ile kiyaslanabilirdi o dönem. Müthiş bir uyum vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net katkısı var, nedense 2 sezon diyerek işin içinden sıyrılıyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir