30 Mayıs 2020 Cumartesi

Serdar Dursun & Galatasaray, forvet için pivot gerekliliği?


Transfer piyasasında genellikle yerli futbolcular konuşuluyor. Herkes yerliye saldırmış durumda ve bunun da belli nedenleri var. Hem maliyetleri düşürmek, hem de olası yabancı kontenjanı düşüşü adına bu çaba var. Her türlü kısıtlamaya karşı olduğumu tekrar belirteyim. Yerli ağırlığı oluşturmak ve maliyetleri düşürmek ise doğru hareket. Bugün bunu emrediyor. Sen yabancı kontenjanını düşürdüğün an, bu yerlilerin maliyetlerinin düşük olması ortadan kalkacak.

Gündeme giren isimlerden biri de Darmstadt forması giyen Serdar Dursun. Bundesliga 2'de bir süredir iyi iş çıkarmakta ve futbolu ciddi anlamda ivme kazandı. Bu sezon oynadığı 30 maçta 16 gol 5 asisti var. Geçen sezon da 35 maçta 11 gol 7 asistti. 28 yaşında ve sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalacak. Bu da bonservis tarafında elinizi güçlendiren nokta. Ciddi bir maliyeti olacağına da inanmıyorum. Forvet transferi için düşünülebilecek isimlerden.

Fatih Hoca'nın Vedat Muriqi isteğini hatırlayın. Forvette bir pivotunun olmasını ve ön alandaki mücadele tarafını önemsemişti. Serdar Dursun o ayarda olmasa da, alternatif sağlayabilecek bir forvet. Bu tarzda bir forvetimiz yok. Hava hakimiyeti sağlayacak, ön alanda fiziğini kullanabilecek ve duvar olabilecek bir alternatif bence de gerekli. Serdar Dursun'un futbolu da son yıllarda ivme kazandı, hatta Milli Takım'a dahi göz kırpıyor.

Takım oyununa da yatkın, fiziği o pozisyon adına büyük avantaj sağlayacak. Yerli, yabancı bilmem, forveti bu tarz bir pivotla tamamlamak gerekiyorum. Andone'yi saymıyorum, elimizde Falcao ve Adem Büyük kalacak. İkisi de benzer özellikte. Oğulcan Çağlayan ya da Ali Yavuz Kol ise biraz daha kanat özellikli, hızlı ve teknik forvetler. Ben onların ağırlıklı olarak kanatta oynayacağını düşünüyorum. Orayı tamamlayacak forvet tarzı değiller.

Serdar Dursun'un Türkiye kariyeri de var bu arada. Alt liglerde oynamıştı ve bu ışığı hiç veremedi. Bundesliga 2'ye döndükten sonra ise son yıllarda yükselmeye başladı ve kendisini konuşuyoruz. Bonservisinin çok zorlayacağını düşünmesem de, rakamı yine de görmek lazım. Bu tarz yerlilerin sayısı artar, konuşmaya devam ederiz. Transferde yerli ağırlığı tüm takımların olmazsa olmazı gibi. Yabancı ismi konuşmuyoruz bile.

7 yorum:

  1. Eren Derdiyok da pivot değil miydi, kalsaydı kötü mü olurdu? Eleştiri değil sadece düşünceni merak ettim ağabey?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam Eren'in fiziği birçoğumuzu yanıltıyor. İlk geldiğinde de güçlü, rakiple boğuşacak bir oyuncu bekliyorduk ama Eren o fiziğe rağmen ikili mücadelelerden fazlasıyla kaçınan bir oyuncu oldu son dönemde ki Göztepe'de bile elde sadece Jerome (2 ya da 3 gol attı.) olmasına rağmen forma yüzü göremiyor.

      Sil
    2. Eren Derdiyok o fiziğe rağmen çok kırılgan bir futbolcuydu. Sakatlık geçmişi kabarık ve hocanın açıkladığına göre de çalışma kültürü uymadı. O istikrara, anormal bir maaşı vardı. Gitmesi doğaldı yani.

      Sil
  2. ryan fraser’ı bedelsiz kadromuza katacağımız söyleniyor, ne düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservisi elinde olsa da, maliyet olarak bizi çok zorlar. Çok zannetmiyorum.

      Sil
  3. Salih Özcan yazacaktım Barış Özcan yazmışım, bu yaz aldık aldık. Tutmazsa tutmaz varsın böyle riskler tutmasın.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir