3 Mayıs 2020 Pazar

Yasin Öztekin'i içine girdiği duruma itmek, biraz da takımın yapısıyla alakalıydı


Bazı futbolcular ve teknik direktörler oldum olası tartışılır. Cv'lerine baktığımızda başarılar, yüksek rakamlar görünür ama çok da iyi hatırlanmıyorlar. Yasin Öztekin de böyle bir futbolcu. Galatasaray'da 148 maçta 31 gol 30 asisti var ve çoğu hücum futbolcusuna da böyle bir istatistik nasip olmaz. Yine de çok iyi hatırlanmaz işte. Bu da "olmadan oldum" havasıyla alakalı olabilir. Tabii bu durum da biraz takımın yapısıyla alakalıydı.

2014 / 2015 sezonunda transfer edildiğince çok fazla beklenti sahibi değildim. Gençlerbirliği, Trabzonspor ve özellikle Kayseri Erciyesspor performansıyla "yetenekliyim" mesajını verse de, klasik yerli transferlerinden biri gibi görünüyordu. Biraz da yabancı sınırının etkisiyle bu yerliler alınır ve deneme / yanılma yöntemi uygulanır. Bugün bu yöntem bonservis bedeli olmayan, düşük yıllık ücretli yerliler üzerinde yapılıyor. O gün ise ciddi bonservis bedelleri ödeniyordu. Tam da bu yüzden yabancı sınırı aynı şekilde devam etmeli.

Prandelli döneminde de performansıyla yanıltmadı. Bir maçta sağ bek oynadığını dahi hatırlıyorum. Pek fazla forma şansı bulamadı ve Ocak ayında gönderilir diye düşünüyordum. Hatta Karabükspor'la da kiralama anlaşmasına varılmıştı diye aklımda. Hamza Hamzaoğlu göreve geldiği ilk günlerde de durum buna yakındı ama Yasin Öztekin ayrılmak istemedi ve hocasından şans istedi. Hamza Hoca da ona bu şansı ilk etapta Türkiye Kupası'nda vererek futbolcuyu kazanmayı başardı.

O dönem Türkiye Kupası'nda çok daha fazla maç oynanıyordu. Haliyle bu tarz isimler de daha fazla şans buldu. Anlamsız genişlikte bir kadromuz da vardı. Ocak ayında transfer bu yüzden yapılmadı ve bazı futbolcuların ayrılığına odaklanıldı. Yasin Öztekin ise yeni bir transfer edasıyla müthiş bir 2. yarı geçirdi ve şampiyonluğun kilit isimlerinden biri oldu. Sneijder - Telles - Yasin Öztekin sol kanat üçgeninin o şampiyonluktaki payı çok büyük. Yasin Öztekin de attığı kritik goller ve yaptığı asistlerle unutulmayacak bir işe imza attı.

Sonrası ise Galatasaray'ın kadro olarak zayıfladığı zamanlar. 7 numarayı aldı, kendine güveni eminim ki yükseldi ve o zayıf kadrolar içinde de yıldız futbolcu edasına büründü. Biraz da onu bu duruma biz ittik. Haliyle de alması gereken yükten fazlasını sırtladı. Bir de sözleşme muhabbetleri başlayınca iş iyice sarpa sarmaya başladı. Gol / asist rakamları belki daha da yükseldi, sezon içinde 10 gole ulaştığı da oldu ama kendi futbolunu oynadı, takımdan bağımsızdı.

Fatih Hoca göreve geldiğinde ise Yasin Öztekin'i iyi bir alternatif yapmak istese de, futbolcu buna iyi cevap veremedi. Sinan Gümüş o şampiyonlukta verdi mesela, formayı da almıştı. Yasin Öztekin ise daha da düştü ve sezon sonunda sözleşmesi bittiğinde takımdan ayrıldı. Ben yine de iyi hatırlarım, Hamza Hamzaoğlu döneminde gelen şampiyonluğun değeri büyük. Keşke biraz daha ayakları yere bassaydı da, rolünü kabul edebilseydi.

2 yorum:

  1. Ben de iyi hatırlarım. Zihnen de ayakları kadar sağlam olsa uzun yıllar futbolu bizde bırakır. Önemli oyuncularımızdan birisi olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmadan oldum havası işte, ayaklar yere basmadı :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir