6 Haziran 2020 Cumartesi

Bu da Diagne'yi daha değerli kılmakla mümkün olacak


Liglerin başlamasına yakın çıkan haberleri konuşmaya devam ediyoruz. Çıkan haberlerin içinde de Diagne baş rolü oynamakta. Gidecek mi, gidecekse nereye gidecek üzerinden konuşuyoruz. Ali Naci Küçük'ün haberinde ise Diagne'ye bir şans daha verileceği ve yaz kamp döneminde görülmek istendiği söylenmiş. Bunun nedeni tok satıcıyı oynama isteği olabilir, hala piyasası olduğunu düşündüğüm bir futbolcu.

Diagne için 6-7 milyon avro'luk bonservis bedelinin görülmek istendiğini düşünüyorum. Bunun altında bir rakama bırakılmak istenmez. Öyle gidecekse takımda kalsın düşüncesi oluşmuş olabilir. Diagne, buradayken de söylüyordum. Geldiği rakama takılmıyorum, orayı geçtik artık. Yararsız bir futbolcu asla olmadı ama hareketleri ve paylaşımlarıyla herkesi soğuttu. Bir de beklenti durumu tabii. 

Kasımpaşa'daki Diagne gerçek anlamda bir golcüydü. Rakip ceza sahasının içindeki etkisi o kadar büyüktü ki korkunç gol sayısına ulaşmıştı. Galatasaray'da ise biraz daha oyun için katkı veren bir noktaya doğru evriliyordu. Fatih Hoca'nın forvetleri kullanma stili bu. Falcao'dan da oyun içi katkı bekliyor ve Falcao da gol atmaktan öte, oyunu yönlendiren isim gibi. Diagne de hücumdaki duvardı ve oluşturduğu boşlukları Feghouli ve Onyekuru dolduruyordu.

Taraftarın öncelikli beklentisi gol olunca da şu performansı konuşulmadı. Üzerine bir de Diagne'nin hal hareketleri eklendiğinde iyice soğuduk. O kadar soğuduk ki elimizdeki değeri kötüledik ve Club Brugge ile kiralık anlaşmasına kadar düşmüş olduk. Oysa beklenti en azından bonservis bedelini çıkartmaktı. Bu saatten sonra o bonservis bedelini görmek zor olsa da, iyi bir rakam hala kazanılabilir. Bu da Diagne'yi daha değerli kılmakla mümkün olacak.

Takımda kalma olasılığı da var. Bu durumda Andone'nin yerine o geçer ve Falcao / Diagne / Adem Büyük'lü bir forvet hattı oluşur. Kağıt üzerinde de iyi rotasyon olduğunu düşünüyorum. Satamıyorum diye kenarda tutmanın alemi olmayacak. Ocak ayında da Andone'nin sakatlık durumuna bağlı, Diagne geri dönmeli diyordum. Boş boş bekleyeceğine, en azından gelsin burada görüntü versin. Katkı da alırsın.

12 yorum:

  1. Bu adamin nasil manyak oldugunu biliyoruz. Bence kalirsa iki opsiyon var, ya takim icinde kavga cikartip kadro disi kalacak, ya da Falcao'nun onune gecmek icin ekstra performans gosterecek. Adamin mentali oturursa yapabilecekleri cok fazla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kavga çıkartmaz, kendi içinde yaşar problemini. Kimse ile sorun yaşamaz.

      Sil
  2. Saha dışında problemli bi yapısı olmasa belki de Fatih hocamın elinde iyi bir pivota dönüşecekti kendi kendine yaptı naptıysa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da işin kumar tarafı işte, biliniyordu maalesef.

      Sil
  3. Kötü bir golcü değil ama pek iyi de bir karakter değil açıkçası. Aslında şöyle bir sorun vardı oynadığı dönemde. Oyun planımız amansız pas ve saçma şekilde yavaş bir haldeydi. Topu forvete taşıyamıyorduk ki o halde bile gayet iyi bir gol sayısına ulaştık. Kasımpaşa da ona sürekli top getiren ceza sahası ve çevresinde onu arayan bir trezeguet vardı ama bizim öyle bir oyuncumuz ve oyunumuz yoktu. Sol taraftan iyi orta gelmiyordu sag taraftan da feghouli diagneyi bir türlü görmüyordu. Dönerse belki bu sezon saracchi ve ömer onu daha fazla besleyebilir. Gerektiğinde falcao ile çift forvet yapabilirsin diagne yi pivot olarak kullanarak. Altarnatif üretilir oyun planı içerisinde bence. Ayrıca bazen oralarda gerginlik yaratacak savunmaları sinirlendirecek adam da lazım takıma. Güçlü ve iyi bir diagne savunmacısıyı bile sirtinda taşır da gol atar. O potansiyeli var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıfır karakter, mental durumu yerlerde. Bu da doğal olarak onu iyi kılmıyor.

      Sil
  4. bu adamla alakalı olumsuz düşüncelere katılıyorum. ama olan oldu arkadaşlar. olan oldu. faydalanmak zorundayız. sonuçta bazı iyi özellikleri var.

    ama ben haberin uydurma olduğunu düşünüyorum. bence terim istemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uydurma demeyelim de, tok satıcı rolü adına bu tarz haberler çıkıyor.

      Sil
  5. Üzerinde baskı olmayacağı için bu sene daha rahat olabilir. Biraz daha iyi olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baskı var aslında, o baskı hiç bitmeyecek.

      Sil
  6. Diagne Lemina takası olabilir mi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir