10 Haziran 2020 Çarşamba

Dış basın, Maicon ve Belhanda'nın ayrılıklarını yazmaya devam ediyor



Dış basın, Maicon ve Belhanda'nın ayrılıklarını yazmaya devam ediyor. Belli olan bir şey artık, ben de 40 kere yazdım. Bu isimler gidiyor ve şimdiden olası bazı bonservis bedellerine kendimizi hazırlayalım. Bu noktada da bizi mutlu eden isim Maicon olacak. Suudi Arabistan'ta gösterdiği iyi performans sayesinde kendisini ısrarla tutmak istiyorlar. Galatasaray'la olan sözleşmesinin son 1 yılına gelmesine rağmen 3 milyon avro gibi bir bonservisi görmek de ciddi anlamda iyi iş olacak. Kadroda kesin olarak düşünmediğin bir isim çünkü.

Belhanda'da ise şartlar biraz daha zorlu. Yüksek bir maaşı var ve bu durum da takımın elini kolunu bağlıyor. Bu süreç Feghouli'de daha da zorlu, onun maaşı daha da yukarıda. Ayrıca Belhanda da sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalacak. Haliyle bonservis bedeli ister istemez düşünüyor. Geçen sezonun ortasındaki 10 milyon avro gibi rakamları görmek imkansız. O gün Fatih Hoca kendisini takımda tuttu ve şampiyonlukta büyük bir rol verdi. Bugün ise görüntü değişti, Belhanda bence de kötü bir sezon çıkarıyor. Haliyle de piyasa düşüyor.

30 yaşına da geldi. Her şeye rağmen değerli isim tabii, çoğu takım kadrosunda görmek istiyor. Al Hilal de bu konuda oldukça istekli ve Belhanda'yla anlaşma sağlamışlar. Galatasaray'a ise 5 milyon avro gibi bir bonservis bedeli önermişler. Al Hilal teknik direktörü Razvan Lucescu da Belhanda'yı takımında görmek istediğini açıklamıştı. Bu transfer için fazlasıyla istekliler ve Galatasaray da rakamı en kötü ihtimalle 7 milyon bandına çekmek için uğraşıyordur. 6-7 milyon avro arasında bir rakama gitmesini bekliyorum. Bu da kötü bir rakam değil.

Suudi Arabistan söz konusu olduğunda elbette daha büyük paralar hayal ediliyor. Nedeni de kimlerin ne paralara gittiği. Satış işinde becerikli olamadığımız bir gerçek. Bu sezon da satılması gerekecek birçok isim olacak.  İşin içinden nasıl çıkacağımızı bilmiyorum. Hayal ettiğimiz rakamlar olsa da iş o kadar kolay değil işte. Adam çıkıyor ve Belhanda için sadece 5 milyon avro öneriyor. Satmak zorundasın da, o bağ koptu çünkü.

Takip de ediyorlar bir yandan. Galatasaray taraftarının çoğunun Belhanda'yı istemediği ve haklarında neler düşündüğü, yazdığı malumunuz. İstenmeyen görünen bir isim için de kim olmadık paralar harcar ki. Değeri biraz da biz düşürüyoruz, sonucu bu oluyor. Diagne'de de aynı sorunu yaşadık. Belhanda için ise bence hak etmemesine rağmen benzer bir durum yaşanıyor. Bence de satılmalı, hem bağ koptu, hem de düşen performans var. Yüksek maaşı var, bonservis geliri elde edilmeli ama şartları da zorlaştırmamak lazım.

10 yorum:

  1. Transferler için kaynak oluşturacak kadar biraz getirileri olsa çok güzel olur. En kötü ihtimal maaşlarından kurtuluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olacaktır mutlaka ama yüksek rakamlar olmaz.

      Sil
  2. 5'ten fazla vermeleri imkansız. zaten 1 yıl sonra sözleşmesi bitiyor, performansı düşmüş, yaşı 30 olmuş vs. yani 5 bile çok çok iyi bu ffp sarmalında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O piyasadan 7-8 milyonu iyi bir yönetim çıkarabilirdi. Maalesef Belhanda'yı biraz da biz kötü kıldık.

      Sil
  3. Kaç senedir aynı haberler var. Yazida da 7-8 demişsin. Belhanda maksimum 3 milyon euro'ya gider. Adamlar neden daha fazla versinler ki ? Üstelik senin de dediğin gibi içinde bulunduğumuz durumu biliyorlarken fazla para vermezler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3'e gitmez maksimum, giderse de bu hayal kırıklığının altından kimse kalkamaz. 7-8'e gidebilmeliydi en kötü şartta ama bence de 5-6 milyon olacak bu iş.

      Sil
    2. gomis ve garry'nin satışlarını hatırlatırım

      Sil
    3. Garry'nin satışı gayet iyiydi, sorun yok orada. Ne bekliyordun ki.

      Sil
  4. satılabilecek bütün oyuncuların gitmesi gerek. bu yıl elimizdeki yüksek maaşlı oyuncuların büyük bir kısmında kurtulup biraz da bonservis geliri elde edebilirsek ona göre gelecek yılların takımını kurmaya başlarız.
    FFP 2022 yazına kadar maalesef devam edecek. yani gelecek sene de FFP var.
    takımın bütçesini 70-50-40-30 seviyelerine indirdiğimiz takdirde kalıcı başarıların gelmemesi için bir sebep yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi teklifleri değerlendiririm, ille de satayım modunda takılırsak sorun büyük olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir