12 Haziran 2020 Cuma

Fernando'nun Sevilla günleri oldukça parlak geçmekte



Gidişini doğru bulduğumu hatırlıyorum. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmıştı ve 32 yaşında olan bir futbolcu için de 4.5 milyon avro'luk bonservis bedeli iyi gelmişti. Hala da o noktadayım aslında, iyi bir rakam kazandık. Galatasaray'da geçirdiği 2 sezonda sakatlıklarla da çok boğuştu. Sakatlıktan her dönüşü şampiyonluk virajını almamızda büyük rol oynasa da, sezon sonu bedelsiz ayrılacak isim için bu bonservis bedeli kaçırılamazdı. Hatta o dönem Mariano da gidebilir diye düşünüyordum.

Fernando'nun Sevilla günleri oldukça parlak. Çok istikrarlı bir sezon geçiriyor ve takımının da en önemli isimlerinden biri. Karantina dönüşü de müthiş oldu. Betis karşısında hem takımının 2. golünü attı, hem de yüzde 100 pas isabetiyle ön plana çıktı. Şu performansı görünce de kendisini özlediğimi fark ettim. Belki de sakatlıkları kaynaklı algımız değişti ve değerini tam anlamıyla veremedik. Galatasaray'da da iyi döneminde pozisyonunun en iyisiydi.

Fatih Hoca onu biraz daha 8'e yakın kullanıyordu aslında. Sık sık da rakip ceza sahasına koşu atmasını istiyordu. Melo rolü beklesek de, bunu tam anlamıyla karşılayabilecek bir isim değil. Lemina bu rolü karşılıyor mesela, topla olabildiğince hareketli çünkü. Fernando ise biraz daha klasik 6 numaraya yakın. Top tekniği, pas kalibiyeti iyi düzeyde olsa da, etkili olabileceği yer savunmanın önü. Orada oyun kurması ve topu yönlendirmesi gerekiyor.

Bizde beklenti farklı olunca da istediğimizi tam anlamıyla alamadık gibi görünüyordu. Bugünün düzenine bakıyorum da, çok daha iyi katkı verebilirdi aslında. Lemina ve Seri gibi futbolcularla bir arada oynamadı çünkü. 4-3-3 gibi bir düzen düşünün, 6 numarada Fernando var, onun önünde oyunun 2 yönünü oynayacak Lemina ve çok daha fazla ofansif katkı verebilecek Seri. Seri için özgürlük alanı da artmış olurdu ve 3 orta sahadan da oyunun 2 tarafında belli ölçüde katkı alırdın.

Bu yapının oluşacağını bilemezdik tabii. Futbolcu satışına mecburuz, hele ki ciddi maaş kazandığı görünen isimlere gelecek bu tarz tekliflere kayıtsız kalamayız. Fernando'nun satışı da başarılı bir operasyondu. İyi bir futbolcuydu, yaşadığı ilk sakatlık olmasa çok daha büyük işlere de imza atabilirdi. Yine de kıyaslandığı isim Melo olunca biraz daha geride hatırlanıyor. Oysa futbolları birbirlerinden farklı tarzdaydı.

2 yorum:

  1. 4-3-3'te defansın önündeki oyuncu olarak en iyi performansı veriyordu. Farklı şeyler istedik zaman kaybettik. İyi para kazandık yaşına göre ama şimdi yerini doldurmak kiralıklar da gidince çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha hücuma yaklaştırmak isteyince sorun olmuştu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir