1 Haziran 2020 Pazartesi

Football Manager 20'deki Samsunspor misyonumu tamamlamak üzereyim


Samsunspor'da 4. sezonumdu. 2. Lig ve 1. Lig'de namağlup şampiyon olup, Süper Lig'e yükseldim. Süper Lig'de ilk sezonumu Avrupa kupalarını zorlamak olarak belirlemiştim ama bunu aşarak şampiyon oldum. Şampiyon olmanın diğer anlamı büyük maddi gelirler. Haliyle de ertesi sezonda şampiyon olmak çok daha kolay. İşin taktik yanı bir yana, kadro mühendisliğinde daha iyi olduğumu düşünüyorum. Genç oyuncularla birlikte büyüyoruz ve bu tablo oluşuyor. Kadro istikrarı ve yerli ağırlığı da olmazsa olmazım.

Süper Lig adına sorun yok. İlk haftadan itibaren şampiyon olacağım belliydi diyebilirim. Güç farkı oluştu çünkü, makası açtık. Namağlup olmama, şu tabloyu oluşturmama "hile" diyenler olsa da, olanı yazıyorum. Yıllardır oynadığım oyun ve Türkiye Ligi'nde imkan sahibi olunca şunları başarmak inanın imkansız değil. İnternet üzerinden taktik, futbolcu bulmak asla yapmadığım bir şey. Ya da kayıt üzerinde oynamak. O vakit bu oyunu oynamanın anlamı ne ki? Klasik, hücum, tempo ve pas ağırlıklı 4-2-3-1 oynuyorum. Ekstra bir taktik de yok yani.


Şampiyonlar Ligi'nde ilk sezonumdu ve başarısız oldum. Zor grup ve ilk sezonum olduğu için de genç yapı tecrübesiz kaldı. Fikstür de sıkışık. 2022 Dünya Kupası var diye Kasım ayına kadar fikstür sıkıştıkça sıkıştı. Bunu da pek kaldıramadım diyebilirim. Rotasyonun dibine vursam da (her kariyerde olmazsa olmazım) yetmedi. Grup da güçlü, iyi bile puan aldım diyebilirim. Samsunspor'da devam etmem halinde Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamak hedefim olacak. Bu uğurda hamleler de yapıyordum.

Bir yandan da teklifler geliyor. Türkiye Ligi'nde yapılabilecek bir şey kalmadı, bundan ötesi 34 maçın hepsini kazanmak. Onu da başardım Galatasaray'la. Schalke 04 ve Milan gibi takımlarla adım anılıyor, teklif de gelecektir. 2 takım da hayal kırıklığı halindeler. Bundesliga'ya sıcağım, bu yüzden Schalke 04 olabilir. Yeniden yapılanma düşüncesi heyecanlı, oyuna da farklılık getirir. Yoksa bu şekilde monoton halde devam edeceğiz. Avrupa haricinde yapılabilecek bir şey kalmadı. Bir de alamadığım Türkiye Kupası kaldı ama o tarafta şanssızlık yaşadım.


Yerli regen'leri mümkün olduğunca toplamaya çalışıyorum. Bu sayede yerli iskeleti olabildiğince güçleniyor. Yabancı konusunda da iyi hamleler var, bir yandan futbolcu satmayı önemsiyorum. Ciddi rakamlar kazandım. Samsunspor'da çark dönüyor yani, bu saatten sonra bana ihtiyaç kalmadı gibi. Yeni meydan okumayı ciddi şekilde düşünüyorum, teklif geldiği an kabul edecek gibiyim. Bu arada onca yıldır oynarım bu oyunu, kariyer içinde takım değişikliği hiç yapmamıştım. Yeni bir heyecan olacak.

2 yorum:

  1. neden samsunspor yönetimine girmiyorsun?bi ara göztepe 3.ligdeyken öyle bir ilan vermişti yeni asıra:maddi duruma bakılmaksızın kulübümüzün yönetim kuruluna katılcak futbol yönetim bilgisine güvenen genç arkadaşlar arıyoruz diye..ben başvurmuştum çok şükür beni maddi&manevi iyi yerlere de getirdi,kemeraltında kuyumcu,gaziemirde oto galerisi açtım,kia&hyundai,genesis,acura gibi uzakdogu markalarının spor ve suv modellerini satıyorum,çok şükür klüb bana çok şey verdi yoksa şuanda belkide işsizdim,ancak bizde tabi göztepeyi iyi yerlere getirdik,2-3seneye kalmaz şampiyonlar ligi kovalayacak düzeye gelicez inşallah sepil başkanımızla,bence biran bile bekleme samsunspor suanda hakkettigi yerde degil gencler el vermeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alt tarafı oyun diye bakıyorum, o kadar iyi değilim futbol konusunda. Oyunu iyi oynuyorum sadece :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir