1 Haziran 2020 Pazartesi

Uluslararası düzeyde bir futbolcu olsa da, aldığı maaş eli kolu bağlıyor


Galatasaray'da satışının en zor olacağı isim Feghouli. Uluslararası düzeyde bir futbolcu olsa da, aldığı maaş eli kolu bağlıyor. Sözleşmesinin bitmesine de 2 yıl var. Avrupa'da bu rakamı bulması imkansız, Arap diyarında ise yakın rakamlar konuşulur. Aradaki farkı düşünüp de, değmez diyebilir. Belhanda için gider diye düşünüyorum. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalması da bunda etken. Feghouli daha yüksek bir rakam alıyor ve sözleşmesinin bitmesine 2 yıl var.

Çıkan haberlere bakınca, Suudi Arabistan kaynaklı 2-3 takımın çok istekli olduğu yazılıyor. Hatta Galatasaray'ın da 10 milyon avro bonservis istediği söylenmiş. Arap diyarına gitmesi için bir çıkış maddesi vardı diye biliyorum. O da 4.5 milyon avro gibi bir rakamdı. Tam emin değilim tabii, araştırmak gerekiyor. Yine de bu madde olmasa bile 10 milyon avro'ları görmemiz imkansız. Maksimum bekletim 4-5 milyon avro düzeyinde olur.

Feghouli'nin Galatasaray'a transferi de bu rakamlara gerçekleşmişti. Maaş burada büyük etken. Maaş büyük olduğunda bonservis bedeli aşağı doğru geliyor. Hele ki kulüp o futbolcuyu elden çıkartmak istediğinde. Feghouli için de bu durum geçerli. Galatasaray'ın değerli bir futbolcusu olsa da, maaş politikası gereği elden çıkartmak gerekecek. Bu durum birçok futbolcu için geçerli. Yüksek maaşlar var, kurtulmamız lazım.

Feghouli'nin istikrarı da etken. Ligin ilk yarılarında kayıp, 2. yarılarında yükselişe geçiyor. Geçen sezonun 2. yarısında yaptıklarıyla, kazanılan şampiyonluğun belki de en önemli ismiydi. O formu da Afrika Uluslar Kupası'na taşımıştı. Bu sezonun ilk yarısında ise doğal olarak yine kayıptı. Dinlenme fırsatı bulamadı çünkü. Aksi gibi ligin 2. yarısında da beklenilen etkide olduğunu söyleyemem. Maalesef her sezon bu istikrar sorununu konuşuyoruz.

Feghouli'nin yerine daha düşük maliyetli ve istikrarlı bir futbolcu gerekmekte. Gerekirse oyun tarzı da değişebilir. Feghouli, oyun kurucu özellikli bir sağ kanat. Onyekuru da hızlı, savunma arkasına sarkmayı seven bir kanat forvet olunca birbirlerini iyi tamamlıyorlardı. Emre Kılınç'a Feghouli rolü vermek zor, tarz ister istemez değişecek. Yine de orada yapabileceğini düşünüyorum. Sol ayaklı ve sağ kanatta kat ederek iyi iş çıkarır. Yeter ki orta saha hattının pas kalitesi yüksek olsun.

2 yorum:

  1. gelecek sene sağda emre akbaba da olabilir. lokomotif maçında gayet iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da bir ihtimal, Feghouli yerine denenebilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir