21 Haziran 2020 Pazar

Galatasaray 3-3 Gaziantep FK, 3-1 öne geçsen de bu maçı sana kazandırmıyorlar


6 saniye kuralının uygulandığını ilk kez görüyorum. Karar doğrudur, burada değilim. Çalındığına ilk kez şahit oluyorum, üstelik bu kadar kolay. 14 - 15 saniye topun elde kalıp, en direkt serbest vuruş verilmediğini görmediğimiz çok oldu. Jimmy Durmaz'a yapılan faulü zahmet edip de "var'da" izlemesi mi bunlara sebep oldu bilmiyorum. Hakemlik bir şey yok diyemem, hakemlik çok şey var. 3-1 öne geçsen de bu maçı sana kazandırmıyorlar.

Hayatımda izlediğim en saçma maç bu arada. Stoper yok, forvet yok, kaleci soru işareti ve sahada 10 kişisin. Lemina'nın stoper oynamasını bekliyorduk da, Taylan Antalyalı stoper oynadı. Jimmy Durmaz forvete geçti, Onyekuru / Jesse kanatlarına döndük. Selçuk İnan oyuna girdi, ayakta dahi kalamadı. 10 kişi dahi değildik aslında, 9.5 diyelim. Buna rağmen 3-1 öne geçtiğimiz oldu. Bir daha böyle bir maç yaşar mıyız bilmem ama kalan haftaların kabir azabı olacağı da net.

Fatih Hoca'ya da bir şey diyemem, eldeki malzeme bu. Bir tek Selçuk İnan değişikliğine ve Emin Bayram'ı ısrarla düşünmemesine takıldım. Taylan Antalyalı'yı stopere çekebiliyoruz ama Emin Bayram'ı ısrarla düşünmüyoruz. Selçuk İnan değil de Emin Bayram girse ve Taylan Antalyalı'yı orta sahaya çeksek ne olurdu? Hocayla alakalı söyleyebileceğim tek şey bu. O kadar çok eksik var ki, kimi nerede kullanacağını şaşırmış durumda ki çok da haklı.

4-2 gibi kazanabileceğimiz bir maç bekliyordum. Gaziantep FK kapanmayacaktı çünkü, hücumda hızlı isimlere sahipler. Galatasaray'ın savunma zaafı da malum, bunu zorlayacaklardı. Her şey beklediğim gibi ilerledi. Seri / Belhanda ve önlerinde Emre Akbaba'yla birlikte hücumda 1 kişi fazlaydık. Pas hızı, hücum organizasyonları ve girilen pozisyon sayısı da beni mutlu etti. Kaçan çok gol var. Savunarak kazanmamız imkansız, hücumdan ödün vermememiz gerekiyor.

Rakipten de kaynaklı olabilir ama en azından keyif veriyorduk. 10 kişi kaldıktan sonra da çok şey değişmedi aslında. 3. golü bulduk, yine rakibin üstüne gidiyorduk. Galatasaray'daki denge Falcao'nun oyundan çıkmasıyla bozuldu. 3-2 de gelince ortaya panik hali çıktı. O andan itibaren forveti forvet, stoperi stoper olmayan yapıda bir şeyler yapmaya çalıştık. Hakem de maçı aldı ve ortaya getirdi. Kazanman imkansızdı.

Seri'nin doğru yeri bulmasıyla iyi performansını konuşmak isterdim. Falcao ve Feghouli de hücuma akıl katan isimlerdi ve hızımız oldukça iyiydi. İlk yarıda da sonuca gidebilirdik, 10 kişi kalmasak zaten iş bitmişti. Gerekirse 10 kişi kalma, maç 2-2'e gelsin. Her şartta geri dönmeyi başarırdık. Belhanda'nın golü, ilk yarıda iyi performansı da olabilir ama bir hata sonrası tüm incir berbat olabiliyor. Şampiyonluk şansı geçen hafta bitmişti, bugün ise kalan haftalar nasıl geçer onu düşünüyorum.

38 yorum:

  1. hayatımda böyle acayip manasız bir maç izlemedim. bu sezon kaçıncı kere öne geçtiğimiz maçı verdik sayısını artık hatırlamıyorum herhalde 5. maç oldu.
    belhanda çok iyi oynadığı bir maçı bile berbat edebilme özelliği ile gerçekten artık gitsin. Ahmet'in atılmasına sebep olacak pasa mı takalım, durduk yere kart görüp atılma durumuna gelmesine mi? aldığı maaş hakettiğinin 2 katı ama takımın en fit oyuncusu.
    golcü yok, stoper hiç yok, kaleci yok, takım aradan kötü dönmüş ama daha da kötüsü bu hakem çetesine rağmen maç kazanma şansın zaten yok.
    hayatımda bu kuralın uygulandığını görmedim. 90+12 dakikada böyle bir düdük görmedim.
    ama uzun lafın kısası bu seneki başarısızlığın sebebini yine kendimizde arayalım. başından itibaren kötü planlamanın, kötü hazırlık döneminin, berbat transferlerin faturasını ödüyoruz. boşa giden bir ilk yarının bedelini ödüyoruz. FFP'yi bahane edip de takıma bir sürü kiralık, yaşlı, yavaş ve dolgun maaşlı bir sürü oyuncu alıp adeta kadroyu çöpe çevirmenin bedelini çekiyoruz.
    iğneyi önce kendimize batıralım. bu sene bize ders olsun. böyle takım kurulmaz. yaş ortalaması bu kadar yüksek, ağır ve pahalı bitik oyunculardan bir takım olamaz.
    umarım seneye bu yanlışlar tekrar etmez.
    2 lafım da yönetime. iktidara böyle göbekten bağlı olunca, Galatasaray'ın haysiyetine hakaret eden Rize başkanı gibi tiplere ve bu eyyamcı hakemlere bir laf bile edemezsiniz. Lütfen Galatasaray'ın hakkını yedirmeyecek BAĞIMSIZ yöneticiler kulübü yönetsin. Fatih hocanın veryansını haklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle şeyler oldu ki, başka bir örneğini bir daha görmeyiz.

      Sil
  2. Ben Fatih Hocaya birsey derim valla. Falcao sakatlandiginda değişikligi hemen yapıp 9 kişi oynatmasa ikinci golü yemezdik, kontrol altındaydı oyun. Sahadakiler de 2 dakika top çevirip kaptırdılar, at taca oyuna adam girsin, ne akla hizmet orada topu oyunda tutmak kesinlikle sacmalık.
    Ömer Bayramın oyuna girmeyip Selçuk ve Jimmy girişi de ayrı saçmalık.
    Dediğin gibi Emin oynasa belki Lemina orta sahaya geçerdi, dinamizmiyle 10 kişi kalmayı bu kadar hissettmezdik.
    Bir cümle de Seri için diyeyim, adamın tüm olayı pas diye biliyoruz, en kritik anlarda çok basit pasları yapamıyor. Ne anladık o zaman oynamasından. Doğru verse 4ü atıp işi bitirecektik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet özellikle 9 kişi olayı çok saçmaydı. bunu da eleştirelim artık.

      Sil
    2. Evet eleştirilebilir elbette ama
      Yeni gelen 5 oyuncu degişıklık hakkında 3 seferde tüm haklarını aynı anda kullanmak gerekiyor biz falcao sakatlanmasından önce 2 değişiklik yapmıştık sanırım hoca o anda bocaladı diğer iki değişiklik kimler olacak hangi oyuna dönülecek yoksa o anda birini mutlaka oyuna atardı birde böyle bakmak lazım

      Sil
    3. Dersin de hemen o değişikliği yapamıyorsun. Elinde kimse yok, 10 kişisin. O karışıklıkta bir şablon nasıl ortaya koyarsın. Fark ettiyseniz 3 isim birden girdi, herkes değişti.

      Sil
    4. Evet birçok kişi bu yeni kuralların farkında değil burak bey.dün akşam biraz bu bilgi eksikliği nedeniyle hemen hocaya sardı bende bu yüzden yazdım bu duruma hazırlıklı olabilirmiydi olabilirdi ama hiç bir şey normal gitmiyorduki o anlarda, ışte o biraz bocalama böyle bir sarmaya çalışanlara bir bahane oldu. Belki bir empati yaparız diyerek yazdım .

      Sil
    5. O an çok çabuk reaksiyon vermek zor. Alternatifin yok, birilerini devşirmek durumundasın. Üstelik birkaç değişiklikle.

      Sil
  3. sinir katsayısı oldukça yüksek bir maçtı(taraftar için)

    halis özkahya
    yaşar kemal uğurlu dan sonra

    listeye alper ulusoy da eklendi,zaten listedeydi ama hatırlattı kendisini

    fatih hocanın muhtemelen sezon sonu futbolu bırakacak olan selçuk inanı hala oyuna alması enteresan
    sezonun final maçıydı zirve için,sezonun kapanış maçı oldu

    2000 yılından bu yana ligde 3 kez üst üste şampiyon olan takım yok,tesadüf değil
    haliyle 2 yıl şampiyon olduysan 3. yıl direkt gençlere yatırım yapacaksın,biz tam tersini yaptık,maaş bütçesini anormal yükselttik

    beşiktaşta aynı durumu yaşadı,2 yıl şampiyon olduktan sonra pepeleri negredoları almaya başladı

    galatasarayın şansı ise bu sezon sonu sözleşmesi bitecek yada kiralıktan geri gidecek çok oyuncu var,elde kalan tecrübelilerle genç takviyeleri karıştırarak iyi bir kadro mühendisliği yapabilirsin,ekonomik olarakta makul olur,sözleşmesi devam eden tecrübelileri satmana gerek yok,yada 1-2 tane satabilirsin (belhanda vs)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz dönemini farklı bir noktada konuşuruz, şimdilik maç maç ilerliyorum.

      Sil
  4. oyuna selçuk ve jimmy'nin girmesi ise ayrı manik bir olay. onu artık yaşanan sinir harbinde tamamen beynim silmiş. Şimdi okuyunca hatırladım.
    2020 senesinde oyuna mesela hala Selçuk girebiliyor. 5 sene önce emekliye ayrılmış ama ekstradan 20 milyon eura daha kazanan Selçuk'un sanırım oynadığı bir maçı alamadık. Adam öyle bitik ki sonradan girdiği tüm maçları kaybettik, baştan oynadıklarında ise zaten maça hiç ortak olamadık. Jimmy desen neden alındığını bir bana anlatsın?
    Hoca kızmakta haklı. Hakem isyanı tamam da şu saçmalıkların izahını da yapsın!!! Ömer orda dururken Selçuk girdi. Hem sezonun en kritik anında. 10 kişiyiz, 3-2 olmuş maç, 3. golü yememiz işten bile değil.
    E böyle başa böyle tarak. Evlat kontenjanından seneye de oynasın, zaten Paşa istiyormuş ya. Fatih hocamız sever öyle jestleri nasılsa bu arkadaşların maaşı cebinden çıkmıyor ya!
    Artık bu transfer ucubeliğinin bir sonu gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jimmy daha önce de sahte 9 oynadı, belki ondan düşündü. İleride topu tutabilir diye. Selçuk İnan hamlesi ise bence de skandal, anlamı yok. Emin Bayram'ı al stopere, Taylan Antalyalı orta sahaya geçsin. Ne kaybedersin.

      Evlat kontenjanı falan yanlış tanım. Cebinden çıkmıyor söylemi ise büyük bir nankörlük. Bu adam Galatasaray için daha ne yapsın. Hayatında gördüğün tüm başarılarda belki de imza sahibi. Bırak da bazı haklara sahip, kredisi olsun. Şu yorum büyük nankörlük.

      Sen ondan daha Galatasaraylı değilsin, emin ol. Hatta onun kadar da düşünmüyorsundur bu takımı.

      Sil
  5. https://www.transfermarkt.de/galatasaray-istanbul/kader/verein/141
    (vertrag bis e tıklarsan sırası ile bitenler sıralanıyor)

    şuraya bak,8 oyuncunun sözleşmesi bitiyor
    geri kalanlardan belhanda ve durmaz ile yolları ayırırım
    babel ve diagne geri dönecek

    tabi bu arada 2021 de sözleşmesi bitecek çok oyuncuda var,bunlarla ya sözleşme uzatacaksın yada ayrılacaksın,bunun ortası yok,orta vadeli bir kadro mühendisliği yapmak istiyorsan,hangileriyle sözleşme uzatılacak hamgi oyuncularla vedalaşılacak bunlar önemli kararlar

    sözleşme bitiş tarihi 1 yıl kalmış oyuncularla hem ayrılmak kolay ama hemde bonservis kazanmak zor
    ayrılmak kolay ,çünkü oyuncu genç ise yada orta yaşlı ise 1 yıl oynamadığı zaman bonservisini eline alsa bile kulüp bulması zorlaşır,yada maaşı çok düşer,haliyle oyuncular sözleşme bitim senesinde ful oynamak ve performans vermek isterler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gider, bu kalır yorumları farklı bir yazuda yapılır :) Jimmy gider, sorun olmaz.

      Sil
  6. kadroda gönderilmesi en zor olan oyuncu ise jimmi durmaz
    2 yıl daha sözleşmesi ve 1 milyon avro kemiksiz maaşı var
    bu parayı avrupada bulması imkansız,yaşıda 31 oldu

    YanıtlaSil
  7. sarrachi çok eleştiriliyor. evet hataları oluyor ama bence oyunun hep içinde. mücadele ediyor.
    ya emre akbaba? kendisini seviyorum ama ne iş yapıyor?
    onyekuru kadıköy'de destan yazdı, peki başka ne iş yaptı?
    feghouli gol attı diye iyi mi oldu? maçlarda terlemiyor bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba da zorluyor aslında ama yanlış kullanılıyor. Bu şekilde katkı alamazsın. Israrla 8 numara yapılmaya çalışılıyor, olmaz. Bu adam forvet özellikli, 2. forvet gibi oynar. Mümkün olduğunca rakip ceza sahasına yakın, hatta içinde oynaması gerekiyor.

      Sil
  8. hocam oyuna neden 9 kişi devam ediyorsun? anlamak mümkün değil. ekran başında çıldırdım!
    10 kişi takıma neden selçuk gibi bitik bir oyuncuyu alıyorsun. 5 metre koşacak gücü yok.
    50 bin dolarlık adamın böyle bir maçta işi ne. mariano ve linnes i önlü arkalı oynat daha iyi.

    okan yediği golde hatalıydı. ama önemli kurtarışlar da yaptı. bence hemen harcamamak lazım.
    hele 8 saniye olayı inanılmaz. hakem tam anlamıyla takımın ipini çekmek istiyordu. ve çekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk hamlesi hata da, 9 kişi işinde o kadar da değil. Bir anda forvetsiz kaldın, düşünmesi dahi uzun sürüyor. Hamle imkanın yok ki.

      Sil
  9. 18 takım arasında en kötü çalışan en kötü kondisyonu olan takım biziz. bu konuda en ufak şüphem yok. keşke makinesi olsa ölçsek. bu takım iyi idman yapmıyor. ömer bayram neden kesik yedi anlamak mümkün değil. hoca da ligden kopmuş. 4-4-1 oyna. ileride onyekuru. mariano önüne linnes koy sarrachi önüne ömer koy. bir hamle yap. hamleyi geç dakikalarca 9 kişi oynadık gol yedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kondisyon konusunda katılmıyorum, bence gayet diriyiz. 10 kişi de oynadık yani, sorun yaşanmadı.

      Sil
  10. bence plan belli. trabzon şampiyon olarak mutlu edilecek. başakşehir kasası dolup mutlu edilecek. gs'nin dışarı itilmesi gerekiyordu. 2 maçla hedefe ulaştılar.

    yalnız bunlar bizim berbat futbolumuzu gölgelemez. kötü çalışmışız. vedalaşmak gerek bazı isimlerle bu da net. falcao dahil. o maaşa bu kadar çürük adam olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Klasik 2-3 yıldaki temizlik vaktine geldik.
      Falcao kısmınıda şöyle düşünüyorum aynı seviye veya daha iyi durumda olan birisi gelirse kesinlikle gönderilmeli.
      Falcao çok kötü asla demiyorum ama bu paraların futbolcusu kesinlikle değil.

      Sil
    2. maçları izlerseniz başakşehirin şampiyon olması planı uygulanıyor
      lobisi daha düşük trabzonsporla ikili kalmaları hedeflendi

      Sil
    3. Kim şampiyon olur bilmem, ilgilenmiyorum bile.

      Sil
  11. Bu maç ile ilgili çok uzun bir yazı yada analiz de yazılabilir tam aksi çok az sözçukle iki üç satır birsey lerde .. nedeni niçini anlatmak bazen cok zordur bazen kelimeler kifayetsiz kalır , bazen duyguların karışır aklına hüküm eder , doğru kelimeler bulamazsın ne yazsan silersin acaba gerçekten doğru kelimeleri buldunmu yoksa haksızlık mı ettim yazıdaki , oyundaki muhataplara yada kendi düsuncelerime diye sanırım bu mac ve bundan sonra kalanlarda biraz böyle olacak.iyilikle kalın..

    YanıtlaSil
  12. Maçın kırılma anı selçuğun oyuna girmesi. 3-1 öndesin takımda hava topu alacak adam yok ikiorta sahayı stoper kullanıyorsun. Emin girsin zaten bitti lig bizim için. Çocuk tecrübe kaxansın. Semihe burun kıvıranlar 2 maçta oynasa toparlardı takımı bence. Belhanda ve fegouli iyi oynasalar bile bir hareket ile takımı dağıtıyor. 2. Golden önce atakta boş pozisyondaki adama atamayıp topu kaptırdı fegouli. Maçı çevirecek adamlar ama seyirci olmayınca sıfır. İlk üç bile zor artık. Beşinci olursak şaşırmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan bir anda el frenini çekiyor. Top tutar, saklar diye düşünülse de yetmiyor işte, yapamıyor artık. İlk 3 bence de zor.

      Sil
  13. Gaziantep'in ikinci golü iptal edilmeliydi çünkü, oyuncu topun yörüngesindeydi ve kalecinin görüş açısını kapattığı için. Örnek bugün oynanan Real Sociedad - Real Madrid maçında iptal edilen gol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O pozisyon net ofsayt. Maalesef o pozisyon yüzünden Okan Kocuk'u eleştirenler var.

      Sil
  14. 6 saniye kuralı bundan önce 2009-10 sezonunda bizim lehimize uygulanmış bir Sİvasspor maçımızda. Ben bu başarınca "ben yaptım" , işler ters gidince "operasyon yapılıyor" edebiyatından çok sıkıldım. hangi takıma sorsan onlara karşı da operasyon var. büyük camiayız diyip de sonra bu arabesk söylemlere girmek komik oluyor. pandemi arasında iyi çalışılmadığı o kadar belli ki bizim takıma bakınca. hakemmiş, federasyonmuş filan onlara sonra gelelim, hatta gelmeyelim. büyük bir camiaya yakışan söylemler değil bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben böyle bir kuralın varlığını unutmuştum bile. Hakem nasıl hatırladı onu anlamadım.

      Sil
  15. kendi sahanda 3-1 öne geçtiğin maçı veriyorsan önce kendine kızacaksın. hakem diyoruz ama aynı hakem 3 pozisyon geriye kadar gidip golü iptal etti. Hakemler genel olarak çok kötüler. Eyyamcılar.
    Türkiye'de herhangi bir süper lig maçının zaten türk hakemlere tarafında yönetilmesi diye bir şey mümkün değil. Yabancı hakemlerin en az 3-4 sene yönetmesi o esnada tamamen yeni hakemlerin eğitilmesi gibi radikal kararlar lazım.
    Ama kendimize dönüp baktığımızda bu sezon için o kadar çok eleştirilmesi gereken şey var ki, bunlar hakem tartışmaları sebebi ile gölgede kalıyor. Fatih Hoca meseleyi buralarda arıyorsa diyecek bir şey yok bence. O zaman seneye Selçuk İnan'la da sözleşme uzatalım, Belhanda da kalsın. bir transfer zihniyet dönüşümü gerek diyoruz. Yıllardır bunu söylüyoruz. Ama sonuçta geldiğimiz nokta Avrupa liglerinde ıskartaya çıkartılan yaşlı, sakat, ağır oyunculara tonlarda maaş ödeyerek kumar oynamaya devam ediyoruz. Bu akıl dışı düzenin son bulması şart. Şampiyonlar ligine gidemeyerek, sürdürülemez irrasyonel sistemi bırakıp, Trabzon'un yaptığı gibi altyapıya, başka takımlardan liglerden bulacağımız yetenekli gençlere ve genç yabancılara yönelmeliyiz. Acil ve hemen başarı tutkusu yüzünden 3 senedir transfer çok kötü hatalar yaptık.
    Gomis'in bir hiç uğruna gönderilmesi yüzünden sadece santrafor pozisyonu için ödediğimiz bedel 50 milyon € olmuştur herhalde. bunun gibi bir sürü örnek sayarız.
    Artık buna bir dur diyelim. FFP demek, bonservissiz adam alıp, senede
    imza parası ile 5 milyon € maaş ödemek demek değil. O zaman biz FFP'yi de yanlış anlamışız. FFP mali disiplin demek. Örneğin Jimmy denen çöp futbolcuya ederi yıllık 200 bin euro iken yıllık 1 milyon euro maaş ödeyince 2 sene daha sırtında kambur olarak taşımak zorunda kalıyorsun. Örneğin Ahmet denen futbolcu müsfettesine yıllardır 900 bin euro maaş ödüyorsun. Selçuk konusunda girmiyorum bile. Ya da Belhanda denen kişilik bozukluğu olan kişiye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pusuda bekliyormuşsun belli oldu. İşler kötü gitse de ortaya çıksam bekleyişi bu :)

      Acil ve hemen başarı gelmese sen o Özbek transferleri üzerine bugün tüy dikmiştin. Bunları çıkarma aklından. Ffp anlaşmaları başarı istiyor, CL geliri lazım. Luyindama / Marcao gibi değerler oluşturdun ama görmek istemiyorsun tabii.

      Cebinden çıkmıyor ya nasılsa dediğinde bittin zaten. Bu noktadan sonra blogda yazdıkların hükümsüz.

      Sil
  16. Hakem önemli de Fatih Terim kendini aklamasın. 9 kişiyken 2. golü yedik. Stopere Taylan'ı koydu. Başı kesilmiş tavuk gibiydi savunmada. Kale sahamıza yığıldığımız dakikalarda orada gerçek bir stoper olmalıydı. Emin Bayram öyle ya da böyle stoperde Taylan'dan daha tecrübeli. Selçuk İnan'ı alması ise skandal. Son golden önceki pozisyonda hava topunda toptan korkup eğildi adam. 50 yaşındaki halı kel göbekli halı saha topçusu kıvamına gelmiş ağır çeki oynayan adam. Ne olursa olsun Belhanda sahada kalmalıydı, dün yaptığı hatayı bir kenara koyarsak takımın en iyilerinden biriydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarına katılıyorum ama aklamasın söylemi yanlış benceç

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir