11 Haziran 2020 Perşembe

Galatasaray adına 2017 / 2018 sezonunun en iyi transferi?



Futbol Arena güzel bir soru sormuş. Üzerine konuşması da keyifli olacak. Bildiğiniz gibi, 2017 / 2018 sezonu başında büyük bir değişim yaşamış ve iddialı yabancı futbolcuları kadromuza katmıştık. Hepsi de çok büyük maliyetlerle takıma katıldı. Galatasaray adına son kurşun diyebiliriz, bu işin geri dönüşü yoktu. Şampiyonluk gelmese uğranacak zararı tahmin dahi edemiyorum. Neyse ki Fatih Hoca geldi ve bu takımı toparlamayı başardı. 

Ortada bir transfer başarısı yok bu arada. Yüksek bütçeyle girdiğimiz transfer döneminde olabildiğince çılgın harcadık. İsimler de iddialı zaten, şapkadan çıkan tavşanlar değil. Bazı futbolcuları bir şekilde satmış olsak da, olabildiğince de zorlanıyoruz. Yüksek maaşlar var, kolaylıkla elden çıkmıyorlar. Suudi Arabistan sağ olsun biraz da, transfer için elimizi oldukça güçlendirdi. Yoksa geri dönüş sağlamak da zordu.

Futbol Arena'nın sorusu şu. 2017 / 2018 sezonu yaz döneminde transfer edilen bu transferlerden en iyisi hangisiydi? Kağıt üzerinde en büyük beklentiyi Feghouli'den yana duyuyordum. En iddialıları o çünkü, transferini de çok beklemiştik. Galatasaray'da forma giydiği tüm sezonlara bakınca belki başka yorum yaparız ama o sezon adına görüntüsü beklenilen düzeyde değildi. Bu sorunun yanıtı da benim için Gomis oluyor. 

Kırdı attı çünkü. Müthiş bir gol etkisi gösterdi ve kazanılan şampiyonluğun dahi en etkili ismiydi diyebilirim. Golcü işi zor, en iyisini alsan dahi sorun yaşayabiliyorsun. Gomis ise garanti golcü katkısı verdi ve kariyerinin en iyi sezonunu yaşadı. Forvet kıtlığı olduğu bir dönem. Sadece 2.5 milyon avro bonservise bu iş bitti. Yıllık ücreti fazla olsa da bu ayarda bir futbolcuyu Türkiye'ye başka türlü getirmek zor.

Fernando, 2017 / 2018 sezonu sakatlık yaşamamış olsa "en iyisi" olmak adına ciddi bir adaydı. Sakat olmadığı her maç ayaktaydı çünkü, kötü maçını hatırlamam. Sakatlık dönüşü etkisi de büyük olmasına rağmen, o ilk dönemindeki ayarına bir daha ulaşamadı. Yine de iyi hatırlayacağımız bir isim, kendisinden elde edilen kar da oldu. 2 yıldaki şampiyonlukta önemli payı vardır. Diğer isimler ise bu ikilinin sonrasında konuşulur.

13 yorum:

  1. Gomis hariç hiçbirisi istikrarlı olarak katkı vermedi. Dursun Özbek koltuğunu korumak için böyle bir harcama yapmıştı. 40 milyon euro Fatih Terim'e verilse neler olurdu neler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando sakatlanmasa veriyordu, onu ayırırım. Belhanda da o sezon iyiydi bence, insanlar görmek istemese bile gerçek bu. Mariano da gayet iyi isimdi.

      Sil
  2. Gomis derim. Ali Sami Yen'de Gomis'in gol atması kadar atmosferi yükselten az şey vardı.

    YanıtlaSil
  3. müthiş bi kadro mühendisliği vardı. tudor'u pek tutmam ama gidenler ve gelenler tam isabet. böyle 7-8 isim alıp direkt ilk 11'de katkı almak çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mühendislik bence müthiş değildi. Bu maaşlara özellikle. Çok çok daha iyisi olurdu.

      Sil
  4. özbek i hiç sevmem. berbat başkan. ama 3 sene üst üste şampiyon olacak bir kadro kuruldu. bu adamların hepsi şu an kadroda olabilirdi.

    tabii tudor ile olmazdı. terim geldi her şey yerine oturdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca olmasa enkazı çok büyük olacaktı o yapının.

      Sil
  5. mariano'da üst sıralara yazılır. takımın formda olduğu anlarda o da hep var. ayrıca başakşehir'e attığı gol bile onu üst sıraya atar. şampiyonluğu getiren gol

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, her dönem ciddi katkısı var. Bazen sallansa da bu yaş ile alakalı gibi.

      Sil
  6. Gomis - Fernando - Mariano Sıralamasını yapabilirim (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli yi unutmuşum kesinlikle çok kilit rol oynadığı maçlar oldu. Aslında Maicon da iyi transferdi defans da çok işimize yaradı kişiliğide iyiydi, para kazandırıp ayrıldı. Ndiaye'nin de inişli çıkışlı grafiği olsa da faydasız diyemeyiz. Tek sıkıntı Belhanda. Geldiğinden beri alışamadım da sevmedim de. Takıma ciddi bir katkısı olmadı. (Alp)

      Sil
    2. Ben de ilk 3 için aynı sıralamayı yaparım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir