19 Haziran 2020 Cuma

Hücum görüntüsü yeniden eskiye döndü, hatta savunma da sakatlıklar sonrası alarm veriyor


Belli dönemler kısır görüntüyü aşamıyoruz. Ligin ilk yarısını da bütünüyle bu yüzden kaybettik diyebilirim. Ağır ve amansız pas oyununda, temposuz futbolcularla da birlikte hücum organizasyonu bir türlü oluşmadı. Belki ligin en az gol yiyen takımı olduk ama hücumda var olamadık. Bu da puan kayıplarını beraberinde getirdi. Ligin ilk yarısının son haftasından itibaren ise biraz daha dikine oyuna dönerek sonuç almaya başlamıştık. Futbol da son 2 yıldaki şampiyonlukta oynananın daha önündeydi. Keyif alıyorduk.

Pandemi süreci resmen yıktı geçti bizi. Beşiktaş maçına bir şey diyemiyorum, kafalar sahada değildi. Maç oynanacak mı, oynanmayacak mı muhabbeti arasında savrulduk. Bir anda da seyircisiz ortamda istediğimizi alamadık. Kötü ve kısır bir maçtı. Verilen ara sonrasında ise yeniden ligin ilk yarısına dönmüş gibiyiz. Futbolcuları ne fizik, ne de mental anlamda hazır bulmadım. Yaşanan sakatlıklarla birlikte de eksik kaldık ve mental anlamda iyice sıfırlamaktan korkuyorum. 

Fark da 6'ya çıktı. Geçen yıllarda 8'de kapanır 18'de diyorduk ama önümüzde daha uzun bir süreç vardı. Bugün farklı, Başakşehir ve Trabzonspor şampiyonluk modundalar. Pek puan kaybedecekler gibi de görünmüyor. Galatasaray'ın 3. olma ve şampiyonu tayin etme ihtimalini daha olası görüyorum. Şu noktada ayağa kalkmak ciddi anlamda zor, Fatih Hoca için bile. Kolay da değil, arada atlattığı hastalık var, başkanın durumu zaten malum. Bir de Muslera'yı ekleyin listeye.

Bu sezon tüm kulvarlarda oynadığımız 40 maçın 14'ünde gol atamamışız. Son 2 maçta da golümüz yok, hatta doğru dürüst pozisyonumuzu dahi hatırlamıyorum. Hücum görüntüsü yeniden eskiye döndü, hatta savunma da sakatlıklar sonrası alarm veriyor. Bunun nedenlerini birçok kez paylaştık. Hücumdaki esas sorunun Lemina ve Seri'nin üst üste binmesine bağlıyorum. 2'si de 6 numara gibi oynuyor ve hücumda 1 kişi eksik kalıyoruz.

Ben de şu sürede 4-3-3'den 4-2-3-1'e dönerdim ve Emre Akbaba'yı 2. forvet gibi kullanırdım. Falcao'yla uyumları iyi, rakip ceza sahası içinde de 1 kişi daha fazla olurduk. Lemina şu etapta stopere geçer, Seri / Belhanda ya da Ömer Bayram'la orta sahayı oluştururum. Onyekuru / Emre Akbaba bir arada ve 4-2-3-1 içinde uyumsuz duramaz gibi dursa da, yapacak bir şey kalmıyor. Kalan haftaları atlatmak adına hücumu düşünmek gerekecek, savunmada yeterince sorun var. Gerçi şu an hücumda dahi alternatif sorunu var. Adem Büyük'ün cezası, Andone'nin sakatlığıyla forvet alternatifi kalmadı.

4 yorum:

  1. Biraz fazla doymuşluk var bu takımda biraz genç potansiyelli topçuları toplayıp patlatmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişimi bekliyoruz işte, umarım gerçekleşir :(

      Sil
  2. sivas maçı ilk yarı 1-3 bitebilirdi, bjk maçı seyircili olsa paf takımla bile kazanırdık. 10 maç üst üste kazanmış olabilirdik. virüs olmasaydi içerde ts maçını filan da alırdık. şu an hedef 24 filan derdik. %100

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir