4 Haziran 2020 Perşembe

Kaan Ayhan transferini biraz daha şartları düşünerek konuşmalıyız


Kaan Ayhan ismini yorum bölümünde sıklıkla görmüşsünüzdür. Bazı arkadaşlar doğal olarak bu transferin gerçekleşebileceğini düşünüyor ve hayal ettikleri 11'lerde yer veriyor. En baştan söyleyeyim, böyle bir transferin gerçekleşeceğine pek ihtimal vermiyorum. En kötü durumda dahi 7-8 milyon avro bonservis bedeli konuşulacaktır. Böyle bir bonservisi ödeyebilme lüksümüz yok, kimi satarsanız satın. 1 futbolcu için bu bonservis ciddi anlamda zor. Daha bunun tutmak istediğimiz Onyekuru ve Lemina'sı var, öyle düşünün.

Kaan Ayhan'ı beğenirim. En iyi olduğu pozisyon stoper olsa da, orta saha ve sağ bekte de ciddi bir alternatif olabilir. Son dönemde de gelişimini müthiş sağladı. Düsseldorf'tan inatla ayrılmadı ve yıllardır istikrarla forma giyerek gelişim gösterdi. Top tekniği, ayaklarını kullanabilmesi ve topla çıkabilmesi gibi değerli özellikleri var. Bu da onu özel kılıyor ve transfer döneminde konuşulmasını sağlayacak. Mevcut süreç olmasa, 12 - 15 milyon avro arasında transfer yapmasını bekliyordum.

Galatasaray açısından şu durumu da atlamayalım. Kaan Ayhan ve Marcao'yu ideal ikili olarak görmem. Luyindama gitti, Kaan Ayhan gelmeli gibi bir düşünce benim açımdan hatalı. Kaan Ayhan da Marcao da top teknikleriyle ve oyun kurabilme özellikleriyle ön plana çıkar. İyi ikili olurlar ama o takımın topa sahip olma yüzdesi, yüzde 90'lara gelebilirse. Sertlik ve hava topu konusunda büyük sorun yaşarlar. Bu ikiliyi tamamlayabilecek stoperler lazım.

Luyindama ve Donk böyle futbolcular işte. İkisi de fizik özellikleri ve sertlikleriyle iyi tamamlayıcı. Donk'un bir artısı da top tekniği tabii. Luyindama da o fiziğe rağmen hızı ve atletik özelliğiyle farkını ortaya koyar. Kaan Ayhan'ı alsan dahi bu Marcao yerine olursa olur, yanına olmaz. Stoper tandemin birbirini tamamlamak zorunda, uyumlu ikiliyi bulmak gerekiyor. Kaan Ayhan konuşulurken de futbolcu özelliği atlanıyor maalesef.

Yoksa kimse kötü futbolcu demiyor. Benim yorumum şartlar dahilinde, istemediğimden değil yoksa. Biraz daha makul düşünmek lazım. Şu gidecek, bu kadar bonservis gelecek gibi şeyler lafta olduğu gibi olmuyor. Bugünden herkesi satıyoruz da, var mı acaba o teklifler? Parayı görmeden hayallere dalıyoruz. Biraz daha beklemek ve en kötü senaryo üzerinden tahmin yapmak lazım. İmkan genişlerse istekler de değişir.

6 yorum:

  1. Marcao ve Luyindama'nın beraber satılacağı söyleniyor.Böyle bir durumda Kaan'ın 7-8 düşünülmeden alınması lazım. Yanına Emin'i yetiştirebilirsek hem yabancı sınırının üstüsünden geliriz hem yıllar boyunca hizmet edecek bir ikili kazanmış oluruz. Marcao'nun sakatlığı Emin için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Formayı alırsa bu ikilinin satışı daha rahat gerçekleşir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birlikte gitmezler, biri satılır. Başka gidecek isimler de var çünkü, bir anda herkes gitmez.

      Sil
  2. Düsseldorf taraftarının çok sevdiği bir futbolcu. Son maç yokluğunda ağır bir yenilgi aldılar ve Kaan Ayhan'in yokluğuna bağladı hepsini. Öyle kolay bir transfer asla olmaz.

    YanıtlaSil
  3. sunu biri alsa da kurtulsak ya

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir