8 Haziran 2020 Pazartesi

Mario Balotelli & Galatasaray, ihtimal dahilinde olmadığını hepimiz bilmekteyiz


Balotelli konusunu anlamadım gitti. Geçtiğimiz günlerde Brescia ile olan sözleşmesi fesih edildi ve her zaman olduğu gibi adı Galatasaray'la anılmakta. Böyle bir transferin gündemde ve ihtimal dahilinde olmadığını sanırım hepimiz bilmekteyiz. Son birkaç yılın ortak noktası Balotelli olur ve transferde adı yazılır. Bu transfer de tabii ki gerçekleşmez. 29 yaşına geldiği şu günlerde kariyeri düşmeye devam ediyor. Oynadığı takımların seviyesi kademe kademe aşağı doğru inmekte. 

Sorunlarını konuşmuyorum bile, neredeyse her yerden sıkıntılı ayrılıyor. En son istikrarlı dönemini Nice formasıyla geçirmişti. Yeniden ayağa kalktı, geliyor derken tercihi bir anda değişti ve para yeniden ön plana çıktı. Biraz da menajer etkisi tabii, arkasında Raiola var. Bu yüzden her şekilde iyi bir takım bulmayı başarıyor ve kendisi adına acaba dedirtiyor. Nice'da kalmış olsa belki de kariyeri biraz daha iyi anlamda evrilebilirdi.

Marsilya'ya gidişiyle birlikte tüm iyi incirleri berbat etti diyelim. Marsilya dönemi hayal kırıklığıydı çünkü. Bedelsiz olarak geldiği Marsilya'dan, bedelsiz olarak ayrıldı. Brescia'da da istikrarlı bir performans izleyemedik. 19 maçta 5 golü vardı. Son döneminde kendisine kaptanlık dahi verilmiş, kazanmak adına tüm çaba gösterilmiş. Çaba göstermiyor gibi, garip bir halde. Menajeri sayesinde de bir şekilde ayakta kalmayı başarıyor.

Bu yaz döneminde de eminim ki iyi bir takıma imza atar. Türkiye'ye geleceğini düşünmüyorum, takımlarımız düşünmez. Hele ki şu ortamda. Futbolcunun bonservisinin elinde olması önemli değil, yıllık ve imza ücretlerini de konuşmak lazım. Son oynadığı takımlarda daima 1 yıllık sözleşmeler yapıyor. Kimse güvenemiyor ki, Balotelli için ya tutarsa deniyor. Türkiye'de ise bu tarz bir ya tutarsa oyunu oynamak adına maddi şartlar elverişli değil.

Galatasaray'a yazılmasına zaten anlam veremem. Elinde Falcao gibi star bir forvet var, bu seviyede başka bir isme ihtiyaç yok ki. Diagne'yle uğraşıyorsun, bir de onun idolü olan Balotelli'yle mi uğraşacaksın. Nasıl olsa Fatih Hoca kazanır diye düşünmek de yanlış, bir kere de hocanın işini kolaylaştıralım ve rahat çalışabileceği futbolcular gelsin. Sırf sorulduğu ve medyada bir şekilde yer aldığı için yazıyorum bunları.

4 yorum:

  1. Diagne'nin de Balotelli için ''idolüm'' demesi... ne bileyim hani insan Brezilyalı Ronaldo der, Van Nistelrooy der, hiç olmadı kendi tarzına benzeyen ikinci sınıf bir forvet söyler. Neden senden 1 yaş büyük olan adama (idol deyince biraz görmüş geçirmişlik fazla olmalı sana göre) idolüm dersin, ve o kişi üstelik Balotelli. Gerçekten tuhaf bir adam Diagne.

    YanıtlaSil
  2. Diagne ile birlikte tesisleri havaya uçururlar artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden iki deliyi bir araya getirmemeliyiz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir