22 Haziran 2020 Pazartesi

Onyekuru mu Saracchi yi bozuyor, yoksa Saracchi mi Onyekuru'yu?



Rizespor karşısında Saracchi'yi eleştirsem de, 1 maçla da yerle bir edilmesine karşıydım. Gaziantep FK karşısında gördüğüm daha farklı. Tıpkı Galatasaray'a ilk imza attığı günler gibi. Elbette eksikleri var ve yaşı genç. Savunması problem, çok fazla hücumu düşündüğü için arka tarafta sıkıntı yaşayabiliyor ama en azından arıyor. Sürekli hücumda, orayı zorluyor ve etkileşim içine girebileceği birilerini arıyor. 2'ye 1'leri çok fazla denediğini görsek de, Onyekuru'nun Saracchi'yi bozduğunu düşünüyorum.

Geçmişte bekine destek veren bir kanattı, bugün ise pek düşünmüyor. Pas noktasında da Saracchi'ye pek uymuyor. Önünde Ömer Bayram'ın oynadığı dönemde daha iyi bir Saracchi izliyorduk. Çünkü arkasını kapatıyordu, savunma yardımı yüksekti. Saracchi de bu sayede olabildiğince hücum diyordu. Bugün de bunu dese de, arkasını toparlayan yok. Bir şey de diyemem, hücumu zorlamak zorunda. Elimizde bir tek hücum kaldı.

Onyekuru'yu yükselten isim de Nagatomo'ydu diye düşünüyorum. Garry Rodrigues için de Gomis büyük artıydı. Her ikisi de partnerlerinden koptuğunda sorun yaşıyor. Saracchi / Onyekuru maalesef uymadı. Saracchi de devam edecekse, gelecek yıl Onyekuru kalmayacaktır diye düşünüyorum. 7-8 milyon avro gibi bir bonservis vermek zaten imkansız. Emre Kılınç'ın transferi gerçekleşirse sol kanatta oynar yorumum bu yüzdendi.

Kapatır çünkü orayı, savunma yardımı yapar. Saracchi'yle de 2'ye 1'leri yapabilecek bir kanat olur. "Kanat forvet" tanımından çıksak da, hareketlilikten ödün vermeyiz. Saracchi, yabana atılacak bir bek değil. Oldukça yetenekli ve potansiyeli var. Rizespor maçından bu yana acımasızca eleştirilse de bunlara katılmıyorum. Yaptığı pas hataları arayış kaynaklı, etkileşim içine gireceği kimseyi bulamıyor. Onyekuru onu bozuyor.

Gaziantep FK karşısında 1 asisti var, 15 ikili mücadelenin 11'ini kazanmış ve 3 tane de pas arası yapmış. Savunma tarafında da iyi maç çıkardı. Üstelik rakibin hızlı, atlet hücumcuları karşısında. Üstüne koymaya devam edeceğini düşünüyorum. Gelecek sezon daha doğru kurguda, onun da potansiyeli net şekilde ortaya çıkar. Rizespor performansını o maç üzerinden değerlendirmek gerekiyor. Kimse potansiyelini inkar etmemeli.

7 yorum:

  1. Bence Onyekuru bir şekilde tutulmalı set oyununda yok ama Onyekuru-Emre Kılınç rotasyonu fazlaca iş görür.

    YanıtlaSil
  2. türk futbolseverlerin klasik huyudur. arayan çalışan çırpınan ama hata da yapan adama söverler. hayalet gibi dolaş "klas adam ya" derler.

    YanıtlaSil
  3. onyekuru 1.ligdeki siyahi atlet oyuncuların bi tık üstü. kontratak oyuncusu. seneye bizden uzak olsun. çok abartılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi isim, doğru kurguda katkısı büyük ama bu şekilde zor.

      Sil
  4. Ömer Bayram orta sahada oynayarak o bölgenin savunma eksiğini kapatmalı bence.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir