4 Haziran 2020 Perşembe

Razvan Marin & Galatasaray, bu tarz kiralama düşüncesini daha sık konuşacağız


Ajax'ın 12.5 milyon avro'luk transferi. Sezon öncesi bu transferi gerçekleştirdiler ve futbolcu da henüz 24 yaşında. Bu sezonuna bakınca rotasyondan öteye gidemediğini görmekteyiz. Hatta son maçlarda kadroda olmasına rağmen süre dahi alamamış. "Kiralama" yöntemi son yıllarda herkesin gündemi. Birçok yabancı futbolcu (hatta aralarında iddialıları da var) bu yöntemle Türk Ligi'ne geldi. Razvan Marin kaynaklı haberler de bu nedenle konuşuluyordur.

Gidip de x Türk takımının bonservis verebileceğini düşünmüyorum. Ajax, 12.5 milyon avro verip almış. Kendileri değerlendirmeyecek olsa bile, oynayabileceği bir kulüpte parlatmak ve satmak isteyeceklerdir. Zarar etmeyi göze almazlar. Hadi miktar da 7-8 milyon avro'ya düştü diyelim, yine imkansız. Son yıllarda konuştuğumuz kiralama yöntemini, önümüzdeki dönemde daha sıklıkla göreceğiz.

Galatasaray'ın kesin olarak orta saha arayışı olacak. Lemina'yı tutmak için çaba göstersek de, Seri'ye kesin olarak gitti gözüyle bakıyorum. Mert Hakan Yandaş gibi hamleler düşünülse de, orta saha için farklı hamleler de gerekli. Razvan Marin'i de Seri yerine düşünmek lazım. Oyun aklı, top tekniği ve pas kalitesiyle ön plana çıkacak bir orta saha. Seri'ye göre farkı biraz daha hareketli olması ve oyunun savunma tarafında da verebileceği katkı. Bir tık da Lemina'ya yakın olsa da, o savunma direncini gösteremez.

Stoperler arasına girecek ve geride oyun kurabilecek bir orta saha olmazsa olmazımız gibi. Lemina sağlıklıyken bu işi yapıyor, geçmiş yıllarda da orada Fernando'yu izliyorduk. Seri de bazı maçlarda o işi iyi yaptı. Razvan Marin'i de böyle düşünün. Hareketli oluşu önemli, tempoyu da ayakta tutar. Kiralama durumu varsa düşünülebilecek bir alternatif. Viitorul ve Standart Liege dönemlerinde potansiyelini en iyi şekilde yansıtmıştı. Ajax da onu transfer ederken beklenti sahibiydi.

Bu sezon 17 maçta 2 asisti var. Avrupa maçlarında hiç forma giyemedi, ligde de 10 maç oynadı. Son zamanlarda süre dahi bulamıyordu. Listede olduğuna inandığım, Seri sonrası düşünülebilecek ihtimallerden biri. Eski Galatasaraylı Bratu da bu transfer hakkında konuşmuştu. Hagi'nin tedrisatından çıkan bir orta saha, onun da yapı mutlaka olacaktır. Böyle kiralık hamleleri konuşmaya devam edeceğiz.

4 yorum:

  1. Bu oyuncuyu satın almamız çok zor ama ben ilk etapta bonservisi ile alabileceğimiz uygun oyunculara bakılması taraftarıyım. Sattigin kadar al olduğu için kiralık oyunculara bel bağlamak kasayı sifirda tutmanıza sebep oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Sure opsiyonlu kiralık yani Nzonzi gibi 1+1 yıllık bir kiralama en mantıklısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nzonzi işi bedelsiz kiraydı ve tamamen gözden çıkmıştı. Bu zor :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir