11 Haziran 2020 Perşembe

Seri'nin ligin 2. yarısındaki etkisi oldukça yüksek



GalaStat'ın (@galastat) Seri'nin bu sezondaki istatistik paylaşımı. Üzerine konuşulan, beğeneni olduğu kadar, beklediğimizi bulamadık denilen isimlerinden biri daha. Gerçi o negatif algı ligin 2. yarısında kırıldı. Buna ben de dahilim. Ligin ilk yarısındaki temposuz yapıda yapabilecekleri sınırlıydı. Ligin 2. yarısında biraz daha hareketli bir yapı oluştuğunda ise katkısı direkt olarak arttı. Doğal olarak da "yeni sezonda tutmalıyız" düşüncesi doğru.


Bu zor tabii. Ciddi talipleri var ve yaş haddi de düşünülünce Fulham buna kayıtsız kalmaz. Seri için istenilen bonservisi de biz karşılayamayız. Lemina'yı tutmak adına şans olsa da, Seri imkansız diyorum. Kalan haftalarda ne alırız ona bakacağız. Şampiyonluk yolunda katkısı çok ktirik olacaktır, onun oyun görüşüne ihtiyaç var. Lemina'nın nerede kullanılacağına bağlı da Seri etkisi değişkenlik gösterebilir. Bana göre en doğru pozisyonu Fenerbahçe deplasmanındaki gibiydi.

Pas istatistiklerini konuşalım. Burada da ligin ilk yarısındaki görüntüyle, 2. yarısındaki görüntü ayrılacak. Ligin ilk yarısında dikine oynayamadığımız ve ön alanda hareketli futbolculara sahip olmadığımız için amansız bir pas oyunu oynandı. Sağa ver, sola ver, geriye oyna gibi temposuz bir düzen. Ligin 2. yarısında ise ön alan hareketlendi ve Seri de daha dikine oynayarak etkisini yükseltti. Yüzde 25'lik ileriye oranı eminim ki sadece ligin 2. yarısı ele alındığında daha yüksektir.

Yüzde 36'yla sağa oynaması da şaşırtıcı değil. Mariano ve Feghouli kaynaklı sağ kanat ağırlıklı bir oyunu yıllardır oynuyoruz. Bu üçgene eskiden Belhanda dahildi, bugün ise Seri. Oyun oradan oynanınca da oraya yöneliyorsunuz. Geriye oranı düşük, bu iyi bir özellik. Sola da yüzde 27. Saracchi sonrası kanatların dengesi biraz daha oturdu. Seri de oyunu iyi yönlendiriyor. Sadece ligin 2. yarısındaki rakamlarını görmek isterdim.

Asist sayısı az tabii, bence daha çok olabilirdi. Onyekuru'nun ligin 2. yarısının ilk dönemini hasta geçirmesi de bu sayıyı düşürmüştür. Onyekuru'yu yükseltecek isimdi çünkü, beklentiyi bunun üzerinde kurduk. Ligin ilk yarısını ise hiç konuşmuyorum zaten. Pas yüzdesi beklediğimiz kadar yüksek, gol konusunda ise pek bir beklentim yoktu. Uyum güçlendikçe asist, kilit pas gibi rakamlar eminim ki yükselecekti. Ligin 2. yarısını ele alınca iyi bir sezon geçiriyor.

10 yorum:

  1. Bence Seri, adı gibi seri olamadı. Oyunu yavaşlattığını düşünüyorum bunun harici genel olarak hiç bir maç için klit rol oynadı diyemem. Beklentimiz fazla olduğu için biraz olumsuz yaklaşıyorum. Açıkçası Gelecek sezon bu takımda olmasını pek istemiyorum ancak oynarsa da niye takımda denecek birisi tabi ki değil. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön tarafı hızlı ve hareketli kılarsan, Seri'nin oyun aklı seni çok yukarı taşır.

      Sil
    2. Ben yavaslattigini dusunmuyorum. Hatta o temposuz takimda bile ilkyari trabzon depinde 1puani getiren oyuncuydu. Bir vakit ayirip izleyebilirsen sana temin ediyorum ki anlarsin. O kadar hizli pas yapti ki ts yayinin 10metre gerisinde topu almadan geri verdi vermeden geri aldi gibi. Orada anladim seriyi aslinda. Cok seri adi gibi pas dolastirdi ogun emre.mor jimmy yerine baska bir kanat olsa sinan dahil(kalmasi gerek diye demiyorim) ya da yasin. bix 3 puanida alabilirdik. adem onde iyiydi omer solda iyiydi ama sag kanatta oyuncu yok gibiydi delemedik ordan.

      Sil
    3. Bence de yavaşlatmıyor. Ağır bir futbolcu olabilir ama hızlı takımı oynatacak biri lazım. O da Seri.

      Sil
  2. Şu an oyunumuzda önemli bir yer tutuyor. Defansın önünde oynarsa daha da gelişecek gibi

    YanıtlaSil
  3. ne olursa olsun,20 yıllık kadıköy büyüsünü bozan adamdir benim için. seri orada sazı eline almıştı ve bunu yıllardır kimse yapamamıştı.

    YanıtlaSil
  4. Ben düşüncelerinize kesinlikle katılmıyorum sadece TS örneğiyle geçiştiremeyiz. Aldığı para ve bonservis bedeline göre sınıfta kalıyor. Ayrıca Kadıköy'de bir çok oyuncu sazı eline Seriden çok daha iyi almıştır ama maalesef tuhaf şansızlıklar sebebiyle galibiyet olarak sonuca yansıtamamıştık. Ama tekrar ediyorum bu takımda niye var denecek bir oyuncu değil kalitesini yansıtamıyor. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzon örneği değil, ligin 2. yarısındaki tüm maçlarda iyi. Takım kurgusu doğru noktaya geldi ve o da yükseldi. (Burak)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir