18 Haziran 2020 Perşembe

Ufuk Ceylan & Galatasaray, ben de ilk etapta ne alaka dedim



Ne alaka diyebilirsiniz. Ben de ilk etapta dedim. Medyada yer alan bazı haberlerde, Galatasaray'ın şu an serbest statüdeki Ufuk Ceylan'ı yeniden transfer etmek istediği söyleniyor. Eski kalecimiz, Galatasaray'da yılların yedeğiydi. Transfer olduğu dönemi hatırlıyorum da, beklenti olabildiğince yüksekti. Galatasaray'daki tutmayan yerli kaleci algısını dahi kırabileceğini düşünüyordum. Ümit Milli Takım'ın 1. kalecisi Ufuk Ceylan, 2. kalecisi Onur Recep Kıvrak'tı. Sonrasında kariyerlerinin nasıl şekillendiğini siz de gördünüz.

Şans bulamadı diye bir şey de yok. 2010 / 2011 sezonunda çok ciddi şanslar bulsa da değerlendiremedi. Üzerine de Zapata gibi bir kaleciyi almak zorunda kaldık. Onun dahi arkasında kalmayı başardı. Fatih Hoca'lı dönemde ise Aykut Erçetin'le birlikte dönüşümlü 2. kalecilik yaptılar. Sonrasında 2. kaleci olmanın ötesine de geçemedi. Galatasaray sonrası da çeşitli takımlarda 2. kalecilik yaptı ve yine bunun ötesine geçemedi. Yaşı da 33'e geldi.

Okan Kocuk'la yola devam edeceğimize inanıyorum. Yetenekli bir kaleci olduğunu daha önce de yazdım, kendisiyle alakalı beklentim var. Kalan 7 haftada en iyisini yapacağına inanıyorum. Muslera dönene kadar da kale ona emanet olacaktır. Yine de alternatifsiz kaldı gibi görünüyor. Arkasında altyapıdan kaleciler durabilir ama genç kalecinin de bekleyerek gelişeceğine inanmıyorum. Muslera döndükten sonra da yeniden 3. kaleciliğe dönecekler.

Berk Balaban da bu anlamda yeni sezonda oynayabileceği bir takıma kiralık olarak gidebilir. Batuhan Şen de bu şekilde ayrılmıştı. 2. kalecilik için de maaşı sorun olmayacak, tecrübeli bir yerli kaleci düşünülebilir. Volkan Babacan veya Sinan Bolat gibi isimler, Okan Kocuk'un arkasında 2. kaleci olmak için hem gelmezler, hem de lüks kalırlar. Okan Kocuk'un kalan haftaları felaket geçse neyse derim, o vakit strateji değişir ve bu isimleri Muslera dönene kadar 1. kaleci olarak düşünürüz.

Bunun da olacağına inanmıyorum. Haliyle de yerli bir tecrübeli kaleci transferi iyi durabilir. Yedek bekler, Muslera dönünce 3. kaleciliğe geçer, sorun olmaz. Ufuk Ceylan da olabilecek bir isim gibi görünmekte. Tabii Berk Balaban'ın kiralanması durumunda, yine altını çiziyorum. Böyle bir hamle beni şaşırtmaz diyeyim. Bu yollu alınabilecek 1-2 kaleci var zaten. Ufuk Ceylan da bonservisinin elinde olması itibarıyla onlardan biri.

8 yorum:

  1. ben okan'ın iyi bir kaleci olduğunu kesinlikle arkasında durulması gerektiğini düşünüyorum. ama kimsede bu inancı göremiyorum.

    mutlaka transfer yapılması gerekir gibi bir hava esiyor. muslera gibi çıkmaz herkes. sırf yabancı diye ortalama birini almamak gerek.

    okan belki de bizim rüştümüz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben görüyorum, benim çevremdeki insanlar da buna inanıyor.

      Sil
  2. Okan ile devam edip, yedek kaleci olarak oynama pratiği de, tecrübesi de daha fazla olan Fatih Öztürk olabilir sanki. Ufuk'tan daha mantıklı olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun da sorunları olmuştu taraftarla. Ayrıca boşa çıkacak mı, o önemli.

      Sil
  3. Okan iyi olacak eminim. Bursaspor da çok iyi işler çıkarttı. Güveniyorum ben. Ufuk olabilir yedek olarak.

    YanıtlaSil
  4. Okan buradaki performansı ile Muslera'dan sonraki kalecimiz olabileceğini kanirlayabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir