6 Temmuz 2020 Pazartesi

33 yaşındayım, hayatım Fatih Hoca'nın beni mutlu kılmasıyla geçti


Ligin ilk yarısında olanları hep birlikte eleştirdik. Maalesef "düşünüldüğü gibi ilerlemeyen" bir kadro yapısı vardı ve zararı büyük oldu. Nzonzi ve Babel gibi isimlerden zarar etmenin lüksü büyüktü. Amansız bir pas oyunu hedeflendi, bu da oyuncu yapısı itibariyle hareketsizlik ve temposuzluğu beraberinde getirdi. O oyunda bazıları kötü göründü, bazıları da o oyunu kötü kıldı. Şampiyonlar Ligi'nde doğal olarak başarısızlık geldi, ligde de istenilen tablo yoktu. Oysa kurulan kadro neticesinde kurulan hayaller büyüktü.

Ligin 2. yarısında ise Saracchi / Onyekuru gibi transferler, giden futbolcular ve değişen oyun yapısı sonrası yükselişe geçtik. Üst üste kazanılan galibiyetlerin yanında iyi de bir oyun vardı. Geçen 2 yılda gelen şampiyonlukta bu kadar iyi oynamıyorduk. Fenerbahçe deplasmanında da yıllar sonra gelen galibiyet işin zirve noktasıydı. Araya giren pandemi sonrası ise kırılan taraf biz olduk. Rüzgarın kesildiğini düşünüyorum, o süreç olmasa şampiyon olacağımıza inancım tamdı.

Pandemi arasında kötü hazırlandığımıza inanmıyorum. Rizespor maçını bir kenara koydum. Felaket bir maç çıkarsak da, hakemler tarafından kırıldık attık. Üzerine Muslera sakatlığı derken de maçtan koptuk. Gaziantep FK karşısında yine iyi oyun ama kazanmana izin vermeyen hakemler. Başakşehir deplasmanı forvetsiz ve yine iyi oynayan bir yapı. Trabzonspor karşısında da Feghouli kırmızı kartına kadar üstün olan bir Galatasaray.

Eksikler çok da, işin Fatih Hoca'yla alakalı olan kısmını bilmiyorum. Falcao ve Lemina zaten kronik sakat, sezon boyunca bunları yaşattılar. Muslera'nın ayağı kırıldı, Andone'nin ayağının üzerine kaleci düştü. Onyekuru'yu Monaco çağırdı, son olarak da Ömer Bayram'ın parmağı kırılmış. Şu ortamda ne yapabilirsin ki, sahaya 11 kişi çıkabilmek dahi başarı oldu. Bu kısıtlı imkan içinde de Fatih Hoca, en doğru oyunu buldu diye düşünüyorum. İzin vermiyorlar. Ya hakemi, ya da içeriden yediğin bir ihanet.

Pandemi dönüşü "hocalık" bir şey görmüyorum, elinden geleni yapıyor. Ligin ilk yarısı ayrı konu ve o günlerde hep birlikte eleştirdik. Canı sağ olsun, gelecek sezon şampiyon oluruz. İzin verin de o kredisi olsun. 33 yaşındayım, hayatım Fatih Hoca'nın beni mutlu kılmasıyla geçti. Bu sezon olmadı, izin vermiyorlar. Şu yaşananlara bakar mısınız? Hatalarımızdan ders alıp, daha doğru bir kadro yapılanmasıyla ayağa kalkarız.

21 yorum:

  1. Rize maci haric, Galatasaray'in bu kadar iyi set oyunu oynadigi bir donem hatirlamiyorum. Bitiricilikte net problem var. Feghouli kirmizi gormeden 2-0 onde olabilecek pozisyonlara girdik. Basaksehir macinda da final paslari yapamadik. Pandemi sonrasi sakatlar, hakem hatalari ve aptal kartlar yuzunden dustuk. Hocanin bu donemde tek hatasi Ahmet'i oynatmakti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rize maçı dağıldık maalesef, bazen öyle kötü maçlar olur. Bunun dışında kalan her maçı o kadar eksiğe rağmen iyi oynadık.

      Sil
  2. İki senedir şampiyon yapıyor takımı bir sene de olmayverelim. Yazın toparlanır seneye yine başa oynarız sıkıntı yok.

    YanıtlaSil
  3. Başlık inanılmaz güzel olmuş. Başka kelimelerle anlatılamazdı sanki. Yaşıtız, ömrümüz boyunca bizi mutlu eden birisine sahibiz çok şükür. Hocanın kredisi sonsuz. Bu sene de şampiyon olmayıverelim hiç sorun değil. Fatih hocanın varlığı yeter. Allah onu başımızdan eksik etmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olma abi, ne olacak. Gelecek yıl yine ayağa kalkarsın. Bazen sıfırlamak iyidir.

      Sil
  4. Fatih hoca size ve milyonlarca taraftara klüp tarihine silinemeyecek başarılar yazdı yaşattı her fani gibi hatalarıda oldu doğa kanunu bu..kusursuzluk insana özgü bir kavram değil...bu sezon özeline gelirsek net doğru bir oyun kurgusu buna uygun oyuncu tercihlerinde önemli ciddi sıkıntılar ve kafa karışıklığı yaşantı sezon başı kampı verimlilikten uzaktı sonrası tekrar bunları düzeltmekle geçti tam bir şeyler düzeliyor derken sakatlıklar pandemi arası hocanın da hastalanması durumu ve bu canın sağolsun dediğimiz bu günlere geldik..şimdi bu sancılı durumdan çıkabilecek doğru planlamayı yapacak geçmişte yaptığımız gibi bakalım yeni bir refleks gösterebilecekmiyiz .fatih hoca kendi yardımcı kadrosundan başlayarak seçtiği yeni oyunculara kadar yenilenmeli genç dinamik ekip kurmalı belkide bu durum bize böyle büyük bir fırsat sunacak, ayrıca buna mecburuz daha düşük maliyetle belki planmış bir küçülme ile yola devam edebiliz sürekli başarı isteyen hocasını hemen gömen ortalığı yangın yerine çevirenlere hiç aldırmadan ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yangın da değil bu. Bazıları hocayı sevmiyor ve pusuda bekliyor. İlk başarısızlıkta da ortaya çıkıyorlar.

      Sil
  5. Fatih Hocamızın bir kabahati yoktur.Ne kadar aksilik varsa bu sezon bizi bulmuştur.Sadece genç oyunculara biraz şans verse iyi olurdu.Lakin bu gençlerde ışık göremedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin Bayram için dün yazılanı paylaşayım. "Alın da şişirdiğiniz Emin'i görün" denildi. Sözün bittiği yer.

      Sil
  6. terim'in efsane olduğunu kredisinin sonsuz olduğunu tartışan yok ki.. 3-5 kişi var terim nefretiyle yaşayan ama onları takan yok.

    ama hoca bu sene ikram etti şampiyonluğu. levent şahin fazla etkiliyor diyen de var bilemiyorum. ama burası türkiye. dinamikler farklı.

    olmuyorsa zorlamayacaksın. 8 hafta gerçekten mükemmeldi. ama 100 hafta kötüydü. pas futbolu olmuyor kolay kolay. city bile kaç para harcadı.

    gomis sonrası bütün forvetler mi kötü kardeşim? hepsi mi kötü? hepsi etkisiz kaldı. sebebi pas futbolu olmasın?

    quaresma ve canerli bjk, diagne'ye 20 gol attırır mıydı attıramaz mıydı? sadece soruyorum. bu ülkede 4-2-3-1 kanunları geçerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, bu sezon olmadı. Gelecek sezon olur. Diagne'yi kötüleyen ben değilim, taraftar. Şu an Kocuk, Akbaba gibi isimlere yaptıkları gibi. Diagne iyi oynuyordu, hoca verim de aldı. Israrla adamı infaz ettiler, tablo bu. Değersiz kılanlara yaz bunu. Pas futbolu değil sebep, ezberlemişsin, her yazı altına aynı şeyi yazıyorsun da olay o değil.

      Sil
  7. "Pandemi arasında kötü hazırlandığımıza inanmıyorum."
    işte bunu dediğin anda bitiyor tartışma. asla eleştirilmez bir gözle bakarsak olmuyor. basbayağı kötü hazırlanmışız işte. kondisyon yerlerde.

    rize maçı olanlar ortada. ama 15 dakika boyunca kaleye gidemedik.
    antep maçı hiç de iyi futbol falan yoktu. berbat durumdaydık.
    başakşehir maçı harikaydı. o futbolun yarısı ile antep e 5 çekersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü hazırlanmadık kardeşim. Rize maçı dağıldık, bu doğru. O sakatlıkların ardından da doğal. Kalan her maçta iyiyiz, o kadar eksiğe rağmen. Maç planı, hazırlığı mükemmel. Son ana kadar da mücadele var, galibiyeti arıyorsun. o 1 maç, içinde çok değişken olan. Ben eleştiri zamanı eleştiriyorum da, bazısı eleştirmek yerine infaz derdinde.

      Sil
  8. Fatih Terim derken tüylerim diken diken oluyor. Yeni yetme boşboğazların lakırdıları bir kulaktan girsin diğerinden çıksın ağabey. Allah Kerim Fatih Terim

    YanıtlaSil
  9. Fatih hoca Türk futbol tarihinde ve Galatasaray tarihinde her zaman 1 numaradır. Hatta dünya'da bile en önemli futbol adamları arasında yer alır. Hocamız mevcut kadroyla bile elinden geleni yapmaktadır ve kimse laf edemez. Bundan sonra da uzun yıllar kötü geçireceğimiz sezonlar da dahil Galatasaray'ın başında olması gerektiğini düşünüyorum. (Alp)

    YanıtlaSil
  10. Böyle sezonlar olabilir, sürekli şampiyon olacağı diye bir kural yok.
    Hoca kendi istediği sürece takımın hocasıdır. Senin de özetlediğin gibi kötü bir sezon yaşadık. Sezona kötü başladık, yanlış bir takım kurduk. Biraz da FFP etkisi ile mecburen kiralık oyunculara yöneldik. Bu da bizi yüksek maaş ödeyen bir takım haline getirdi. Alınan oyuncular tutmadı. Tercih edilen oyun da açıkçası modern futbolun tempolu, hareketli, geçiş oyununun aksine demode bir oyundu. Ama hoca hatadan döndü güzel top oynatırken maalesef Pandemi araya girdi. Dönüşte yaşananların ise hakikaten bir açıklama artık yok. Bazen olmaz. Umarım bunlar bize iyi bir ders olur.
    Umarım bu sene 2-3 futbolcu satmayı başarıp bu sefer kiralık olarak değil bonservisi ile 5-6 tane 30 yaşın altında genç, geleceği olan oyunculara yöneliriz. Artık altyapıdan 3-4 oyuncuyu da dahil ederiz.
    Nasılsa seneye Şampiyonlar ligi baskısı üzerimizde olmayacak. Bir anlamda 2. veya 3. olup şampiyonlar ligi telaşı ve ön elemeyi geçmek için yapılacak Falcao tarzı transferlerden ürküyorum.
    Bunun doğru bir yol olmadığı anlamışızdır umarım. Bu ekonomik ortamda, böylesine yüksek döviz kurunun olduğu yerde bizim yılda 70-80 milyon € maaş ödeyecek gücümüz yok. Bunun yarısına hatta daha da altına inmeliyiz.
    Yıllardır iyi scout organizasyonumuz olduğu söylenir, artık scout ekibine güvenmeliyiz. Pas futbolundan ziyade tempo yapan, sahanın her yerinde baskıyı uygulayan Fatih Hoca futboluna dönmeliyiz.
    Benim bu seneden tesellim acı bir tecrübe ile bu derslerin alınması olacaktır. Eğer böyle yaparsak belki 1 seneyi kaybetmiş oluruz ama yılları kazanırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıllı davranılırsa yol açık ama akıllı davranırsa. İş satışlarda ve sonrasında olacaklarda yatıyor.

      Sil
  11. Ben de büyük bir başarısızlık olarak görmüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir