22 Temmuz 2020 Çarşamba

Anastasios Bakasetas & Galatasaray, Anadolu'dan bonservisli yabancı?


Tanımı yaptık. Ağırlıklı olarak, bonservisi elinde isimlere yöneliriz diye tahmin ediyorum. Bu da gerekli. Kiralamalarda dahi sorun olabiliyor. Hem maliyet, hem de sezon içi aidiyet noktası zayıfladı. Günü kurtarmak biraz da, her sezon sil başa dönüyoruz. Bonservisi elinde, biraz daha genç isimlerle birlikte yol almak daha mantıklı geliyor. Gençleşmek ve maliyeti düşürmek açısından önemli. Ya da sattığın ismin yerini, maliyetsiz geçebiliyor olman, transferini düşündüğün diğer pozisyonlar adına elini güçlendiriyor.

Bu yüzden de, şu aşamada bonservisi olacak transferleri konuşmak zor. Hem satış yapmadık, hem de satış olsa dahi sanki daha farklı profillere yöneliriz. Anadolu'dan transfer de zor, hele ki bazı takımlardan. Alanyaspor ve Rizespor da liste başını oynar. Başkanlarının Galatasaray'a karşı olan tutumlarını biliyorsunuz. Emre Akbaba'yı transfer ederken neler çektiğimizi ya da Vedat Muriqi'yi nasıl alamadığımızı.

Bakasetas, ülke içinde beğendiğim 10 numaralardan olsa da, Alanyaspor'dan bonservisini almak zor. 2022'e kadar sözleşmesi var, 27 yaşında ve bonservisi için en az 3.5 - 4 milyon avro'lar konuşulacak. Eskiden az gibi görünen rakamlar bugün adına oldukça yüksek. İlla bonservis verilecekse de yatırım beklersiniz. Daha genç, ileride satışı sonrası kar elde edebileceğin futbolcular konuşulur. Gündemde mi bilmem de, ben sıcak bakmazdım.

Alanyaspor, başarılı bir takım. Bu başarılı takım içinde de çok değerli isimler var. Bazılarının sözleşmesi bitiyor hatta, şimdiden Beşiktaş ve Başakşehir gibi takımlara transferleri konuşuluyor. 35 yaşındaki Papiss Cisse'nin dahi talipleri olabiliyor. Bakasetas da değerli yabancılarından biri ama sözleşmesi devam etmekte. Erol Bulut'un da Fenerbahçe'ye gideceği söyleniyor ve o yapının bir anda dağılması söz konusu. En azından Bakasetas'ı kolay kaybetmek istemezler.

Bu sezon oynadığı 41 maçta 13 gol 7 asisti var. Hareketli, teknik becerisi yüksek, şut özelliği olan, daha da önemlisi bitirici bir 10 numara. Emre Akbaba'ya benziyor biraz da, forvet özellikli 10 numaralardan. Emre Akbaba sonrası o pozisyona geçti zaten, benzer katkılar alınıyor. Yerli zorunluluğu da malum, sanki o pozisyonda Emre Akbaba'da ısrarcı olacak gibiyiz. Haliyle de arkasına düşünülüyorsa lüks kalabilir. Önüne düşünülüyorsa da tüm kurgu değişir. Bakasetas için değil sadece, bu tarz düşünülen herhangi bir 10 numara için de yazıyorum.

6 yorum:

  1. Bizi orta sahada bi kaç adım ileriye taşıyabilecek bir oyuncu değil. Bonservisi olmasa havada kapalim derdim ama 5 milyonlara yaklasan bonservis verebilecegimiz oyuncu değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba var zaten elde, yabancıya gerek yok, bu tarzda.

      Sil
  2. Bakasetas iyi oyuncu ama bize lazım mı? bence acil ihtiyacımız değil. üstelik senin de yazdığın gerekçelerle bize nedense rize, alanya, sivas kulüplerinin düşmanlıkları var. Sebebini çözemediğimiz şekilde.
    bizim ağırlık merkezini orta sahaya verdiğimiz bir transfer dönemi olmalı. Mert hakan eğer olsaydı bir çok sorunumuza ilaç olacaktı. Hem Türk olması, hem de bonservisiz gelmesi, yaşı, oyun stili, tempolu olması vs. muazzam bir işti ama kaçırdık. dolayısıyla bundan sonraki arayışımız da mert hakan stilinde genç, dinamik, driplingci, gol atan, tempolu, orta sahalar olmalı. Yerli veya yabancı.
    Belhanda, selçuk, lemina hatta seri dahi giderse o zaman oraya belki de 3 tane takviye şart.
    Bunların dışında kalan tüm pozisyonlar için ben gerekirse transfer yapılmasa bile olur diyorum.
    zira, ne Falcao ne Babel, ne Feghouli ne Cagne seneye gitmeyecek.
    O zaman forveti Falcao, Cagne, Adem + Ali Yavuz kol şekliden düşünebiliriz. Sol kanatta veya forvette Babel'i alternatif yazmak zorundayız. Adam gitmezse ne yapacağız? Parasını ödeyip yedek mi oturtalım? Aynı şekilde sağda en azından şimdilik Feghouli için bir alternatif doğdu Emre kılıç geliyor.
    Beklerde sağ bek'e bir takviye gerekebilir. Eğer stoperler satılmayacaksa ben kimse alınmasa da olur derim. Donk ve Emin var. Hatta gençlerden başkaları da var.
    Ama tabi orta saha revizyonu için de gerekli parayı, kaynağı nasıl temin edeceksin? Birini işte bonservissiz Hakan, diğer kiralık Seri, bir diğerini de işte sattığın birinden gelen bonservisle alınmış 1-2 oyuncu ile alabilirdin.
    Bakalım görelim nasıl bir transfer sezonu bizi bekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba var elde, daha iyisi değil. Feghouli / Babel gider diye bekliyorum ben.

      Sil
  3. Emre Akbaba varken acayip gereksiz bir hamle. Defansta yerli oynatmayacağımızı varsayarsak hücumda en az iki yerli oynatmak durumunda kalıyoruz. Bakasetas, Emre'den iyi değil bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Emre Akbaba Alanya günleri çok daha iyi istatistikler yapıyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir