2 Temmuz 2020 Perşembe

Enner Valencia & Galatasaray, Falcao'yu tamamlayacak isim olabilir mi?



Bir forvetin ister istemez "gol sayısı" en önemli unsur olsa da, Enner Valencia için başka şeyler söyleyebilir. Biraz da Umut Bulut durumu diyelim. Bıraksak 40 yaşına kadar oynayacak ve 40 yaşında dahi ön alandaki çalışkanlığından bir şey kaybetmeyecek. Performansı da "aldığı rakama" orantılı yorumlanacak. Galatasaray'daki ilk dönemlerinde iddialı forvetlerin yanında iyi bir tamamlayıcıydı. Bonservisi alınıp, yeni sözleşmeyi aldıktan sonra ise beklenti arttı. İş tamamen onun ayağına bakınca da eleştirilerin odağı oldu. Nasıl ayrıldığını hatırlarsınız.

Enner Valencia adına da böyle bir ikilem var. Ön alandaki çalışkanlığı ve hareketliliği çok önemli. Yanındaki forveti yüceltiyor ve ön taraftaki mücadeleyi yükseltiyor. Golcülük beklediğiniz durumda ise saç baş yolmaya başlıyorsunuz. Golcülüğü tutulmaz, çalışkanlığı ise onu değerli kılar. Galatasaray'da da Falcao'nun varlığında, onu tamamlayabilmek adına değerli bir isim olabilir. Tabii bu transferi de futbolcunun sözleşme süresi ve yıllık ücretine bağlı yorumlamak gerekir.

Sözleşmesi bitti ve Tigres'den kesin olarak ayrıldı. Dış basında da Galatasaray'la anlaştığı yazılıyor. Bu konuda henüz bir yalanlama gelmedi. Andone'nin ayrılığı sonrası da bu tarz bir forvet alacağımızdan eminim. Bonservis verme durumu da şu aşamada olmayınca, Enner Valencia transferi çok da mantıksız değil. Futbolcu 30 yaşında. Her ne kadar "bundan sonra futbolcuların geleceğine yatırım yapacağız" denilse de, bu tarz 1-2 hamleyi görmek mümkün olabilir.

Bu sezon Tigres formasıyla 29 maça çıktı ve 2 gol 5 asisti bulunuyor. Gol noktasında Milli Takım'daki performansı çok daha iyi. Kulüp düzeyine ise bu durum pek yansımadı. Hemen hemen tüm maçlarda 90 dakika sahada kalmış ve forvetin yanında, sağ kanatta da oynayabiliyor. Umut Bulut'u da dönem dönem kanatlara atıyor ve orada rakibin hücumu seven bekine karşı durdurma planı yapıyorduk. Enner Valencia da bu şekilde kullanılabilir.

West Ham zamanında onun için 15 milyon avro'luk bonservis ödemişti. Everton'da da kiralık dönemi var. Avrupa için beklenti duyulan bir isim olsa da beklenileni veremedi diyebiliriz. Belli ölçüde yine istikrarı vardı tabii. Hızlı bir futbolcu, olabildiğince çalışkan ve hareketli. 1.74 boyu olsa da hava hakimiyeti de oldukça iyidir. Bitiricilik sorun işte, gol noktasında an gelir saç baş yolarsınız. Gol yükünü yüklenecek bir forvetiniz olduğunda ise onu yükseltecek isim Enner Valencia oluyor.

10 yorum:

  1. İlerde bu tarz çalışkan bir isim mutlaka gerekli. Golcüyü ve diğer forvetleri çok rahatlatıyor bu tarz oyuncular. Tabii en önemli nokta alacağı maaş.

    YanıtlaSil
  2. Sen yeter ki iste geldik Burak kardeşim. :))

    YanıtlaSil
  3. falcao'dan kurtulsak keşke geçtim tamamlamayı. bu takımın golcüsü diagne'dir. 46 maçta 42 gol atmış adam. maaşı da makul.

    evet arızalı. ne yapalım yani? terim ne arızalar gördü. biraz da bu adamı idare etsin. italyanca teke tek konuşabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne dönecektir zaten. Değersizleştirmeye gerek yok.

      Sil
  4. yani falcao kalmalı mi diyorsunuz anlamadım ? elden çıkarmak mümkünse yollar %100 ayrılmalı. aslında pas oyunu oynayan bu takıma cuk diye oturuyor tarzı ama adam 1 var 1 yok işte. 34 maçın en az 30 tanesinde sahada olacak net bi santrafor lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmalı demiyorum, teklif varsa gitmeli diyorum. Yoksa da yapacak bir şey yok, katkı alacaksın. Elinde olanı değersiz kılamazsın.

      Sil
  5. Gelmeli Kolombiyalı oyuncuları seviyorum atletik teknik Asprilla Valencia Rodellega ya Rodellega 6 yıl önce bonservis elindeyken düşünmemişti nedense Kolombiyalilari küçük görüyor ülkemiz. Juve fiorentina ingiliz takımları kucuk görmüyor ama

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir