29 Temmuz 2020 Çarşamba

Galatasaray adına iyileri değil de, hayal kırıklıklarını konuşmak kolay


Galatasaray adına iyileri değil de, hayal kırıklıklarını konuşmak kolay. İyileri konuşayım dediğinde 3-4 isim sayarsın, 5. zor çıkar. Hayal kırıklıklarını konuşmak istersen de hangi birini konuşayım dersin. Ben de "hayal kırıklıkları" anketini Twitter'da açarken bunu yaşadım. O kadar çok isim var ki. Bazı yazmadığım isimler sonrası "bu da olmalıydı" denildi ama yapacak bir şey yok. Twitter 4 isme isim veriyor, yoksa ben de o sayıyı arttırmak isterdim.

Falcao, yüzde 42.4 oranla ilk sırada yer aldı. Sahada kaldığı sürede her ne kadar iyi iş yapsa da, mevzu sahada olabilmesiydi. Sezonun yarısından fazlasında sakattı ve bir türlü geri dönemedi. Ligin 2. yarısındaki yükselişin temel sebeplerinden biriydi oysa. Üst üste goller atmaya başlamıştı ve bizi güçlü kıldı. Fenerbahçe deplasmanını unutmayız, müthiş bir futboldu. Dahası yok işte. Ligin ilk yarısı kayıp, Şampiyonlar Ligi yok, pandemi sonrası yine yok.

Şampiyonlar Ligi'nde iş yapmayacaksan, bu transferin anlamı ne ki? Ciddi de bir yıllık ücreti var. An itibarıyla bizi zorlamaya başladı, çünkü Şampiyonlar Ligi gelirimiz olmayacak. Kamp görmemiş olması etken olsa da, istediğimizi alamadığımız da gerçek. Doğal olarak en büyük hayal kırıklığı olarak anılmasından daha doğal bir şey yok. Transferi büyük olaydı ve beklentimiz çok yüksekti. Maalesef olmayan, hayal kırıklığı yaratan bir iş oldu.

Nzonzi ise yüzde 30.8'lik oranıyla 2. oldu. O da benim en büyük hayal kırıklığım. Transferi için adı geçtiğinde, "Falcao'dan dahi büyük iş olur" demiştim. Aklım da almadı. Sevilla'nın en garanti isimlerinden biriydi. Kötü maçını dahi hatırlamazsınız. Roma'ya gitti, yine ciddi süreler aldı ama gözden düştü. Her şeye rağmen talibi olur diye düşünürsünüz. Biz ise onu bedelsiz olarak kiraladık, hatta 2. yılı için kira opsiyonu oldukça düşüktü.

Ondan çok daha büyük beklentilerim vardı. Tabii biraz da takımın yapısıyla alakalı bir hayal kırıklığı oldu. Amansız pas düşünen, hareketsiz bir yapı oluştu ve Seri / Nzonzi gibi isimler üst üste bindi. Ligin 2. yarısındaki hareketli yapıda Seri değil de Nzonzi olsa o da iş yapardı mesela. Yine de Real Madrid deplasmanı sonrası hal hareketleri, çıkardığı sorunlar ve Türkiye Ligi'nin seviyesini küçük görmesi gibi şeyler de oldu. Bunlar da kabul edilemez. O zaman gelmeyecektin.

Yüzde 22.1'le Babel de şaşılmayacak şekilde 3. sırada. O konuda çok kez yazdık. Maç seçeceğini bekliyordum da, en azından büyük maçlarda sahne alır diye düşündüm. Sezona da fena girmese bile, sonrası çok kötü geçti. Sol kanatta el freni gibiydi, forvette ise mücadeleden uzak. Beklediğimizi hiçbir şekilde bulamadık diyebilirim. Kalitesine lafım yok da, futbol oynamaya da niyeti yoktu. Galatasaray adına çok büyük bir hayal kırıklığı.

Feghouli ise yüzde 4.7 ile 4. olmuş. Listeye 5. bir isim daha ekleyebilme imkanım olsa, o isim de Belhanda olacaktı. Yüzde 4.7'den fazla almasını beklesek de, rakipleri çok güçlü. Feghouli de hiçbir şekilde sezon içinde varlığını gösteremedi. Ligin 2. yarısında yükselir, 3 aylar futbolcusu diyorduk. 3 aylarda da kayıptı. Bitiriciliği dahi düşmüş durumda. O da düşünce, Feghouli'den geriye ne kalacak ki? Çok büyük maliyet, umarım yollar ayrılır.

4 yorum:

  1. Falcao transfer döneminde yöneticilerin kendisini almak için koştuğu kadar bile mesafer kat etmedi sahada...

    YanıtlaSil
  2. belhandayı koysaydın bence düşündüğün kadar oy almazdı. yazdığın isimler hayal kurduran isimlerdi. kötü olduklarında da hayal kırıklığı oldu. belhanda ile ilgili hayal kurmayı bırakalı çok oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişilere göre değişiyor bu. Aynı konulara çıkıyoruz, bu blogda da aynı konulara çıkmaya yasak koydum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir