5 Temmuz 2020 Pazar

Jesse Sekidika ve Yunus Akgün için şans işte



Onyekuru olayında Galatasaray'ın elinden bir şey gelmez. Olaya "skandal" gözüyle bakamıyorum, ne yapabilirsin ki? Sezonun bitmemiş olsa da, futbolcunun kulübü sözleşme süresini öne sürerek futbolcuyu geri çağırıyor. Fifa ve Uefa'nın bu konuda tavsiye kararları vardı. İş "tavsiyede" kalınca da kimse buna uymak zorunda değil. Monaco'ya bir şey diyemem, hakkını kullanıyor. Galatasaray ise mağdur olan taraf. Burada kızılacak nokta "transfer işlerinde" kararları alan taraflar. İşi bağlayamadılar çünkü.

Fransa Ligi iptal edildiği için, şu günlerde takımlar yeni sezon için kamp dönemlerinde. Monaco da teknik direktör değiştirdikten sonra, bir anda Onyekuru'yu görme isteği oluştu. Yeni hocaları, Onyekuru'yu çok beğeniyormuş diye yazılıyordu. Neredeyse tüm kiraladıkları futbolcular takımlarında kaldı ama Onyekuru'yu geri çağırdılar. Onyekuru'nun da kalmak adına çok hevesli olmadığını düşünüyorum ki, onu da bir noktada anlarım.

Sonuçta geleceği orada. Kamp döneminde göze girip formayı alması da elinde. Galatasaray, Onyekuru'yu en fazla 1 yıl daha kiralayabilirdi. Bu da günü kurtarmak demek, Onyekuru da önünü görmek isteyebilir. Denayer de bir noktada kiralanmak istememişti ve Lyon'a transfer oldu. Onyekuru da bu fırsatı bulmuşken değerlendirmek istemiştir. Yine de Trabzonspor maçını oynamasını isterdim. Şimdi 1 eksik daha yazdık.

Bonservisini alamazdık bu arada. 13.5 milyon avro'ya Monaco almış, sana kaça bırakacaktı? 10 milyon avro'nun aşağısında olmaz ve sen 7-8 milyon avro dahi verecek lükse sahip değilsin. Futbolcu ne kadar iyi olursa olsun, fark etmez. Elinde şu aşamada bonservis girdisi bile yok. Bu yüzden de ayrılığa çok fazla anlam yükleyemiyorum. İlk etapta sinirlensem de, şu an düşününce çok da üzülmüyorum. Herkes önüne bakmak istiyor.

Jesse Sekidika ve Yunus Akgün için şans işte. Çıkıp oynasınlar. Eldeki alternatifler bunlar. Bir şekilde Avrupa kupalarına gidelim de ne olursa olsun diyorum. Kalan haftaları da "yeni futbolcu kazanımlarına" endeksledim. Emin Bayram ilk kazanımdı, yenileri de gelsin. Birkaç genci daha görme imkanı yakalamayı isterim. Jesse ve Yunus Akgün için de bu ayrılık fırsat olacaktır. Hocanın da onları kullanma konusunda çekince yaşayacağını düşünmüyorum.

13 yorum:

  1. Abi, bizde o zaman alt ligler iptal oldugu icin, Ali Yavuz Kol geri cagirsak, ve son maclarda onu oynatsak nasil fikir ? Sence olur mu bu is ? Bizim yetkimiz var mi ? En azdan altyapi oyuncusu diyip oynatiriz ve gercekten goreriz dikis tutar mi tutmaz mi diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lisans çıkaramazsın, sezon bitmedi. İmkansız.

      Sil
  2. Jimmy'yi oraya koymak gibi bir saçmalık olsa ona bile şaşırmam. Bu sene çok yaptı Terim o tür şeyler.

    YanıtlaSil
  3. Benim 2 oyuncudan da bir beklentim yok.Altyapıdan çıkan oyuncularımız fiziği yetersiz olduğu için belki de fizik gelişimini sağlayan idmanları iyi yapmadıklarından a takımda sırıtıyorlar.Ancak Semih Ozan Emin gibi mevkisi nedeniyle gelişim göstermek zorunda olanlar parlıyor yada alt liglerde başarı gösteren nadir oyuncularımız a takıma tekrar çağrılıyor(cak) Ali Yavuz Kol gibi.Sedika ise Büyük takım oyuncusu olamayacak oyun zekasısa sahip bir kanat oyuncusudur.3-3 lük maçta yaptırdığı penaltıysa şampiyonluğu gitmesine sebrp olmuştur.

    YanıtlaSil
  4. Bu akşam özelinde herkes "gizli forvet...😄" biz olamadıkktan sonra bu iki takımdan kimin şampiyon oldugunun benim adıma hiç önemi yok ,malum bilinen siyasal,sosyal nedenlerden dolayı..bize düşen florya 'nın genleri , iş ahlakı ile güzel ,iyi, hepimizi sevindiren bir sonraki sezon için umutlandıran bir oyun olsun..

    YanıtlaSil
  5. son iki sezonda sağ açık oyuncuları:
    feguli
    sinan gümüş
    jimi durmaz
    emre mor
    sekidika
    yunus akgün

    1 mevki için 6 oyuncu
    kulüplerin batma sebeblerinden biri,manevi olarakta kazanmama sebebi genç oyuncuyu
    oysa feguli,sinan gümüş ve yunus akgün üzerinden sağ aşığı kapatabilirdin,ve bu sayede bu 3 oyuncu belli süreler oynayacaktı 3 kulvar olduğu için,1 yıldız,1 genç,1 de alt yapı oyuncusu.gayet mantıklı bir kadro mühendisliği idi,
    ama ne yapıldı
    jimi durmaz emre mor ve sekidika transferi yapıldı,maddi manevi kayıp
    bir genç oyuncuya sezon boyunca 1000+ dakika süre verebilmen için bu kadar şişirilmez o mevki
    hep genç oyuncuları suçluyorlar ama iş kadro mühendisliğine ve süre vermeye gelince olmuyor,
    2000 doğumlu yunus akgünün süper ligde aldığı dakika 180,sadece 180 dakika süre vermişler

    https://www.transfermarkt.de/yunus-akgun/detaillierteleistungsdaten/spieler/396908

    sinan gümüş ise oynadığı dakikaya göre gayet iyi istatistik yapmış
    https://www.transfermarkt.de/sinan-gumus/detaillierteleistungsdaten/spieler/196524

    gelinen nokta ne peki şu anda? feguli satılması düşünülüyor,sinan gümüş bedavaya gitti,yunus akgün düşünülmüyor,jimi durmaz gereksiz ,emre mor yollandı,sekidika kiralık gönderilecek,yani kaybet kaybet mühendisliği
    oysa son 2 yılda feguli,yunus,sinan gümüş üzerine planlama yapılsaydı feguli satılsa bile geride iki genç oyuncu hazırda tutulmuş olacaktı,bunlara daha fazla süre verileceği için gelişimleri ve güvenleri daha fazla olacaktı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Gümüş'ü izlemesem yazdıklarını ciddiye alabilirim de, gözümüzün önünde büyüyen bir isimdi :) Üzerine konuşmama dahi gerek yok.

      Sil
    2. Futbolcu izlemeden, tanımadan, 1-2 rakam üzerine yorum yapılmaz. Tanımak, izlemek, yaşamak lazım.

      Sil
  6. Arkadaki forma adayı oyuncuların da bu şansın farkında olması lazım ama özellikle Jesse'nin oyun aklı çok düşük. Yunus da fiziksel anlamda eziliyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir