8 Temmuz 2020 Çarşamba

Mario Mandzukic & Galatasaray, sezon başında gündeme gelse farklı konuşurduk



Sezon başında bu transfer gündeme gelse ve "Falcao mu Mandzukic mi" diye sorulsa cevabım Mandzukic olurdu. Buradaki esas mesele hocanın oyun sistemi. Falcao'ya o kadar da sıcak olmadığını biliyorum. İlk etapta konuştuğumuz forvet tipi farklıydı. Vedat Muriqi diyorduk, sonrasında Samatta'ya döndük. Biri daha pivot özellikli, diğeri de hızlı ve hareketli. İkisinin de ortak noktası ön alandaki mücadele. Andone de bu yüzden kiralandı, Adem Büyük transferinin nedeni de buydu.

Andone'nin sakatlık sorunu olmasa, bugün Seri gibi ondan da bahsediyorduk. Yaşadığı sakatlıklar çok şanssız, buna yapabilecek bir şey yok. Şu an ise yeniden bu tarz bir forvetin gerekliliğini konuşuyoruz. Adem Büyük tek başına kalmış durumda ve onun da yaş haddi var. Falcao ise 1 maç var, 3 maç yok. Mandzukic de 34 yaşında ama en azından çok daha istikrarlı. Sakatlık yaşadığı, oynamadığı dönemi pek hatırlamam. Şu yaşlarda Juventus'ta dahi bu katkıyı verdi, adı büyük takımlarla anıldı.

Katar'a gidişi benim için sürpriz oldu. Parayı düşündü gibi görünse de, beklediğim gibi tutunamadı. Yapamaz çünkü oralarda, mücadele arıyor. Şu aşamada x dev bir takımda görmemiz zor. Yine de iddialı bir takımda izleme ihtimalimiz oldukça yüksek. Oyun aklı ve fizik özelliği üst düzeyde, ön alanda olabildiğince çalışkan, gerektiği zaman kanatlarda da kullanabileceğiniz bir pivot. İmkan olsa ve mevcut sıkıntılar yaşanmasa yaşına bakmam ve takımda görmek isterim.

Bugün ise farklı. Artık bu tip maliyetleri ödememiz imkansız. Hele ki kadroda gitmesini bekleyip, gitmeyen isimler de varken. Mandzukic için yaşa takılmam, kendini her dönemde hazır tutan bir isim. Maaşı sorun olur, o da 3 milyon avro'nun aşağısına düşmez. Artık böyle paralar olmadığını söyleyebilirim. Falcao'yu gönderemedik, üzerine bir de Mandzukic olmaz. Sezon başı bu iş konuşulsa tarafımız belliydi. O zaman görüntü başkaydı, bugün bambaşka.

Ön alana çalışkan, hatta pivot özellikli forvet alma gereksinimi var tabii. Sadece Adem Büyük kaldı, Falcao'yu denklem dışında tutuyorum. Diagne gelirse de görüntü değişebilir. 2 forvet transferi birden görebiliriz. İkisinin de ortak noktası çalışkanlıkları olur. Bu sayede Emre Akbaba tipli futbolcuları da biraz daha yükseltmiş oluruz. Galatasaray'ın kanat rotasyonu oturuyor, merkezde de oturacaktır. İş forvette bitiyor. 

12 yorum:

  1. Kerem ve Oğulcan transferleri öldü dediler ama daha kipirdama yok mert Hakan gibi bu adamlari da kacirirsak biteriz, yabancı sınırı bize büyük sıkıntı çıkarır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıpırdama vardır da lig devam ediyorken konuşulmaz.

      Sil
  2. Bence fransadan Umut Bozoka yonelelim, onda potansyel var Fatih Hoca belki bir seviye atlatir. Lorient’dan alabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da son dönemde çok düşüşte ama bu yabancı kontenjanı sonrası gündeme gelir artık.

      Sil
    2. Dususte olmasi Nimes yuzunden abi, ben yakin oturuyorum ve cok irkci bir kulup. Onlari Ligue 1’e tasiyan ikili Alaoui et Umutu ikiside Ligue 2 gol kraliydi. Alaoui sakatlandi umuta 3 sans verdi sonra hic oldu. Lorientda guzel basladi diyince sakatanladi, geri donmeye baslayinca pandemi geldi

      Sil
    3. Bu yabancı kuralının ardından o da değer kazandı.

      Sil
  3. Falcao gidecek gibi duruyor. Zaten bir faydasını da görmedik. Mandzukic iyidir hoştur ama öyle paralar veremeyiz artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllık ücretler zor ve iş bizi yerliye itecek.

      Sil
  4. 1.5 milyonluk bir maaşı kabul ederse burda rekabeti bulur ve takıma da çok faydali olur.

    YanıtlaSil
  5. Bugün yerli seviyemizi gördük Adem, Ömer, Emre, Sener vs. ile Alanya'da bile 4'lük oluyorsun, bu sene ya Trabzon, Sivas vs. gibi kupon ve genc yerli+yabancilari bulacagiz ya da önümûzdeki seneleri de kay edecegiz, scout bu sene düzgün calismazsa hic calismasin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli seviyesi de değil, bazı isimler maalesef yanlış yerde oynamak zorunda kalıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir