20 Temmuz 2020 Pazartesi

Nihayet Emre Akbaba'yı hatırladık


Serbest vuruşlardan attığımız son gol, yine bir Göztepe maçında Maicon'dan gelmişti. Maicon'dan önce kim atmıştı sorusuna cevap veremiyorum, büyük ihtimalle Selçuk İnan ya da Sneijder'dir. Maicon sonrası da 3 yıldır serbest vuruştan gol bulamamıştık. Çünkü o topa vurabilecek futbolcumuz yok. 2000'lerin ortaları ve sonlarında da durum buydu. Yakın olanın topun başına geçtiği günler. Bugünlerde de benzer şeyleri konuşuyoruz.

Penaltılarda da benzer konu ama hadi onu geçelim. Falcao sahada olduğunda iyi kullanıyor, 2. bir isim düşünmemek doğal. O olmadığında ise Adem Büyük topun başındaydı ve hep aynı yere vursa da bir şekilde gol oluyordu. Yine de riskli, birbirinin benzeri penaltılardı ki en sonunda kaçırdı. Beto, Adem Büyük'ün oraya vuracağını o kadar iyi biliyordu ki rahatlıkla kurtardı. Sonrasında Belhanda geldi ve son derece laubali bir vuruşla o da kaçırdı.

Serbest vuruşlarda ise topa kim yakın ise o topun başında. Sahada ise Falcao, Seri, Ömer Bayram, Belhanda, Feghouli, hatta zorlasa Adem Büyük. Bir ara paslaşma deneyip Ömer Bayram'a kullandırdık. Ne penaltıda, ne de serbest vuruşlarda Emre Akbaba'yı düşünmüyorduk bile. Alanyaspor günlerinde bu vuruşları leblebi gibi gol yapan futbolcudan bahsediyoruz. Biz neden düşünmedik bunu anlamıyorum. Neyse ki işin sonunda hatırladık diyeyim.

Baraj dağılmış olabilir. Dağılmasa da o golleri atacak futbolcu. Feghouli ya da Seri topun başına geçse, inanın ki dağılan baraja çarpardı top. Emre Akbaba, kaçan penaltıları da rahatlıkla gol yapardı. Bu saatten sonra topu bırakmaz, duran topların başında onu görürüz. Kıymetli bir sol ayak, değerlendirelim. İlk 11'de 8 yerliyi düşünürken, yazacağımız isimlerden biri Emre Akbaba olacaktır. Hatta 10 numara dahi ona verilir diye bekliyorum.

Zamanla açılmaya devam ediyor. Göztepe karşısında iyi bir maç çıkarmamış olsa da, kalitesiyle maçı sana kazandırabiliyor. Göztepe karşısında ne 2. forvet olmak istedi, ne de 8 numara gibi oynadı. Çok arada kaldı ve özellikle ilk yarıda adını dahi duymuyorduk. Biraz daha kaleye yaklaşması ve rakip ceza sahası içine girmesi gerekir. 2. forvet gibi kullanıldığında katkı verecektir. Sol ayağının kalitesi de rakip ceza sahası çevresinde ortaya çıkar.

12 yorum:

  1. Takım genel olarak iyi oynarsa Emre'de kendini gösterebiliyor ama olumsuzluk anında maalesef bir yıldız gibi parlayamıyor ki bunu yapmaya potansiyeli olan bir oyuncu. Oyun zekası var, ayağı kuvvetli kendini geliştirip forma şansı bulursa başarılı olacağını düşünüyorum ancak gerçekten bu son şansları çünkü Galatasaray gibi büyük bir takımda Emre'nin üstleneceği rol çok önemli. Eğer Emre'den iş çıkmazsa çok kariyerli bir isim anca bu alanda oynayabilir. Emre'ye biraz daha sabır edelim bakalım ne göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son şans olmamalı, değerli isim. Yeni yabancı kuralı sonrası daha da fazla şans bulmalı hatta.

      Sil
  2. Emre pasif kalıyor gibi takımda, ne bileyim özgüvensiz gibi. Topun başına geçeceğinde sanki 20 yaşında da abilerim bana bırakır mı acaba diye bakıyor. Bu gol öncesi topu koltuğunun altına almasıydı yapması gereken zaten. Fatih Terim'in de olaya müdahil olması gerek. Akbaba saygılı ve nahif birisi ama futbol acımasız hele ki o topu alıp da baraja takanlar daha da acımasız. Önce Emre sonra da hoca bu işe el koymalı.

    Ayrıca 10 numara çok yakışacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öz güveni zamanla kazanacak. Kamp görebilse, daha diri de sezona girecek.

      Sil
  3. Emre'nin böyle görünmesinin sebebi, hocanın oynatmaya çalıştığı sistem. garip bir şekilde ve ısrarla 4-3-3'de oynatılmaya çalışıyor. takım ne zaman 4-2-3-1 veya 4-4-2 benzeri bir sistem oynarsa o zaman başarılı oluyor ama hoca elinde uygun malzeme olmamasına rağmen 4-3-3 ısrarı ve pasla çıkma hastalığı yüzünden bir sürü maç verdik.
    Emre 4-3-3'de hiçbir yerde verimli olamaz. Santraforun hemen arkasında second striker olarak oynamalı. bu çocuk Sasa İliç gibi bir şey. Ceza sahasına giren, koşu yapan, üstelik top sürebilen, adam eksilten ve şutu olan bir oyuncu. Gerçek bir forvet arkası ya da SS.
    Umarım seneye Emre'ye göre bir kurgu yapılır.
    Arkadaki 2 oyuncudan biri Mert hakan olsa ne şahane olurdu. Diğeri de daha sertlik katacak bir ön libero ile doldurulabilir.
    ilerideki tek oyuncu sağlamsa Falcao olmalı. ama Falcou'nun sezonda 30 maç yapamayacağı belli oldu. Onu yedekleyecek güçlü bir yedek bulmak lazım.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında son haftalar Emre Akbaba kaleye biraz daha yakın, orta sahada o kadar gezmiyor. Hatlar bağlı değil, sorun bu.

      Sil
  4. Bu yabancı sınırı muhabbeti yüzünden Emre Akbaba üzerine takım kurmamız gerekiyor. Bence o yükü de kaldırabilecek bir oyuncu. Arkasına iki yönlü dinamik ortasaha bulup defansif aksiyonunu mümkün oldukça azaltmamız da şart. Kaleye yaklaştıkça çok özel bir oyuncu oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecburuz da. Böyle bir isim varsa kazanmak durumundayız.

      Sil
  5. Büyük bir sakatlık geçirdi.Bu da göz önünde bulundurulmalı.İyi oyuncular arasında kesinlikle sırıtmaz ancak yıldız oyuncu takımı taşımalıdır.Emre'de yıldızın 1 veya 2 sıklet altında üzülerek söylüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız diye bakmıyorum ben, değerli bir futbolcu.

      Sil
  6. Gizli forvet oynamalı Emre. Alırken o kadar ugrastik ama oyun tarzımızı Emre'ye göre ayarlamadik bu da sakatlıklarla birlikte oyuncuyu düşürdü.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir