16 Temmuz 2020 Perşembe

Salih Uçan & Galatasaray, bu sezon yakaladığı çıkış sonrası tekrar konuşulur


Yeni yabancı kuralı sonrasında yerli futbolcuları konuşmaya devam ediyoruz. Daha nicesi gündeme gelecektir. Salih Uçan da bu sezon yakaladığı çıkış sonrası tekrar konuşulur. Sadece Galatasaray için de düşünmeyin. Erol Bulut / Fenerbahçe işi doğruysa, oraya geri dönüşü de gündeme gelebilir. Alanyaspor'la 1 yıllık sözleşmesi kalacak ve şu çıkışı sürdürmeye devam ettiği sürece de ayrılık yakın gibi.

Fenerbahçe'deki ilk döneminde ciddi anlamda heyecan uyandırıyordu. Aykut Kocaman onu Avrupa Ligi yarı finalinde dahi ilk 11 başlatıyordu. O da bu güvenin altını doldurdu. Ersun Yanal sonrası ise formayı kaybetti, çok fazla çalışmadığı öne sürüldü. Roma'ya kiralandığında yaşananları görünce de bu söylenenlerin doğruluk payının olduğu ortaya çıktı. Hiç gelişim gösteremedi, koca 2 yılı bence boş geçirdi. Roma da ona inanmış, çok ciddi bir satın alma opsiyonunu kabul etmişti.

Devamında da Fenerbahçe'ye döndü, Sion'da kayıp bir dönem daha yaşadı. Empoli'ye gitti, sözleşmesi bitti derken Alanyaspor'a imza attı. Sezon başında Galatasaray'la da adı anılmış ama transferi için adım atılmamıştı. Oysa çoğu "ya tutarsa" diyebileceğimiz yerliyi kadroya katmıştık. Yükselttiğimiz de oldu, beklentiyi karşılayamayan da. Salih Uçan'ı da görebilirdik, soğuk değildim. Alanyaspor'da 1 yıl boyunca görmüş olduk diyeyim.

Teknik ve pas özelliği daima iyiydi. Ondaki sorun devamlılık ve beklenen gelişimi sağlayamaması. Şu an istikrar da kazandı gibi görünüyor. En azından üzerinde oluşan o algıyı kırdı. Alanyaspor'un yapısında önemli bir yer sahibi. Orta sahanın ortasında, işin yönlendirme tarafını iyi yapıyor. Alanyaspor'un hücum hattını kaliteli görüyorum. Seri'nin Galatasaray'da bulamadığı, Alanyaspor'da var mesela. Salih Uçan da, Galatasaray'daki Seri'nin rolünde iyi iş çıkarttı.

4-3-3'le mi devam ederiz bilmiyorum. Devam edersek de o 3 orta saha yabancı mı olacak göreceğiz. Salih Özcan / Salih Uçan ikilisini alternatif olarak düşünmekteyim. Salih Özcan daha 2 yönlü bir orta saha, işin mücadele tarafında olacak ve Lemina adına alternatif diyorum. Salih Uçan ise Seri için alternatif diyelim. Bonservisi olmasa kesin düşünülürdü de, 1 yılı kalmışken de bonservis vermeye kimse yanaşmaz.

9 yorum:

  1. Yabanci siniri geldi yine Salih Ucan konusmaya basladik. Aciyorum ulkemizin haline.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bir şey değil, Emre Çolak da konuşacağız.

      Sil
    2. Ostersunds maçı sonrası söylediklerini biliyoruz. Bunu bile bile geri getireceklerse...

      Sil
  2. iyi oyuncu ama benim nezdimde galatasaray'in ilk 11 oyuncusu kalite olarak lemina, seri, melo vs gibi isimler olmalı. yerli açısından o kalite çıtası zor tabi ama formda selçuk gibi bi oyuncu olmadıktan sonra ilk 11 formasını kolay kolay kimseye yakıştıramıyorum ben. öyle salih, taylan, mert hakan vs ile zor bu işler. hatta en kötü emre akbaba seviyesinde olmalılar. yoksa sedece rotasyon oyuncusu olarak görüyorum bu tür oyuncuları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 11 düşünme sadece, şu an yedeklerine kadar orta saha bomboş bizde.

      Sil
  3. Salih uçan futbolcu olamadı olamayacakta. Gelmesini istemem açıkçası ama yabancı sınırlaması böyle oyuncuların yoktan yere değer kazanmasına neden oluyor iste. Menajerler ellerini ovustura ovustura bekliyor kime ne iteleriz diye. Takım olarakta fazla alternatifin yok mecbur kalacaksın böyle adamlara eninde sonunda işte. Orta saha da oyuncu alternatifin yok çünkü. Ffp kıskacı sürekli kiralık oyuncu ile takım oluşturmaya çalışma çabaları bizi bu noktaya getirdi. Böyle oyunculara maç başı anlaşacaksın. Oynadığın sürece para kazanırsın diyeceksin. Yoksa sözleşmeyi alan yatar yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcu oldu, olamasa bu seviyelerde oynamaz. Beklentiyi karşılayamadı diyelim ama toparlanma emareleri yüksek.

      Sil
  4. Fener alır biz fener yada başka bir ciddi talibi çıkmazsa ederinin 2 katını ödeyip transferin son gününde alırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erol Bulut geliyorsa, bence de oraya gidecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir