2 Ağustos 2020 Pazar

Alassane Ndao & Galatasaray, yeni bir kanat ihtimali yok


Galatasaray'ın yeni bir kanat alacağını düşünmüyorum. Yerli, yabancı da fark etmiyor, bence ihtiyaç yok. Nedense de Galatasaray'la adı anılan çoğu futbolcu kanatlarda oynuyor. Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan ve Kerem Aktürkoğlu'nu bekliyoruz. Ali Yavuz Kol dönüyor, mevcut kadroda da bazı isimler var. Galatasaray'ın daha büyük sorunları var. Merkez orta sahada koca bir boşluk var mesela, nedense kimse konuşmuyor.

Şu dönem Karagümrük forması giyen birçok futbolcu gündeme girdi. Darri'yi Fenerbahçe'nin transfer ettiği söyleniyor. Stoperde oynayan Fatih Kuruçuk'un da adı Galatasaray'la anılıyor. Son olarak da Alassane Ndao'nun adı Galatasaray'la anılmış. Karagümrük, Süper Lig'e çıktığı için bu futbolcuların da değeri otomatik olarak arttı. Takımın da Süleyman Hurma gibi bir sahibi var. Zamanında transfer konusunda Galatasaray'a çıkardığı zorlukları ya da kimi hangi paralara sattığını hatırlarsınız.

Oturup da Süleyman Hurma'yla transfer pazarlığı yapmak istemem. Hele ki bugün itibarıyla elinin güçlendiği ortamda. Yabancı sınırının 1 yıl daha devam edecek olması avantaj olsa da, transferdeki yerli ağırlığımı kaybetmem ve gelecek yıllara hazırlık yapardım. Kanat konusunda ise, şu noktadan itibaren herhangi bir transfer yapmam. Buna Trezeguet gibi isimler de dahil. Seviyesi, ismi ne olursa olsun. Maliyetlere, ihtiyaçlara girmiyorum bile.

Ndao yetenekli bir futbolcu tabii. Bu sezon 19 maçta 3 gol 5 asisti var ve takımın Süper Lig'e çıkışında pay sahibiydi. Bruma'ya benzer bir oyun tarzı var. Birebirde etkili, patlayıcı gücü olan kanatlardan. Tabii bu tarz kanatlar da alt liglerde veya Anadolu'da parlayıp, büyük takımlarda kaybolabiliyor. Jesse Sekidika da bunun örneklerinden biri. Hadi onun bonservisi yoktu da zarar etmeyiz. Bu tarz bir ismi bonservis verip almak bana göre hatalı.

23 yaşında futbolcu. Sezon başında gelmiş olsa da, geldiği kulüple alakalı sorunlar yüzünden Ocak ayından itibaren oynamaya başlamıştı. Karagümrük'te ilk Avrupa deneyimi. Senegal'den koparıp getirdikleri bir isim. Nereden, nasıl bulduklarına yönelik bir fikrim yok. Onlar adına başarılı bir hamleydi ve transferde de istediklerini alacak gibi görünüyor. Darri de öyle, Fenerbahçe'ye gittiği yazılıyor. 

3 yorum:

  1. Hiç gerek yok işin ucunda Süleyman Hurma varsa uzak durmak lazim.

    YanıtlaSil
  2. Eksik değiliz bence. Elde olan isimler oynayabilecek kalitede. Öyle değillerse de neden aldık.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir