16 Ağustos 2020 Pazar

Arda Turan'ın futbol oynama arzusunu görmek güzel


Arda Turan'ın Beinsports'a vermiş olduğu röportajda önemli satır başları var. Üzerine konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Bu transfere tepki koyan da çok, destek olan da. Her 2 kesimin de haklı nedenleri olduğunu söyleyebilirim. Arda Turan'la alakalı tepki, Galatasaray'dan çok, özel hayatında yapmış olduğu yanlışlardan kaynaklıydı. Şimdi o olayları tek tek hatırlamaya gerek yok. Kafası hiç saha içinde değildi ve bu durum da onun düşüşüyle sonuçlandı. Şimdi ise Galatasaray'da 2. bir şans arıyor.

"Hoca, ekranlar önünde ‘Arda’yı istiyorum, herkes ikinci bir şansı hak eder.’ dedikten sonra ben tamamiyle transfer konusunu kapattım. Tüm transfer tekliflerini hiç düşünmeden reddettim."

Başakşehir maçı öncesi hocanın elini öpmesi ve devamında başlayan süreç. Kimse beklemiyordu bunu. Arda Turan'ın Başakşehir formasıyla ilk çıktığı Galatasaray deplasmanı değildi. Geçen sezon böyle bir hamle gelmemişti. Hocanın elini öptü, maç sonu da hocadan transferle alakalı bu açıklama geldi. Sonrasında da günler boyunca bu transferi konuştuk. O gün de olabilirdi ama tepki çok daha büyüktü. Yaza kaldı bu iş. Bana göre de en doğru zaman oldu. Çünkü tepki biraz olsun kırıldı, daha farklı bakılıyor artık.

"Tudor döneminde 'bana çok teklif var. Ağustos sonunu bekleyin’ dedim. Çünkü ağustos 30’unda Avrupa’da transfer bitiyordu. ‘O zaman Galatasaray’a gelmem daha rahat olur, sizi maddi olarak rahatlatırım.’ demiştim ama o zamanki yönetim, başkan, bunu uygun görmediler."

Bunu o dönemde de konuşuyorduk. Yine karşıydım, öyle hatırlıyorum. Tabii geçen Ocak ayındaki gibi ateşli değildim. Arda Turan, biraz daha fit bir dönemindeydi diyebiliriz. Başakşehir'e gelmeden 6 ay öncesi. Tudor'un düzeni içine gelmiş olsa, yine ciddi katkı verebilirdi. İyi bir takım kurulmuştu, Arda Turan da o takım içinde eminim ki iyi isimlerden biri olurdu.Yine de "sorun" noktasında zirvede olduğu günler. O gün bu transfer kumar olurdu, çünkü maliyeti olacaktı. Kurulan ve hedefi olan o iyi kadro içinde de böyle bir kumar oynanmamasını anlayışla karşılarım.

"Şu anda 77 kiloyum. Atletico Madrid’de de bu kiloyla oynuyordum. Abilik yapmaya, bırakmaya geldi' tarzında şeyler söyleniyor. Ben oynamaya geldim!"

Bu detay da önemli. İyi hazırlandığı ortada. Fizik olarak müthiş duruma gelmiş. Şu an için maç eksiği var, onu da zamanla atlatır. Kalite kaybolmaz, iş fiziği toparlamakta. İdman görüntülerine bakınca da çok hırslı bir Arda var. Açıklamalarında da sürekli bir futbol oynama isteği var. Emekli olmaya gelmedi, sahada en iyisini vermek için uğraşacak. İlk etaptaki "futbolu burada bırakır" düşüncesini unutmak lazım. Bu açıklamalardan sonra benim de beklentim oluştu.

6 yorum:

  1. hala sanıyor ki cebi para gördü güzel arabalar aldı insanlar ona düşman oldu. hala hiçbir konuda özür dilemiyor. bu kafayla bir şey olmaz.

    YanıtlaSil
  2. Umarım bu kez bizi mutlu eder. Çok karşıydık kendisine ve hâlâ içime sinmeyen şeyler var ama Terim istedi biz saygı duyduk. İnşallah başarılı olur alkışlarız.

    YanıtlaSil
  3. Oynamak isteyip futbola odaklanirsa tekniği ve oyun bilgisi ile bize faydası çok olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir