21 Ağustos 2020 Cuma

Atalay Babacan çok daha iyisini olsun isterim, o yeteneği var


Atalay Babacan'ı idmanlarda görememek bizleri tedirgin etmişti. Nedenini bilmiyoruz ve beklenti duyulan bir isim. Sezon içinde de sözleşmesi uzatılınca, yeni sezona yönelik beklenti de artmıştı. Dün ilk kez A takımla çalıştığını gördüm. Ondan önceki gün de, Mustafa Kapı'yla Florya sahilinde koşuyordu. O görüntü de kafamda bir "acaba" sorusu uyandırmıştı. Neyse ki idmanlarda ve takımda kalacak gibi görünüyor. Şu orta saha yokluğunda da şansı hiç olmadığı kadar var.

Mehmet Ekici gibi futbolcuların adı geçtiğinde, biraz da Atalay Babacan kaynaklı isyan etmiştim. Mehmet Ekici gelse, rotasyonda dibin dibi olacak ve o pozisyondaki tüm gençlerin önü tıkanacak. Başta da Atalay Babacan geliyor. Atalay Babacan'ın şu hali dahi çok daha kötü durumda olmamalı. En azından yetenek dersin ve üzerinde durursun. Mehmet Ekici ise 30 yaşında ve sık sakatlanan bir isim. Düşüşte ve toparlanması da zor. Boşa yatırım.

Galatasaray orta sahasında olası bir Belhanda ayrılığı da konuşuluyor. O olduğu an da, Atalay Babacan'ın rotasyonda biraz daha önü açılacak. Orta sahaya mutlaka transfer gelecek. En az 3 isim bekliyorum. 4-2-3-1 mi 4-3-3 mü oynarız bilmiyorum ama her 2 formasyonda da Atalay Babacan'ın şansı var. Son 2 yılında, U19'da 8 numara gibi oynamaya başlamıştı. Orjini ise 10 numaradır. Forvet arkasına da alternatif yazarsın, 4-3-3 içinde 8 numara gibi de kullanırsın.

Yaz döneminde özel çalışmalar yapmıştı. Ozan Kabak'ı hazırlayan hoca ile çalıştığını biliyorum. Fizik olarak güçsüz görünse de, biraz fotoğraf kaynaklı diyelim. O konuda da üzerine koydu ve zaten fiziğiyle oynayan bir isim değil. Yine de adınız "Hagi" değilse, Fatih Hoca sizden koşmanızı, mücadele etmenizi bekler. Emre Çolak'ı 4-4-2 içinde evirdiği noktayı hatırlayın. Atalay Babacan'dan da beklentisi bu olur. Atalay Babacan çok daha iyisini olsun isterim, o yeteneği var.

6 yorum:

  1. çok fazla transfer yaparak bence alt yapı oyuncularının oynayacağı dakikalar kayboluyor,
    yunus akgüne vereceğimiz dakikaları emro mora jimmi durmaza verdik,misal
    emin bayrama vereceğimiz dakikaları ahmet çalıka verdik

    türkiyede genç oyunculara süre verilmiyor hocam,herkes günü kurtarmaya bakıyor,sezon sonu geliyor,bakıyorsun,günüde kurtaramamışsın,

    haaland sırf genç oyunculara değer verildiği için dortmund u tercih etti,
    türkiyede şu başarı fetişizminden bir an evvel kurtulmak gerekiyor,
    emekliler ligine doğru yol alıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşlerine katılıyorum. Bazı isimler, gençlerin önünü ister istemez tıkamakta. Ama bunu gören genç de ayrılmayı, şans bulmayı düşünmeli.

      Sil
  2. James Rodrigues olur mu?Sayfayı transfer borsasına çevirdik

    YanıtlaSil
  3. Orta sahaya adam gibi bir isim alınmazsa Belhanda'nin tekledigi ilk maçta Belhanda oyundan alınıp yerine Atalay girmeli oyuncuya çok güzel bir mesaj olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir