1 Ağustos 2020 Cumartesi

Avrupa'da öz güvenimizi onarmak için iyi bir fırsat


Trabzonspor'un Uefa'dan almış olduğu cezanın onaylanmasının ardından Avrupa Kupaları'na katılım hakkını elde ettik. Avrupa Ligi için 2 ön elemenin ardından, bir de play-off oynayacağız. İlk 2 ön eleme turunda seri başıyız. Play-off turunda ise Şampiyonlar Ligi ön elemelerinden gelecek takımların durumuna göre seri başı olup olmayacağımız belli olacak. 21 takımlı Süper Lig'in açıklanmasının ardından bu işe her ne kadar soğuk baksam da, neticede Avrupa diyeceğiz. Galatasaray da Avrupa'sız olmaz.

Bu işin şöyle bir iyi yanı olabilir. Avrupa'da öz güvenimiz kırık. Maalesef çok maç kaybettik ve istediğimizi de alamıyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde yer almak güzel de, makas biraz açıldı gibi. Bizim de öz güven kırık olunca, bir noktadan sonra varlık gösteremez olduk. Lokomotif Moskova'yı yendik en son, 2. bir maç yazamıyoruz. En azından Avrupa Ligi'yle birlikte şu öz güveni yükseltelim ve o havayı tekrar kazanalım. Galatasaray adına Avrupa'nın havası farklıdır.

Zor olacak tabii. Hele ki böyle bir sezonda. Lig Eylül ortasında başlayacak, 21 takım var ve işin içine Avrupa Ligi'ni dahil ettiğimizde boşluk yok. Hafta sonu ve içleri artık dolu, sık sık Galatasaray'ı izleyeceğiz. Maçla hazır olmak denir ya, bunu yaşayacağız. Bunun için de mümkün olan en geniş kadroyu kurmak gerekiyor. Bir yanda maddi sorunlar, diğer yanda Uefa yaptırımları. Transfer yapmak da zor. Haliyle de adı geçen isimlere soğuk bakarken bu etmenleri düşünün.

Gençler de şans bulacak bu sürede. Herkese sıra gelecek ve gelmek de zorunda. Bu tempoyu başka türlü kaldırabilmek imkansız. Avrupa deplasmanları, Türkiye deplasmanları derken sürekli bir yolculuk hali. Tabii bu herkes için zorluk, sadece Galatasaray yaşamayacak. Yine de böyle bir sezonda Avrupa olmasa, bazı zamanlar nefes alabilme imkanı bulacaktık. Play-off'lu sezonda Avrupa oynamadık, bunun gibi düşünün. O sezon Avrupa olmamasının artısını şampiyonluk yolunda yaşadık.

Avrupa Avrupa'dır diyeceğiz. En azından ön elemeler lig başladıktan sonra da, sezonu daha da erken açma gibi bir dert ortadan kalktı. Hemen aksiyon almak lazım. Takımın ilk idmanında kadronun büyük çoğunluğu yer almalı. Kampta yeni transferleri görememenin acısını geçtiğimiz sezon yaşadık. Uyum ve hazırlık süreci problem oldu. Bir anda nefes alamayacağımız bir takvimin içine gireceğimiz için, uyum sağlamaya da zaman olmayacak.

18 yorum:

  1. Geç katılan yeni transferler. Kondüsyonsuz bir takım. Ilk yarıları çöpe atılan sezonlar. Ara transferler... umarım bu sezon da bunları yaşamayız. Fazla maç yapmaya alışmak ona uygun kadro kurmak ve gereken fiziksel dayanımı sağlamak zorunda takım. Madem büyük takımız diyoruz o büyüklüğe yakışır şekilde yapilanmak gerekiyor. Genel olarak türk takımlarının fizik kapasiteleri avrupa nın pek çok takımına göre daha kötü. Avrupa da orta sira hatta zayıf diye gördüğümüz takimlar bile bizden çok daha diriler sahada. Hatta süper lig için bir de sert bir lig diyoruz. Nasıl bir sertlikse o da. Takım 65 70 te bitiyor neredeyse her maç. Fiziksel yükleme yapmak gerek bunun için de kamp önemli fizik antremanlar önemli ama yeni transferler kamptan sonra katılıyor nerdeyse her zaman. Bu sezon da bunlari yaşamayız umarım. Gerçi hiç umudum yok bu yönetimle. Ne oyuncu satabiliyor ne oyuncu alabiliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve şampiyon olan, pandemi olmasa yine şampiyon olacak Galatasaray. Fatih Hoca, kendi taraftarına ders vermekten bıkmadı. İşi de onca zorlaştırılmasına rağmen.

      Sil
    2. Kötü bir ligde şampiyon olmanız ne kadar anlam taşıyor? Şampiyon olmak şampiyonlar ligine gitmenizi sağlıyor orada ne yapıyorsunuz? Hoca taraftara ders falan vermiyor burak bey. Bilinçli taraftar görüyor. Neyin eksik neyin doğru gitmediğini. Sahada nelerin olmadığını. Eleştiren taraftar iyidir körü körüne inanan taraftar güç zehirlenmesi yaratır. Daha iyisi olabilecekken olanla yetinmekse amaç aynen böyle devam. Ders almayıp ders vermeye devam edilebilir sorun yok.

      Sil
    3. Çok büyük anlam taşıyor, çünkü bu ligde oynuyorum. Eleştiren taraftar iyidir de daha dün hocayı tanımaya başlamış, yaş olarak 10 - 15 arası olgunluğa sahip bazı yorumlar da eleştiri değildir. Bilinç değil de, hocayı yeni tanımak diyelim. Ya da nankörlüğe kadar ilerletebilirim de. Dünyanın en kötü hocasından bahseder gibi bahisler geçer oldu. Ders almaz, ders verir, veriyor da. Alabilene. Rakipleri yeniyor ayrı da, Galatasaraylı olduğunu iddia eden bazı isimleri de yener oldu. Mücadele içimizde de geçiyor. Sen almamışsın bu dersi maalesef, ben de kendi çapımda ders verebilirim.

      Sil
  2. Bartali de ayrilmis bildigim kadariyla bu takim bu motivasyonla bu yogun mac temposuna nasil hazirlanacak büyük soru isareti. Umarim yeni köy takimina elenme durumlari yasamayiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrılmadı, yalanladı onu.

      Sil
    2. Bunu bilmiyordum, gercekten sevindim, bu pabdemi döneminde profesyonel bir sekilde calistirilmasi gerek takimin, umarim Falcao ve Diagne de dahil güzel bir hazirlik kampi geciririz. Kaleciyi halledersek su an halen en iyi kadro bizde, Sivas ve Trabzon zayifladi bizi zorlayacak takimlar Basak ve Besiktas olur, Fatih Hoca bir kere daha sampiyon olmadan birakmaz.

      Sil
    3. Yine de geçen yaz dönemi iyi iş çıkardı diyemem :(

      Sil
    4. Katiliyorum ilk geldigindeki etkiyi gosteremedi ama bunun ardindaki nedenleri bilemiyoruz zira bu sene cok degisik bir futbol sezonu gorduk, bildigimiz Albayrak, Fatih Hoca, baskan dahil eski etkisinden cok uzakti, bildigimiz kimse buna hocanin yardimcilari da dahil etki gosteremedi, belki de ne yaparlarsa yapsinlar sampiyon olamayacaklarini gördüler onlar bu isin tam icinde ve oraya neler yansiyor bilemiyoruz. Seneye farkli olsun diyorum ama 21 takimli siyasi bir ligden hic ama hic umudum yok.

      Sil
    5. Bu yönetim zihniyeti içinde hoca eski etkisinde nasıl olabilir ki :(

      Sil
  3. İki ön eleme, sezonu neredeyse kapamadan bir daha açmak demek. Bu sene ligde 6 maç fazladan oynanacak olması ayrı bir handikap. Bu şartlarda en iyisi kupalarda olmamak olurdu ama yapacak bir şey yok. Tamamen gençler ve kadroda düşünülmeyenlerle ön elemeleri oynamakta yarar var. Olursa bu çocuklarla olsun. Avrupa ligi için hırs yapıp as kadroyla erken açmak ligi kaybetmemize neden olur. Zaten görünen her şartta bu sene ligde çok zorlanacağımız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer ön elemeler lig başladıktan sonra. Lig öncesi değil.

      Sil
  4. Forvet rotasyonumuz genis olacak;isler umdugumuz gibi giderse Falcao-Weissman- Ogulcan- Adem- Ali Yavuz- Kerem. Orta saha rotasyonumuz daha az zengin, ama orada da Omer- Arda- Atalay- Emre K- EmreA-Atalay- Seri- Lemina- Lerma- Taylan olabilir (ben boyle isterdim), defansta Luyi-Marcao- Ozornwafor- Emin- Ahmet yeterli olabilir. Bekler icin de Linnes-Omar- Saracchi- Suleyman belki Emre rotasyonumuz var. Aslinda fazladan bir kac maci kaldirabilecek kadro genisligimiz var ve on eleme maclari genc oyuncularin gelisimi icin faydali olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca Muslera-Yabancı Kaleci-Berk Balaban.Atalay 2 kere yazılmış 1 Atalay yerine Emre Çolak Ahmet yerine Semih ve Müzmin Falcao yerine Joker Donk.Para edecek 2 oyuncudan(Luyi-Marcao) biri de ihtiyaçtan dolayı satılmak istenmese de satılmalı.14 yabancıya gerek yok.2 tane tribüne gidecek yabancıya uefa'nın verebileceği cezadan ve yerli oyuncu oynamasını istediğim için gerek yok.Babel-Belhanda-Feghouli-Sorunlu Diagne satılmalı.Eskişehir'den alınan yabancı sağ açık Süper lig'de olmadı Bank Asya'da resmi maçlarda zorunlu bir dakika[ilk
      11 olmasa da olur] oynama şartıyla (Örneğin:2700 dk vb.) kiralanmalı.Bazı genç oyuncular ve Kaleci Okan da aynı metodla kiralanmalı.Bekletimizin olmadığı diğer genç oyuncular ise bonservisiyle satılmalıdır.

      Sil
    2. Donkla yollarimizi ayirmanin zamani geldi bence, orada emine guvenebiliriz.
      Falcao konusunda ise Falcao'nun satilma ihtimalinin oldugunu dusunuyorum, ondan surpriz bir bonservis kszanabiliriz, aksi takdirde gonderecegimizi sanmam.
      o giderse belki surpriz bir transfer daha soz konusu olabilir, belki Sekidikayi kiralar ve bir kanat forvet daha transfer ederiz. Nigel Roberthanin ismi bizimle aniliyordu, Terimin boyle oyunculari sevdigini biliyoruz. Robertha- weissmann-Emre K/ yedekleri Kerem-Ogulcan-Emre A/ hatta Ali yavuz-Adem-Arda gibi bir rotasyonu kullanabiliriz.

      Sil
    3. Ozornwafor bu seviyede değil bence. Çok umut bağlamayın derim.

      Sil
  5. İlk turda bilinçli bir elenme görebiliriz diye düşünüyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada yer alırsak bir şekilde yürümeye çalışırız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir