23 Ağustos 2020 Pazar

Belki de sezonun en önemli transferi


Scott Piri'nin geri dönüşünü "yeni bir transfer edasıyla" bekleyenlerdendim. Fatih Hoca'nın 3. döneminde takımın performans uzmanı oydu ve o coşkulu futbolda emeği vardı. Takımın kondisyon ve eforunun zirvede olduğu günler de diyebiliriz. Sürekli savaşan, temposu yüksek, o mücadeleci yapıyı özlemeyen yoktur. Scott Piri'nin tarzı bu yapı için oldukça önemli. Yeni dönemdeki oyun yapısının da, hocanın 3. dönemindeki gibi olabileceğini düşünebiliriz.

Hocanın 4. dönemi ağırlıklı olarak "pas futboluna" dayalıydı. Bu da maalesef istenilen görüntüyü getirmedi. Özellikle de geçen sezonun ilk yarısında iflas etti. Ligin 2. yarısında ise oyuncu grubunu değiştirip, biraz daha dikine, hareketli bir oyun benimsesek de, pandemi süreci hızı geçti. Hocanın 4. dönemi, takımı Tudor'un kondisyoneri hazırlamıştı. O da takım hazırlığı konusunda oldukça iyidir. Biraz daha mücadeleci bir oyunumuz vardı ve ondaki etkenlerden biri de takımın hazırlığıydı.

Önce Yasin Küçük'le başladık, devamında Alberto Bartali'ye döndük. Bartali de, 2018 - 2019 sezonunun Ocak ayında gelmişti. O ara dönemde etkili olsa da, ertesi sezon takımı çok iyi hazırladı diyemem. Yetersizlik oldu ki, Scott Piri dönemini yeniden başlattık. Kendisi yeni katılsa da, sezona hazırlıklar onun planlaması doğrultusunda başladı. Hoca da belli ki, 3. dönemindeki o görüntüye dönmek istiyor. Piri'yle birlikte uzun yıllar çalıştılar. Bu anlamda çok başarılı iş.

Tabii o oyuna uygun oyuncu grubuyla birlikte. Her şey "performans uzmanını" değiştirerek değişmiyor. O oyunun kalbi de orta saha. Şu an orada büyük bir boşluk var ve daha mücadeleci, tempolu isimlerle birlikte düşünülen oyunu oynamak mümkün olacak. Scott Piri de sonrasında bu takımı, yoğun maç trafiğinde iyi hazırlar. Ligi, Türkiye Kupas'sı, Avrupa Ligi derken hiç olmadığı kadar aktif bir futbol dönemi bizleri beklemekte.

6 yorum:

  1. Ben daha profesyonel bir yapılanma bekliyordum ama Piri'nin gelmesi de olumlu bir durum. Riera ve Piri en iyi transferlerimiz bence de :)

    YanıtlaSil
  2. Burak abi,
    Senin de dediğin gibi geriye orta sahayı kurmak kaldı.
    Sence bu yönetim “gerekli” ya da “zorunlu” orta sahayı kurabilir mi?
    Yaşım çok yok. Ben bu takımı 2010’dan beri izlerim. Kötü de olsa iyi de olsa. Sence bu sene ümitlenmeli miyiz? Ya da sen ümitli misin abi? Yorumun benim için değerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetime güvenmiyorum bu konuda. Ne alım, ne de satım için. Ama Fatih Hoca orada, bu yüzden ümitlenmek için sebep.

      Sil
  3. geçen sene neden gelmedi ben onu anlamadım. hani ülkesinde yeni bir hayat kurmuştu? demek öyle değilmiş. bu sene virüs olmasına rağmen geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurdu, özel merkezi var. Belki şimdi orada taşlar oturdu, rahatladı. Bunu bilemezsin. Haliyle de ezber kalır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir