9 Ağustos 2020 Pazar

Bir şekilde işin içinden çıkmak gerekiyor ama nasıl?


Şimdi de Belhanda ve Feghouli'yle alakalı Sampdoria iddialarını okuyoruz. Sampdoria'nın bu 2 futbolcuya talip olduğu ve Claduio Raineri'nin bu transferleri çok istediği söyleniyor. Bonservisi geçtim artık, hadi orada bir anlaşma gerçekleşir. Zaten büyük rakamları konuşmayı bıraktık, hatta "sözleşmeleri fesih olsa dahi kar" diyoruz. Yıllık ücretleri nasıl karşılayacaklar ya da önerecekleri yıllık ücretleri bu 2 isim kabul edecek mi?

Para konuşuyor artık, kariyerleri çok daha geri planda. Bu 2 ismin Arap diyarına transferi dahi "para" engeline takılıyor. Zaten Galatasaray'da kazandıkları rakam çok büyük. Arap diyarına gitmek için de doğal olarak fazlasını istiyorlar. Bu paralar da o kulüplere dahi fazla geliyor. Avrupa için ise zaten ihtimal yok. Bu paraları, Avrupa'dan herhangi bir takımdan kazanmaları imkansız. Ciddi anlamda fedakarlık yapmaları gerek ki, bunu da yapacaklarını sanmıyorum.

Kesin olan şey ise gözden çıkarıldıkları. Galatasaray'da herhangi bir gelecekleri olmadığını ve istenmediklerini artık herkes biliyor. Hatta Belhanda'ya, Fenerbahçe deplasmanında yediği kırmızı karttan dolayı 150 bin avro ceza verildiği yazılıyordu. Ceza da yeni, o gün verilen bir şey değil. Bunun adı da "mobbing" oluyor, gitmeye zorlanıyor. Ceza haklı olabilir de, zamanlaması yanlış. Bunu o gün yapacaksın, bugün anlam taşımaz.

Feghouli'ye Trabzonspor maçı yüzünden ceza verildi mi mesela? Bence daha ağır bir hareketti. Ya da Adem Büyük, Rizespor maçında yediği kırmızı kart yüzünden ceza aldı mı? Cezalar bugün verildiğinde pek bir şey ifade etmeyecek. Biz işin mobbing kısmındayız. Olay inada binerse de kazançlı çıkamayacağımızı düşünüyorum. Bu da geçmiş tecrübelerden sabit. İşin içinden bir şekilde çıkmak gerekiyor ama nasıl?

Feghouli için bonservis beklemediğimi daha önce de yazdım. O maaş üzerine bonservis görmek imkansız gibi bir şey. Belhanda için ise bugün itibarıyla en fazla 3-4 milyon avro görmeyi hayal edersin. Onun da adı hayal olarak kalır. İş, alacaklarına karşılık sözleşme feshine doğru ilerliyor. En azından maaşlarından çıkalım diyerek, bir bütçe açığı oluşturulmaya çalışılabilir. Herkes de bu kıvama doğru gelmeye başladı.

8 yorum:

  1. histeri ile hiçbir şey çözülmez. "belhanda gitsin defolsuuuunnnn diagne ölsün asla dönmesiiiiin" diye saçma sapan yaklaşımlar var taraftarda.

    ve bu sosyal medya sayesinde kulübe bulaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaklaşım yanlış işte. Bu nefret ortamında kimseyi satamayız. Doğru diyorsun, ben de bunu anlatmak istiyorum.

      Sil
  2. abdürrahim albayrak ve onun gibi yöneticiler olduğu sürece bizim herhangi bir oyuncuyu satma şansımız yok.
    iş bilmeyen kişiler olduğu için bunlar oluyor. bu ikisi fener, beşiktaş, trabzon'da olsaydı ikisinden toplam 15 milyon € gelir elde etmişlerdi. Bizse bonservislerini ellerine versek giderler mi diye düşünüyoruz.
    bu şartlar altında transfer yapma şansımız yok maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi o takımlarda olsa gelir elde edemezler, bu sözleşmeler ile zor. Geçen yıl satıyor olsan sadece Belhanda o rakamı ediyordu zaten.

      Sil
  3. Sampdoria bu oyuncular için de çekici gelebilir. Sonuçta İtalya'da mücadelenin içinde yer alacaklar. Biz bonservisten vazgecip maaş bütçesinin düşmesini kâr saymaliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu adamlar mücedele değil para derdinde neyapsınlar mücadeleyi

      Sil
    2. İtalya Ligi'ndeki mücadele ile Türkiye Ligi arasındaki mücadeleyi karşılaştırıp Serie A'nin daha cazip gelmesi muhtemeldir diye düşünüyorum. Türkiye'de basaracaklari her şeyi başarmadılar mi yerel düzeyde ?

      Sil
    3. Maaşı karşılayamazlar, futbolcular adına cazip değil. İstanbul, ülkedeki döviz kuru değerli onlar için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir