6 Ağustos 2020 Perşembe

Bu saatten sonra zor bile değil, imkansız diye bakıyorum


Fulham'ın Premier Lig'e yükselmesinin ardından, var olan Seri ihtimalinin kalmadığını düşünüyorum. Kadrolarında kesin olarak düşünüyorlardır. Satsalar dahi, Seri'den gelecek rakama da pek ihtiyaçları olmayabilir. Kira gibi bir ihtimal ise zaten yok. Hadi alt ligdeyken kiralıyorsun da, Premier Lig'de böyle değerli bir ismi neden bırakasın. İhtimali zorlanır mı bilmesem de, yüzde 0 ihtimal verirdim. Başka isimlere bakarım, zaman kaybetmemek gerekiyor.

Kendi açımdan ilginç bir taraf var. Bir yanım kalmasını istiyor. Diğer yanım da çok yanıp tutuşmuyordu. Tabii bu işi, Seri yerine gelecek isimler belirleyecek. Şu an orta sahaya, ilk 11 kalitesinde net 3 transfer gerekiyor. Seri'nin de boşluğu büyük olacaktır. Doğru oyun yapısının içinde büyüyebilen, takımı sürükleyen isim olmuştu. Organizatörlüğü, oyun görüşü, pas kalitesi değerliydi. O yapıyı da ligin 2. yarısında, pandemi sürecine kadar kısmen oluşturduk.

Bir taraftan da bu maliyetteki isim ne olursa olsun farkını ortaya koymalı görüşü var. Tabelaya bakınca gol / asist rakamlarını düşük görüyoruz. Kalitesi mühim de, bir futbolcunun etrafında kurgulanmak da oldukça zor. Hele ki bizim gibi takımlar adına. Bu yüzden de Seri'nin gidişi o kadar üzmedi beni. Yapacak bir şey yok diyeceğiz ve yeni ihtimalleri deneyeceğiz. Bunu da mümkün olan en kısa zamanda yapmak gerekiyor.

Geçen sezon yaz döneminde transfer biterken Seri, Nzonzi, Lemina gibi isimler gelmişti. Kağıt üzerinde 3 iyi ama takım kapısı içinde 3 benzemez isim gibi kaldılar. Ne oynayacağın önemli, ona göre bir kadro kurmalısın. Belli ki hareketsizlik, amansız pas düşüncesi bize yaramıyor. Biraz daha tempo ve mücadele gerek, ön alanın da mümkün olduğunca hareketli olmak zorunda. Haliyle de transferde bu tarz isimler bekliyorum.

11 yorum:

  1. Girmesek de, ucundan bir yerden toparlayacağız sanki :)

    YanıtlaSil
  2. Ya ağabey Seri ile filan olacak iş değil, Lemina zaten sakat. Bizimkiler orta saha alacakları yerde daha Kaan'a 2.5 veremediler biz herhalde bu sene de yokları oynayıp son günlerde bir iki kiralık ile geçireceğiz

    YanıtlaSil
  3. yabancı sınırı değişseydi 4-2-3-1 ile e.akbaba'lı bi oyun oynayacaktık ama sınır ertelendi ve 3'lü orta sahalı sisteme devam ederiz diye düşünüyorum. bu da merkeze 3 transfer demek oluyor. seri için ise kalsaydı sevinirdim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine oynayabiliriz. Arda'yı kanattan ziyade 10 numara gibi görürüz diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Orta sahaya en az iki tane dinamik enerji katacak isim katmamiz gerekiyor. Belçika Hollanda ligleri veya Doğu Avrupa'dan bu tarz oyuncular bulmalıyız. Mert Hakan olsa elimiz çok rahatlayacakti ama ağzımızı açarken kaptırdık adamı. Dalga geçiyorlar şimdi bizimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Seri kalsa da, gitse de fark etmiyor.

      Sil
  5. Guzel girmedik bence de, anlastigimiz soylenen omarin butun videolarini izledim Mariano'nun en kötü halinden cok daha kötü hatta Lines kalirsa Lines oynar diyorum, umarim yanilirim. Bir soru da biz bu kadar dikkat ederken Fenerbahce 35 yasinda satamayacagi adamlara nasil milyon Eurolari veriyor, yine bir seyler dönüyor Novak ile de anlasmislar cok ilginc gercekten.

    YanıtlaSil
  6. Seri kalmazsa sevinirim 4.3m euro nedir karşılığını kesinlikle alamadık sadece yapabildiklerine değil bütün taraflarını ve takımın ihtiyacına bakınca kalmazsa sevinirim. Böyle dedim ya kesin kalır.

    40 maç oynayacak 4.3m luk Seri kalacağına 25 maç oynayacak sakat Lemina kalsın 3m euroya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmadığı kısmı kesin değil. Seri, bence Lemina'dan fazlasını verdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir