21 Ağustos 2020 Cuma

Bu süreçte de dayanıklılığını korumak büyük iş


Galatasaray'da, yeni sezon hazırlıkları kapsamında bazı test sonuçları ortaya çıktı. Medyada yer aldı ve konu hakkında herhangi bir yalanlama olmadığına göre üzerine konuşabiliriz. Zaten az çok beklediğimiz sonuçlar diyebiliriz. En dayanıklı isim Diagne, en hızlı Emre Kılınç, en az yağ oranına sahip isim ise Falcao. Bir de bonus olarak, idmanların en golcü isminin Babel olduğu yazılıyor. Tabii bunun testle bir alakası yok.

Diagne açısından mutluyum. Uzun zamandır futbol oynamıyor. Bu süreçte de dayanıklılığını korumak büyük iş. Çalışmayı bırakmadığını gösterir. Biz onu "sorunları" üzerinden konuşsak da, çalışkanlığı, dayanıklılığı ve sakatlanmıyor oluşu atlanan detaylar. Kolay sakatlanmaz, fizik olarak güçlüdür, sürekli çalışır. İdman harici ekstra da çalışır, dayanıklılığını ve gücünü korumak adına her şeyi yapıyor. Bu uzun ayrılığı telafi edecektir.

En hızlı ismin Emre Kılınç olması da şaşırtıcı değil. Onyekuru'nun yerine yazılacaktır derken, Onyekuru gibi kullanacağız anlamında söylememiştim. 4-2-3-1 gibi bir düzen bekliyorum ve ligin 2. yarısının başındaki formatı hatırlayın. Ömer Bayram yerine Emre Kılınç'ı oraya eklediğinizde, size hücum anlamında daha çok şey vaat edecek. Tabii ki Onyekuru gibi savunma arkasını da zorlayacak. Topla ilişkisinin de iyi olması sizi güçlü kılacak.

Falcao'nun fiziği oldukça iyi. Bu kadar sakatlığa rağmen hala ayakta kalabilmesini de fiziğine borçlu. Kendine iyi bakan, özellikle de vücudunu koruyan bir futbolcu. Geçtiğimiz sezon kamp dönemi geçirmemiş olmasının acı etkisini sezon içinde yaşamıştı. Bugün ise ilk günden bu yana burada. Sakatlık etkisi mümkün olduğunca az olacaktır. Alternatifinin Diagne olması da avantaj. Mümkün olduğunca ekonomik kullanmak mümkün.

Babel konusunda ise umutsuzum. Geçen sezonun yaz döneminin de yıldızıydı. İdmanlarda uçuyor, her hazırlık maçında gol atıyordu. Sonrası malum, keskin bir düşüş. Tabii o zaman beklenti daha uç düzeydeydi. Bugün ise gitse diye gözünün içine kalıyoruz. Kalsa dahi ana planda yer alamayacak ve alternatif gözüyle bakacağız. Mevcut oyununu, oynayacağımız oyun kurgusuna evirmesi de zor. Kanatta zaten imkansız, tek ihtimal forvet.

8 yorum:

  1. Babel geçen sene sezona iyi başlamıştı. Oyun içinde etkili olmasa da gol atıyordu ama çok kısa sürdü bu dönem. Falcao'nun da en az yağ oranına sahip olması profesyonellligini koruduğunu gösterir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel işine güvenilmez bu yüzden. İdmanlarda uçuyor olması bir şey değiştirmemeli.

      Sil
  2. Semih kaya da konuşuluyordu bir ara. Son durum nedir? Bir gelişme var mı. Ben mi kaçırdım acaba arada bir şeyler oldu da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper rotasyonu yeterli, gerek kalmadı. Mevcut yabancı kontenjanı da devam ediyor.

      Sil
  3. Diagne'nin varlığı hem oyun içi varyasyonları çeşitlendirecek, hem de Falcao'yu tetikte tutacaktır diye düşünüyorum. Test sonuçları daha da pekiştirdi düşüncelerimi. Yeter ki mental anlamda sağlıklı olsun ve biz onu doğru oyunda kullanalım. Onu doğru oyunda kullanmak da önemli. Yapamayacağı şeyleri bekleyip tepki gösterince neler yaşandığı ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle olacak. Yerli geldi çift forvete döneceksin, yeri geldi ve Falcao yok, kara kara düşünmeyeceksin.

      Sil
  4. diagne de akıllanmış olabilir. sözleşmem var büyük takımdayım allahtan belamı mı istiyorum der ve çalışır.

    ekstra idman da yazmalı hoca gerekirse. kapris yapmaz bence.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir